Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

To je teda hrdina 🤦😂
V pátek 8. dubna se ruský prezident Vladimir Putin rozhodl vzdát hold zesnulému ruskému politikovi Vladimiru Žirinovskému, který podlehl dlouhodobé nemoci. Jeden z důstojníků doprovázející ruskou hlavu státu nesl zavazadlo – zahraniční média spekulovala, že mohlo jít o jaderný kufřík. Putin se podle nich obával atentátu, což měl dokazovat i příkaz, aby všichni smuteční hosté po jeho příchodu opustili katedrálu.
@amenophus Já věřím že to Le Pen nevyhraje. Možná to bude těsný (už to je špatný), ale nebude mít většinu. Ty průzkumy byly těsný i před 5 lety, měla jsem z toho tehdy takovej vítr, že jsem si radši konečně vyřídila to strašný papírování s francouzským občanstvím, aby mě náhodou pak nevyhostila. A nakonec prohrála dost výrazně. Pořád ještě doufám že nejsou Francouzi úplný kreténi. A Macronovi se dá vyčítat lecos, ale na stranu Ruska se nepostaví určitě, to je jistota. A on má taky v ruce červený tlačítko.
@bigbig to jsem si taky říkala, že ta ochranka musí mít nervy. Procházeli tam mezi civilisty, s jedním si Johnson potřásal rukou a bavil se.
@sakura21 I víc metrů než dva. A každých pár dní v jiným krytu. 20 metrů pod zemí. Já mu tu paranoiu přeju. Doufám že jednou zhebne někde v díře. Ne jako že ho někdo zastřelí, aby z něj neměli Rusáci mučedníka. Ale prostě že třeba uklouzne a jak bude zalezlej, nikdo mu nepomůže. To byl ostatně konec Stalina, pomalu chcípal, ale nikdo si k němu netroufl jít.
Já jsem jinak dost mírumilovnej člověk a nerada si kazim karmu, ale tady nejde jinak...
@pampeliska1313 za mě o tom, jak se bojí NATO, svědčí i to, že zatím nezaútočili na jedinou dodávku zbraní, která za Západu na Ukrajinu jela. A to se tu rozkecalo, kde co, naše tanky, slovenský systém protivzdušné obrany, 100 tanků z Polska, teď zbraně sovětské výroby posílá Kypr. Kdyby byli tak namachrovaní, dávno raketou jeden z nich sejmuli.
@sebestka no k tomu je ještě větší sranda, k tomu pohřbu, když vzdával hold mrtvému, musela odejít čestná stráž, která do to doby u rakve stála. Asi se bál jejich bajonetů. Jinak prý to nebyl jaderný kufřík, ale balistická zástěna, stačí tím kufříkem mávnout a vznikne neprůstřelný paraván. Má to i u nás sebou nosit Zemanova ochranka.
@sebestka A to ja jsem vetsi krutas. Mym pranim je, aby pohorel i na jihovychode Ukrajiny a pak zil v naproste izolaci a strachu dalsich par let. Kdyz se takovy psychopat zacne bat o kejhak, jsou to pro nej ta prava muka.
@sudylichozrout pravda
máme rodinný víkend, včera výstava lega, dnes loutkové divadlo. Nahážu zase příspěvky večer u práce. Díky všem, co přispívají, chtěla jsem napsat, že je to super, ale nějak mi to nesedí k celkové situaci.
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v rozhovoru poskytnutém agentuře AP zopakoval, že je ochoten jednat s Moskvou o míru, přestože pokračují ruské útoky na civilní obyvatelstvo. „Nikdo nechce vyjednávat s lidmi, kteří mučí tento národ. To je pochopitelné. Ale nechceme ztratit příležitosti, pokud ji máme, k diplomatickému řešení,“ řekl mimo jiné.
Šéf státní správy Charkova Oleg Sinegubov oznámil, že byl v noci zničen ruský konvoj mířící směrem na Izjum. Inormovala o tom televize Nexta.
Ukrajinský prezident Zelenskyj v telefonátu s německým kancléřem Scholzem mluvil o ruských sankcích, obraně a finanční podpoře Ukrajiny, uvedl na Twitteru. Také s ukrajinskými úředníky probral návrh na šestý balíček sankcí proti Rusku.
Ruští vládní představitelé obviňují další evropskou zemi z neonacistických sklonů. Tentokrát se mluvčí ministerstva zahraničí Marija Zacharovová zaměřila na Lotyšsko a to kvůli rozhodnutí udělat z 9. května, tedy z dne, kdy si Rusové připomínají kapitulaci nacistického Německa, den vzpomínky na oběti ruské agrese.
Sestřelení Suchoje Su-35S, dosud nejmodernějšího ruského bojového letounu, ztraceného nad Ukrajinou, znepokojilo Čínu, která má ve výzbroji 24 strojů tohoto typu. Přestože obvykle Čína válku na Ukrajině popisuje z ruského pohledu, když přebírá zprávy z ruských médií, tentokrát tomu bylo jinak.
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek...