Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
Kyiv Independent: Rekordních 91 % Ukrajinců chce podle průzkumu připojení země k EU.
@hojda joooo, vzpomínám si, ten horoskop! Já narazila na jednu kartarku a ta předpovídala na rok 22 oslabení Ameriky, rozpad aliance a ještě něco s EU. Tak snad to bude opravdu ten desátý duben..:D
@pampeliska1313 aha! Už jsem to asi pochopila, dobrý.:D
Když snížíme teplotu doma a v komerčních budovách o 1-2 stupně, klesne závislost na ruském plynu o 10 %. Nová studie think tanku Bruegel.
https://t.co/tWNrmXnXPx
Lukáš Kovanda: Pravděpodobnost bankrotu Ruska během pěti let dnes vyskočila na skoro 88 %, nejvýše od začátku invaze. Důvodem jsou další sankce USA. Kvůli nim se ztíží splácení ruského dluhu. Kreml jej bude moci splácet nakonec už jen z příjmu, který má od EU za plyn a ropu.
@terinka86
@pajula123 holky já to pustila a nečekala jsem to až takové,jako to malé dítě,to mě teda semlelo,jak ti zm**i ruští můžou pořád tvrdit,že oni nic takového neudělali,že to dělají sami ukrajinci,chce se mi zvracet co vypouští z úst za výblitky.....
@bigbig hele je to masakr,já se koukla a prostě brečela,před tím člověk neuteče a právě proto to musí vidět co nejvíce lidí co se tam děje,hlavně ti zas**ní popírači tady u nás....
Doplnění ke Kazachstánu:
LNR a DNR neuznáváme. K sankcím Západu se nepřipojíme, ale nedovolíme, aby se území Kazachstánu využívalo k obcházení těchto sankcí, řekl kazašský ministr zahraničí.
Rozhovor s válečnou novinářkou - zaujalo mě - dle ní západ nemá ani představu kam až může Putin zajít.
@bigbig kez by to byla pravda s tim plynem, ze by to aspon trochu k necemu bylo. My uz doma snizujeme. A mam pocit, ze od zacatku valky nam opravdu doma min topi.
To video je silene. Ja si to pustila. Bez zvuku. Mam tady deti, tak aby samozrejme nic nevidely a neslysely. Dneska jsem je rozbrecela. Ukazala jsem jim tu protestujici starenku s Gogolem, jak jsou nekteri lidi statecni, a oba to rozbrecelo. Jinak jim samozrejme neukazuju nic a mluvime doma otevrene, ale hodne obecne a zaobalene. I tak asi musim hodit zpatecku.
@jasekd My už moc nemáme kam snižovat, jedeme dlouhodobě studenej odchov, 17-19 stupňů. A u nás je to stejně asi jedno, Francie využívá Ruskej plyn minimálně, ale stejně jsme teď úplně vypli topení a jedeme jenom ohřev vody. Člověk už neví co dělat, aby měl pocit že dělá dost. No a ty zprávy... Já trpím těhotenskou nespavostí a sjíždím v noci Twitter, to je strašný. A pak to ráno ventiluju u snídaně. Už fakt musím přestat, vidím pak svět přes černej filtr.
(Sorry za OT)
Jedna docela zajímavá a imo důležitá informace. Četla
jsem to zběžně, Američani otestovali - zřejmě úspěšně - hypersonickou střelu.
https://www.cnn.com/2022/04/04/politics/us-hype...

Další příspěvek Dmitrije Medvěděva. Stručně: Buča je součástí ukrajinských lží, Ukrajinci kvůli tomu klidně zabíjejí vlastní lidi. Řídí je Západ. Takoví Ukrajinci budou fyzicky zlikvidováni, protože Rusko buduje "otevřenou Eurasii od Lisabonu do Vladivostoku".