Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

@adel2507 já se dneska chytla v práci taky 🤦♀️ Stará kráva chtěla začít řešit imigranty. Protože už si jedna rodina sem dvě rodiny přivezla. Začala vyřvávat jak se jí to nelíbí, že budeme Českoukrajinský stát a podobně. Bych tam tu barakundu nejradši poslala, ať si v tom žije. Schválně jak dlouho vydrží 🤬
@sudylichozrout
@jancasirka Nechápu to, znám ji dlouho a vždycky mi přišla úplně v pohodě. Kdyby to neříkala v šatně mateřské školy, tak jí asi zrovna jednu vrazím, ať se probere.
Tuto je hodně zajímavé. Opět Twitter, opět delší zpráva rozkouskovaná. Ale trochu uklidňující. V angličtině. Prohlédněte si, kdo je autorem, určitě to není žádné ořezávátko.
@sudylichozrout Úplně s tím souhlasím a věřím tomu, že nás chce jen vystrašit.
@vlaxyz No, tak já právě odvezla všechno oblečení po dětech, na náš obecní úřad, kde je sbírka + drogerii co jsem našla. Též to bylo značkové oblečení, ale jsme s manželem rádi, že můžeme aspoň nějak pomoct. Vždyť ti lidi mnohdy přijedou jen s igelitkou a nemají vůbec nic. 😟
@aluskaasimon Chce, podle mě je blázen, ale ti kolem něj ještě ne. To jsou pragmatici, staří váleční harcovníci a vědí, co by to znamenalo.
@aluskaasimon přesně tak. 🙏 Díky za takový lidi!🙏Kdyby aspoň všechny neposílala nakupovat k Vietnamcům, protože tam mají to nejkvalitnější a nejlevnější oblečení. Ty vole a ten Vietnamec je rodák z Brna asi 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Maďarsko nepovolí přesun zbraní na Ukrajinu přes své území..
@sudylichozrout Na to taky spoléhám, přece to všechno nestojí jen na Putinově rozkazu. Včera jsem to říkala ségře, že to neudělají, protože by to byl konec Ruska ( a všeho). A ségra říkala, a co když už je mu to jedno? No, tak na to jsem neuměla odpovědět. 🤷
Holky, jedu po x týdnech za mámou na kafe. Držte palce 🙏 Doufám, že přestala číst Sputnik jinak proběhne válka už tam 🙏😀
@vlaxyz to je jako můj taťka, obdivuje Putina🤦
@aluskaasimon Třeba svůj názor přehodnotí, až večer uvidí zprávy a uvidí ty mrtvé civilisty v Charkově. Někdy tyhle šokézní informace člověka "profackují" a on procitne. Ale někdy ne. Pokud ne, nezlob se na něj za to. Generace 60+ má fakt úplně jiné zkušenosti a je to i důvod, proč mají někdy takové názory. Mám to v části rodiny též, naučila jsem se s tím žít, i když mě to mrzí.
@sudylichozrout Já se na něj nezlobím, nechápu ho. Každopádně v den, kdy začala invaze na Ukrajinu, taťkovi potvrdili nový nádor. Takže hlavně ať je zdravý, všechno mu odpustím.
A on na zprávy teď stejně nekouká, nevěří jim. 🤷
@anduska.x Tady jeste davam v kopirovatelne podobe:
Jediné, co můžeme dělat my tady za počítačema, je pokračovat v psychologické válce. Otevřete si Google Maps, najděte v Moskvě libovolnou restauraci, hospodu nebo hotel, a napište jim tam do recenze: Prosím, zastavte invazi na Ukrajinu, Rusko má už 5000 mrtvých vojáků a v Charkově a Kyjevě umírají děti po ostřelování obytných domů vašimi raketami. Nedovolte, aby se Rusko stalo symbolem zla pro celý svět. Zastavte agresi.
Пожалуйста, остановите вторжение в Украину, у России уже 5 000 погибших солдат, а дети умирают в Харькове и Киеве после того, как ваши ракеты обстреляли их дома. Не допустите, чтобы Россия стала символом зла для всего мира. Остановите агрессию.
napište recenzi a sdílejte prosím
Putin mohl oligarchy chlácholit tím, že má proti sankcím polštář stovek miliard dolarů devizových rezerv. S jejich částečným zmrazením se situace změnila. Byznysmeni, kteří drží ruský režim nad vodou, se od něj mohou začít odvracet, míní ekonom Stroukal.
@sudylichozrout diky 🙏
Holky, jsem neschopna. Ale nemuzu najit ten automaticky premlad na twitteru. Poradite jak pro blbce, prosim?
Ten Twitter mě zabije… videa z Charkova jsou … extrémní. Myslela jsem si, že mě jen tak něco nerozhodí, ale ženská, který raketa utrhla nohu, mě teda rozhodila. 😵💫
Nice
Švýcarsko se připojí k sankcim https://www.swissinfo.ch/eng/politics/switzerla...
@jolana24 taky jsem koukala a četla, že paní bohužel v nemocnici zemřela.