icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

kristynkal
28. únor 2022
jolana24
28. únor 2022

@nazka Prej nová mutace covidu. 🙈 Jo a jmenuje se Putin

nazka
28. únor 2022

@adel2507 nevím, co na to říct. V tyhle době je to pro mě naprosto nepochopitelné. Já bych ji za tyhle kecy vyhostila ze země 🙈

vlaxyz
28. únor 2022

@adel2507 já se dneska chytla v práci taky 🤦‍♀️ Stará kráva chtěla začít řešit imigranty. Protože už si jedna rodina sem dvě rodiny přivezla. Začala vyřvávat jak se jí to nelíbí, že budeme Českoukrajinský stát a podobně. Bych tam tu barakundu nejradši poslala, ať si v tom žije. Schválně jak dlouho vydrží 🤬

adel2507
28. únor 2022

@sudylichozrout
@jancasirka Nechápu to, znám ji dlouho a vždycky mi přišla úplně v pohodě. Kdyby to neříkala v šatně mateřské školy, tak jí asi zrovna jednu vrazím, ať se probere.

sudylichozrout
28. únor 2022

Tuto je hodně zajímavé. Opět Twitter, opět delší zpráva rozkouskovaná. Ale trochu uklidňující. V angličtině. Prohlédněte si, kdo je autorem, určitě to není žádné ořezávátko.

https://twitter.com/GresselGustav/status/149822...

jolana24
28. únor 2022

@vlaxyz A taková sv*ně by utíkala ze země a hledala by pomoc, kde by se dalo, jako první.

adel2507
28. únor 2022

@vlaxyz Tak není uprchlík jako uprchlík, ale zrovna tito uprchlíci z Ukrajiny jsou ti, kteří zaslouží maximální podporu a pomoc. Ach jo, to je hrozné, co mezi náma chodí za lidi.🤦‍♀️

vlaxyz
28. únor 2022

@jolana24 tož tomu věř! Její dcera chtěla darovat nějaký oblečení a ta ji hned sjela. Že je to drahý, značkový, malá v tom moc nechodila ať si to nechá nebo prodá. Přece to nebude nikomu dávat zadarmo. Kdybych mohla, flustnu ji do xichtu 🤬

aluskaasimon
28. únor 2022

@sudylichozrout Úplně s tím souhlasím a věřím tomu, že nás chce jen vystrašit.

aluskaasimon
28. únor 2022

@vlaxyz No, tak já právě odvezla všechno oblečení po dětech, na náš obecní úřad, kde je sbírka + drogerii co jsem našla. Též to bylo značkové oblečení, ale jsme s manželem rádi, že můžeme aspoň nějak pomoct. Vždyť ti lidi mnohdy přijedou jen s igelitkou a nemají vůbec nic. 😟

sudylichozrout
28. únor 2022

@aluskaasimon Chce, podle mě je blázen, ale ti kolem něj ještě ne. To jsou pragmatici, staří váleční harcovníci a vědí, co by to znamenalo.

anduska.x
28. únor 2022

Sdilim

vlaxyz
28. únor 2022

@aluskaasimon přesně tak. 🙏 Díky za takový lidi!🙏Kdyby aspoň všechny neposílala nakupovat k Vietnamcům, protože tam mají to nejkvalitnější a nejlevnější oblečení. Ty vole a ten Vietnamec je rodák z Brna asi 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

natilla
28. únor 2022

Maďarsko nepovolí přesun zbraní na Ukrajinu přes své území..

aluskaasimon
28. únor 2022

@sudylichozrout Na to taky spoléhám, přece to všechno nestojí jen na Putinově rozkazu. Včera jsem to říkala ségře, že to neudělají, protože by to byl konec Ruska ( a všeho). A ségra říkala, a co když už je mu to jedno? No, tak na to jsem neuměla odpovědět. 🤷

vlaxyz
28. únor 2022

Holky, jedu po x týdnech za mámou na kafe. Držte palce 🙏 Doufám, že přestala číst Sputnik jinak proběhne válka už tam 🙏😀

aluskaasimon
28. únor 2022

@vlaxyz to je jako můj taťka, obdivuje Putina🤦

sudylichozrout
28. únor 2022

@aluskaasimon Třeba svůj názor přehodnotí, až večer uvidí zprávy a uvidí ty mrtvé civilisty v Charkově. Někdy tyhle šokézní informace člověka "profackují" a on procitne. Ale někdy ne. Pokud ne, nezlob se na něj za to. Generace 60+ má fakt úplně jiné zkušenosti a je to i důvod, proč mají někdy takové názory. Mám to v části rodiny též, naučila jsem se s tím žít, i když mě to mrzí.

aluskaasimon
28. únor 2022

@sudylichozrout Já se na něj nezlobím, nechápu ho. Každopádně v den, kdy začala invaze na Ukrajinu, taťkovi potvrdili nový nádor. Takže hlavně ať je zdravý, všechno mu odpustím.
A on na zprávy teď stejně nekouká, nevěří jim. 🤷

anduska.x
Autor odpověď smazal
anduska.x
28. únor 2022

@anduska.x Tady jeste davam v kopirovatelne podobe:

Jediné, co můžeme dělat my tady za počítačema, je pokračovat v psychologické válce. Otevřete si Google Maps, najděte v Moskvě libovolnou restauraci, hospodu nebo hotel, a napište jim tam do recenze: Prosím, zastavte invazi na Ukrajinu, Rusko má už 5000 mrtvých vojáků a v Charkově a Kyjevě umírají děti po ostřelování obytných domů vašimi raketami. Nedovolte, aby se Rusko stalo symbolem zla pro celý svět. Zastavte agresi.

Пожалуйста, остановите вторжение в Украину, у России уже 5 000 погибших солдат, а дети умирают в Харькове и Киеве после того, как ваши ракеты обстреляли их дома. Не допустите, чтобы Россия стала символом зла для всего мира. Остановите агрессию.

napište recenzi a sdílejte prosím

natilla
28. únor 2022

Putin mohl oligarchy chlácholit tím, že má proti sankcím polštář stovek miliard dolarů devizových rezerv. S jejich částečným zmrazením se situace změnila. Byznysmeni, kteří drží ruský režim nad vodou, se od něj mohou začít odvracet, míní ekonom Stroukal.

odula
28. únor 2022

@sudylichozrout diky 🙏

nazka
28. únor 2022

@anduska.x udělala jsem u MC Donald. Tak jsem zvědavá.

zandulinek
28. únor 2022

Holky, jsem neschopna. Ale nemuzu najit ten automaticky premlad na twitteru. Poradite jak pro blbce, prosim?

jolana24
28. únor 2022

Ten Twitter mě zabije… videa z Charkova jsou … extrémní. Myslela jsem si, že mě jen tak něco nerozhodí, ale ženská, který raketa utrhla nohu, mě teda rozhodila. 😵‍💫

aluskaasimon
28. únor 2022
odula
28. únor 2022

Nice
Švýcarsko se připojí k sankcim https://www.swissinfo.ch/eng/politics/switzerla...

aluskaasimon
28. únor 2022

@jolana24 taky jsem koukala a četla, že paní bohužel v nemocnici zemřela.

Strana