Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

@adel2507 já se dneska chytla v práci taky 🤦♀️ Stará kráva chtěla začít řešit imigranty. Protože už si jedna rodina sem dvě rodiny přivezla. Začala vyřvávat jak se jí to nelíbí, že budeme Českoukrajinský stát a podobně. Bych tam tu barakundu nejradši poslala, ať si v tom žije. Schválně jak dlouho vydrží 🤬
@sudylichozrout
@jancasirka Nechápu to, znám ji dlouho a vždycky mi přišla úplně v pohodě. Kdyby to neříkala v šatně mateřské školy, tak jí asi zrovna jednu vrazím, ať se probere.
Tuto je hodně zajímavé. Opět Twitter, opět delší zpráva rozkouskovaná. Ale trochu uklidňující. V angličtině. Prohlédněte si, kdo je autorem, určitě to není žádné ořezávátko.
@sudylichozrout Úplně s tím souhlasím a věřím tomu, že nás chce jen vystrašit.
@vlaxyz No, tak já právě odvezla všechno oblečení po dětech, na náš obecní úřad, kde je sbírka + drogerii co jsem našla. Též to bylo značkové oblečení, ale jsme s manželem rádi, že můžeme aspoň nějak pomoct. Vždyť ti lidi mnohdy přijedou jen s igelitkou a nemají vůbec nic. 😟
@aluskaasimon Chce, podle mě je blázen, ale ti kolem něj ještě ne. To jsou pragmatici, staří váleční harcovníci a vědí, co by to znamenalo.
@aluskaasimon přesně tak. 🙏 Díky za takový lidi!🙏Kdyby aspoň všechny neposílala nakupovat k Vietnamcům, protože tam mají to nejkvalitnější a nejlevnější oblečení. Ty vole a ten Vietnamec je rodák z Brna asi 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@sudylichozrout Na to taky spoléhám, přece to všechno nestojí jen na Putinově rozkazu. Včera jsem to říkala ségře, že to neudělají, protože by to byl konec Ruska ( a všeho). A ségra říkala, a co když už je mu to jedno? No, tak na to jsem neuměla odpovědět. 🤷
Holky, jedu po x týdnech za mámou na kafe. Držte palce 🙏 Doufám, že přestala číst Sputnik jinak proběhne válka už tam 🙏😀
@aluskaasimon Třeba svůj názor přehodnotí, až večer uvidí zprávy a uvidí ty mrtvé civilisty v Charkově. Někdy tyhle šokézní informace člověka "profackují" a on procitne. Ale někdy ne. Pokud ne, nezlob se na něj za to. Generace 60+ má fakt úplně jiné zkušenosti a je to i důvod, proč mají někdy takové názory. Mám to v části rodiny též, naučila jsem se s tím žít, i když mě to mrzí.
@sudylichozrout Já se na něj nezlobím, nechápu ho. Každopádně v den, kdy začala invaze na Ukrajinu, taťkovi potvrdili nový nádor. Takže hlavně ať je zdravý, všechno mu odpustím.
A on na zprávy teď stejně nekouká, nevěří jim. 🤷
@anduska.x Tady jeste davam v kopirovatelne podobe:
Jediné, co můžeme dělat my tady za počítačema, je pokračovat v psychologické válce. Otevřete si Google Maps, najděte v Moskvě libovolnou restauraci, hospodu nebo hotel, a napište jim tam do recenze: Prosím, zastavte invazi na Ukrajinu, Rusko má už 5000 mrtvých vojáků a v Charkově a Kyjevě umírají děti po ostřelování obytných domů vašimi raketami. Nedovolte, aby se Rusko stalo symbolem zla pro celý svět. Zastavte agresi.
Пожалуйста, остановите вторжение в Украину, у России уже 5 000 погибших солдат, а дети умирают в Харькове и Киеве после того, как ваши ракеты обстреляли их дома. Не допустите, чтобы Россия стала символом зла для всего мира. Остановите агрессию.
napište recenzi a sdílejte prosím
Putin mohl oligarchy chlácholit tím, že má proti sankcím polštář stovek miliard dolarů devizových rezerv. S jejich částečným zmrazením se situace změnila. Byznysmeni, kteří drží ruský režim nad vodou, se od něj mohou začít odvracet, míní ekonom Stroukal.
Holky, jsem neschopna. Ale nemuzu najit ten automaticky premlad na twitteru. Poradite jak pro blbce, prosim?
Ten Twitter mě zabije… videa z Charkova jsou … extrémní. Myslela jsem si, že mě jen tak něco nerozhodí, ale ženská, který raketa utrhla nohu, mě teda rozhodila. 😵💫
Nice
Švýcarsko se připojí k sankcim https://www.swissinfo.ch/eng/politics/switzerla...