icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

natilla
31. bře 2022

45 evakuačních autobusů prý míří do Mariupolu kvůli evakuaci,tak snad Rusové zase neporuší klid zbraní,co avizovali.

natilla
31. bře 2022
levandule_k
31. bře 2022

Lukáš Kovanda: Tak to vypadá, že nakonec ucuknul Putin. Podle německého kancléře Scholze budou evropské země za plyn nadále platit eurem. Dnes si o tom s Putinem telefonoval.

https://twitter.com/LukasKovanda/status/1509257...

psya
31. bře 2022
amenophus
31. bře 2022

@odula ad "jak zapad prispel k vytvoreni putina" - potvrzuju na zaklade cerstve zkusenosti. Potkali jsme na hristi dcerinu novou spoluzacku ze skolky s tatinkem (teda dost starym na to hak maly ma dite, ale tady casto mivaji lidi deti az po 40...pardon za offtopic). Tatinek je Ukrajinec, maminka Ruska. Kolem roku 2000 zili v Moskve a to co o ty dobe vypravel mi uplne presne evokovalo ty 90ky u nas, ale na steroidech (z ropy a plynu).

@elencze ad software - takze maji necely 3 roky na ro, aby si vyvinuli vlastni operacni system, webove prohlizece, textove editory, nemluve o specializovanem softwaru? Tyjo tak good luck, beru si popcorn a budu se zajmem sledovat :D. Vrati se do ery DOSu.
Ad korupce v armade - tak snad maji neprovozuschopne i ty jaderne zbrane! To dava trochu nadeji 🙂

natilla
31. bře 2022

@levandule_k nebo jim němec něco slíbil..kdoví

natilla
31. bře 2022

Putin podepsal výnos o jarních odvodech do armády. K vojenské službě má být povoláno 134 500 Rusů ve věku od 18 do 27 let, oznámily agentury. Už dříve řekli, že nebudou nasazeni do aktivních bojů..tak jistě

pampeliska1313
31. bře 2022

@natilla jako kam je chce poslat, proboha?

natilla
31. bře 2022

@pampeliska1313 Co jsem pochopila je to každoroční povolávání branců, ale kam je teď asi pošle, když mu teče do bot... asi to bude nějaké "cvičení"🙄

amenophus
31. bře 2022

@pampeliska1313
@natilla Tak možná je pošle do Azerbajdžánu...

pampeliska1313
31. bře 2022

@natilla
@amenophus jako beru, třeba jsou vymletý propagandou, ale je mi těch dětí kterým je 18 v podstatě líto, protože uviděj a zazijou takový věci, že je to poznamená na zbytek života. Ted maj možná velký ramena a pak budou v prdeli.

amenophus
31. bře 2022

@pampeliska1313 To rozhodně, to nepopírám... Vždycky když je o nich zmínka tak se mi vybaví tahle písnička

https://www.youtube.com/watch?v=_DboMAghWcA
amenophus
31. bře 2022

Na konci článku hodně zajímavý rozhovor v DVTV https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/co-rika-na...

natilla
31. bře 2022

Zatím, jestli jsem chytila dobře, tak US i UK se vyjádřili odmítavě k tomu, že by v budoucnu (na základě "mírové dohody") měli poskytovat bezpečnostní záruky na Ukrajině

simix22
31. bře 2022

Bože toto když jsem dneska četla 😪😪😪 co ten kluk musel prožívat..máma taky..

hojda
31. bře 2022

@simix22 Tohle jsem vůbec neměla odvahu otevřít a číst.

levandule_k
31. bře 2022

@simix22 Naprosto nechutné. Chudák žena a dítě.

odula
31. bře 2022

@hojda já jsem to nečetla záměrně. A nebudu.

simix22
31. bře 2022

@hojda
@levandule_k
Holky mám skoro šestiletého syna a ta představa je pro mě děsivá..to jsem říkala i mužovi když začala vojna, že toto je přesně to čeho se desim, že by moje dítě zažilo..to bych vážně radši umřela i s dětma a nezažila takovej otřes

amenophus
31. bře 2022

@simix22 apropo kde se daji sehnat kyanidove kapsle? (Taky bych to nechtela zazit.)

simix22
31. bře 2022

@amenophus jo to se mě hned chlap zeptal co bych jako udělala 😅😅 no nevím 🙏 snad nad t nebudeme muset uvažovat v našich končinách

lumiga
31. bře 2022

Ukrajinská armáda osvobodila 5 obcí v Záporožské oblasti.

lumiga
31. bře 2022

Polovina Irpinu zničena v důsledku ruských útoků. Starosta Irpin Oleksander Markushyn v televizním vysílání 29. března řekl, že „50 % města a jeho kritické infrastruktury bylo zničeno a sutiny ještě nebyly odklizeny“.

pampeliska1313
31. bře 2022

Proruskej separatista (nevim co za hodnost ale vedl už nějaký výpravy) se vyjádřil nelichotivě k invazi na Ukrajinu se slovy “ať jsem třeba zrádce nebo vlastizrádce..” kdyby na konci článku nebylo, že ho viní z válečných zločinů, skoro má moje sympatie

https://www.forum24.cz/separatista-strelkov-soj...

ilci
31. bře 2022

@simix22 jj, to jsem tu dávala včera, je to děs. Prostě Rusáci se od 2. sv. nezměnili ...

ilci
31. bře 2022
natilla
31. bře 2022

Putin podepsal pravidla prodeje plynu nepřátelským zemím. Budou smět platit jen v rublech.
https://t.co/kwFSpM1cco

pampeliska1313
31. bře 2022

Nenecháme se vydírat, vzkázali Putinovi ministři Německa a Francie

16032022nl
31. bře 2022

@psya Cohen is alive 👍

Strana