icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

lumiga
5. dub 2022

Další příspěvek Dmitrije Medvěděva. Stručně: Buča je součástí ukrajinských lží, Ukrajinci kvůli tomu klidně zabíjejí vlastní lidi. Řídí je Západ. Takoví Ukrajinci budou fyzicky zlikvidováni, protože Rusko buduje "otevřenou Eurasii od Lisabonu do Vladivostoku".

lumiga
5. dub 2022

Kyiv Independent: Rekordních 91 % Ukrajinců chce podle průzkumu připojení země k EU.

pampeliska1313
5. dub 2022

@hojda joooo, vzpomínám si, ten horoskop! Já narazila na jednu kartarku a ta předpovídala na rok 22 oslabení Ameriky, rozpad aliance a ještě něco s EU. Tak snad to bude opravdu ten desátý duben..:D

terinka86
5. dub 2022

@lm_lm Tohle jsem neměla vidět, tohle jsem neměla vidět 😢 Dnes mě to neskutečně semlelo už předtím, brečela jsem u videa z Hlasu Ukrajiny na Youtube a teď tohle...

lumiga
5. dub 2022

Porošenko:

pampeliska1313
5. dub 2022

Holky, muze mi tohle prosím někdo vysvětlit jak je to mysleny? Asi mi to uz nepremejsli.🙂 dekuju)

pampeliska1313
5. dub 2022

@pampeliska1313 aha! Už jsem to asi pochopila, dobrý.:D

bigbig
5. dub 2022

Když snížíme teplotu doma a v komerčních budovách o 1-2 stupně, klesne závislost na ruském plynu o 10 %. Nová studie think tanku Bruegel.
https://t.co/tWNrmXnXPx

lumiga
5. dub 2022
pajula123
5. dub 2022

@lm_lm Bože můj... to jsou takoví zmr*i... nemám slov...

bigbig
5. dub 2022

@lm_lm Já tu odvahu na to koukat nenajdu. Stejně se to ke mně obávám dostane. Není před tou hrůzou úniku.

levandule_k
5. dub 2022

Lukáš Kovanda: Pravděpodobnost bankrotu Ruska během pěti let dnes vyskočila na skoro 88 %, nejvýše od začátku invaze. Důvodem jsou další sankce USA. Kvůli nim se ztíží splácení ruského dluhu. Kreml jej bude moci splácet nakonec už jen z příjmu, který má od EU za plyn a ropu.

lm_lm
5. dub 2022

@alamo je to hrůza,ale je potřeba to ukázat světu ať to vidí co nejvíce lidí,co se děje,to je neskutečné,vidíme to jen z fotek,co teprve ti,co jsou u toho 😢

lm_lm
5. dub 2022

@terinka86
@pajula123 holky já to pustila a nečekala jsem to až takové,jako to malé dítě,to mě teda semlelo,jak ti zm**i ruští můžou pořád tvrdit,že oni nic takového neudělali,že to dělají sami ukrajinci,chce se mi zvracet co vypouští z úst za výblitky.....
@bigbig hele je to masakr,já se koukla a prostě brečela,před tím člověk neuteče a právě proto to musí vidět co nejvíce lidí co se tam děje,hlavně ti zas**ní popírači tady u nás....

elencze
autor
5. dub 2022

Doplnění ke Kazachstánu:
LNR a DNR neuznáváme. K sankcím Západu se nepřipojíme, ale nedovolíme, aby se území Kazachstánu využívalo k obcházení těchto sankcí, řekl kazašský ministr zahraničí.

bigbig
5. dub 2022

@lm_lm Jo, někteří by to rozhodně vidět měli. Ale stejně by zas blili něco o fejku, to je prostě marnost. Já už to přestávám být schopná nějak zpracovat, mám před porodem a přestávám být schopná vidět věci pozitivně. Takže musím filtrovat.

hojda
5. dub 2022

@elencze Do KZ si jezdí dělat ty platební karty, aby mohli platit na internetu (u-mama.ru)

pampeliska1313
5. dub 2022

Rozhovor s válečnou novinářkou - zaujalo mě - dle ní západ nemá ani představu kam až může Putin zajít.

https://zeny.iprima.cz/putin-bude-chtit-9-kvetn...

jasekd
5. dub 2022

@bigbig kez by to byla pravda s tim plynem, ze by to aspon trochu k necemu bylo. My uz doma snizujeme. A mam pocit, ze od zacatku valky nam opravdu doma min topi.
To video je silene. Ja si to pustila. Bez zvuku. Mam tady deti, tak aby samozrejme nic nevidely a neslysely. Dneska jsem je rozbrecela. Ukazala jsem jim tu protestujici starenku s Gogolem, jak jsou nekteri lidi statecni, a oba to rozbrecelo. Jinak jim samozrejme neukazuju nic a mluvime doma otevrene, ale hodne obecne a zaobalene. I tak asi musim hodit zpatecku.

hojda
5. dub 2022

@jasekd My už druhou zimu netopíme v ložnici, jen večer vždy otevřeme dveře, aby tam šlo trošku teplo z ostatních místností. Koupili jsme teplé peřiny a zjistili jsme, že se nám mnohem lépe spí v tom chladu. Nemáme tedy plyn, ale na tu nižší teplotu se dá zvyknout.

simix22
5. dub 2022

@lm_lm to je strašný video

jasekd
5. dub 2022

@hojda my mame jen dva pokoje, takze tam, co spime, pres den musime fungovat, takze pres den tam topime. Na noc ne, to i celorocne vetrame. Coz mi ted prijde takove plytvani, ale lip se spi. To uz jsme teda OT, ale ono to svadi. Tak uz mlcim 🙂

hojda
5. dub 2022

@jasekd Jde spíš o ty místnosti, kde člověk není přes den a kolikrát se vytápí zbytečně a už zase zpátky k tématu.

simix22
5. dub 2022

@bigbig my netopime doma skoro vůbec 😅🙈
A každej říká, že tady máme strašný teplo..okna v zimě zarosena.. nechápu

bigbig
5. dub 2022

@jasekd My už moc nemáme kam snižovat, jedeme dlouhodobě studenej odchov, 17-19 stupňů. A u nás je to stejně asi jedno, Francie využívá Ruskej plyn minimálně, ale stejně jsme teď úplně vypli topení a jedeme jenom ohřev vody. Člověk už neví co dělat, aby měl pocit že dělá dost. No a ty zprávy... Já trpím těhotenskou nespavostí a sjíždím v noci Twitter, to je strašný. A pak to ráno ventiluju u snídaně. Už fakt musím přestat, vidím pak svět přes černej filtr.
(Sorry za OT)

jasekd
5. dub 2022

@bigbig tak to jste otuzilci. To dobrovolne nedam, jsem zmrzla, mam hodne nizkej tlak. Aspon v noci dej pauzu, jinak ta nespavost bude cim dal horsi.

sticker
pampeliska1313
5. dub 2022
lumiga
5. dub 2022
odula
5. dub 2022

Jedna docela zajímavá a imo důležitá informace. Četla
jsem to zběžně, Američani otestovali - zřejmě úspěšně - hypersonickou střelu.
https://www.cnn.com/2022/04/04/politics/us-hype...

elencze
autor
5. dub 2022

@bigbig vykašli se na to, já po nočním Twitteru řvu a to ani nejsem těhotná. Dala jsem si limit po 23. hodině tam nelézt.

Strana