Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
Situace v Luhanské oblasti je složitá, Rusko v regionu dál těžce bombarduje, uvedl oblastní gubernátor Serhij Hajdaj. Generální štáb ukrajinské armády v situační zprávě uvedl, že ruská armáda přeskupuje síly a soustředí své úsilí na přípravu útočné operace na východě Ukrajiny.
Německý ministr hospodářství Robert Habeck podporuje v dohledné době zastavení dodávek ruského uhlí do Evropské unie. Dnes to s odvoláním na své zdroje napsala agentura DPA, konkrétní termín ale nezmínila.
@elencze to o uhlí jsem dala jen tak mimoděk, ve screenech ti nebylo, dohledala jsem.
@pampeliska1313 aha, protože zatím všude vidím je to, že se to připravuje. Tak uvidíme, až se info ujasní 🙂 Ale ta ambasáda, to je pecka, jak jim to nikdo nechce prodat.
Státní duma schválila ve druhém čtení návrh zákona o trestech za přirovnání současného Ruska k nacistickému Německu.
Kazachstán dnes schválil, že neuznává Doněckou a Luhanskou republiku.
@elencze yes. Ať to neuznávaj. Trochu doufám, že se rozhoří ruský konflikty i vedle a budou mít smůlu. Prostě to vojensky neutáhnou.
Hra vyhosti si svého ruského diplomata pokračuje, teď 3 Švédsko
InformNapal píše, že Ukrajinci ukořistili plně funkční a nabitý Tos-1 s termobarickými raketami a údajně měl být tento systém využít proti samotným Rusům někde v oblasti Iziumu.
Nevím, jestli to půjde ověřit.
Tak snad opravdu ano - Zákaz dovozu uhlí v hodnotě 4 mld. Eur (= 100 mld. Kč) za rok byl v rámci nového balíčku sankcí EU schválen:
Evropská komise navrhuje zákaz dovozu ruského uhlí do EU. Nový balík sankcí se týká i čtyř velkých bank, zákazu lodní a silniční dopravy či vývozu technologií.
Pro teď musím jít za jinými povinnostmi, možná ještě něco přispěju večer. A taky si zapíšu za uši, na zdi nediskutovat, nebo lépe, ani to nečíst. Tady v bublině s vámi je mi dobře. Díky za to.
Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že brzy budou odhaleny další zločiny na civilním obyvatelstvu v místech, odkud odešla ruská armáda.
Uvedlo konkrétní obec a dodalo, že to všechno bude ukrajinský fejk.
Takže je jasné, že se tam stalo něco strašného, když před tím "varují" dopředu.
Dokonce i Okamura je pro. Wau!
A odkaz na jednu usmevnost - rusky voják ukradl airpody (Apple sluchátka), přičemž Apple má možnost sledovat polohu zařízení a hlásí to majiteli, je to prave pojistka proti krádeži. Takže sluchátka jsou v Bělorusku )
@pampeliska1313 kde vidis toho Okamuru? Oni prave hlasovali pro jenom vsichni pritomni - 153, nejak nemuzu dohledat, kdo teda chybel.
@alamo to pak dávali už jinej screen, nechtěla jsem to házet všechno, tak jsem to napsala pro zajímavost.;)
@alamo to by mohlo být ono
https://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?g=78025&l=cz
Ukrajina v tichosti přijímá tanky z ČR, toto je první případ, kdy cizí země poskytla Ukrajině tanky. Psal o tom The Wall Street Journal.
Tweet: Filip Horký https://twitter.com/FilipHorky/status/151133881...
Bývalý oligarcha. Je presvedcenej, ze Putinovi zbývá rok, max tři, pokud pojede porad stejně, ale ze určitě konci. Uvidíme, víme jak to je “dávám bolševikovi rok, maximálně dva!”
@pampeliska1313 Tady jsme mu určily termín 10. dubna.
https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek.... Holky nevím jestli někdo už vkládal,ale tohle mě dostalo,to malé svázané dítě,to člověk přece udělat nemůže 😭😭😭😭😭
Hromadske: Ukrajinská armáda už vyčistila od okupantů až k hranicím své země také Černihivskou oblast.
Ruský velvyslanec při OSN Vasilij Něbenzja opakuje vyvrácená tvrzení o Buči a říká, že těla byla „inscenována“ (nebyla), že mrtvoly viděné na satelitních snímcích „neodpovídají“ těm na snímcích (ano) a že satelitní snímky ukazují těla v Bucha 19. března jsou „absurdní“.

Tomio Okamura SPD, ve své novém videu říká, že Ukrajinu válka nezasáhla celá, varuje, že tady Ukrajinci zůstanou natrvalo, mají se přece kam vrátit, je pro deportaci zpět.