icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

zuzekk
10. dub 2022
sebestka
10. dub 2022

To je teda hrdina 🤦😂
V pátek 8. dubna se ruský prezident Vladimir Putin rozhodl vzdát hold zesnulému ruskému politikovi Vladimiru Žirinovskému, který podlehl dlouhodobé nemoci. Jeden z důstojníků doprovázející ruskou hlavu státu nesl zavazadlo – zahraniční média spekulovala, že mohlo jít o jaderný kufřík. Putin se podle nich obával atentátu, což měl dokazovat i příkaz, aby všichni smuteční hosté po jeho příchodu opustili katedrálu.

bigbig
10. dub 2022

@amenophus Já věřím že to Le Pen nevyhraje. Možná to bude těsný (už to je špatný), ale nebude mít většinu. Ty průzkumy byly těsný i před 5 lety, měla jsem z toho tehdy takovej vítr, že jsem si radši konečně vyřídila to strašný papírování s francouzským občanstvím, aby mě náhodou pak nevyhostila. A nakonec prohrála dost výrazně. Pořád ještě doufám že nejsou Francouzi úplný kreténi. A Macronovi se dá vyčítat lecos, ale na stranu Ruska se nepostaví určitě, to je jistota. A on má taky v ruce červený tlačítko.

bigbig
10. dub 2022

Posral by se strachy...

bigbig
10. dub 2022

Ale Trump to nevzdává...
Doufám že v tak velký zemi budou schopní do tý doby najít někoho normálního...

sarrita
10. dub 2022

🌻

betelgeuzz
10. dub 2022

@bigbig to jsem si taky říkala, že ta ochranka musí mít nervy. Procházeli tam mezi civilisty, s jedním si Johnson potřásal rukou a bavil se.

sakura21
10. dub 2022

@bigbig on Putin už je posrany strachy, proto je zalezlej a u stolu sedi snad dva metry od všech

bigbig
10. dub 2022

@sakura21 I víc metrů než dva. A každých pár dní v jiným krytu. 20 metrů pod zemí. Já mu tu paranoiu přeju. Doufám že jednou zhebne někde v díře. Ne jako že ho někdo zastřelí, aby z něj neměli Rusáci mučedníka. Ale prostě že třeba uklouzne a jak bude zalezlej, nikdo mu nepomůže. To byl ostatně konec Stalina, pomalu chcípal, ale nikdo si k němu netroufl jít.
Já jsem jinak dost mírumilovnej člověk a nerada si kazim karmu, ale tady nejde jinak...

elencze
autor
10. dub 2022

@pampeliska1313 za mě o tom, jak se bojí NATO, svědčí i to, že zatím nezaútočili na jedinou dodávku zbraní, která za Západu na Ukrajinu jela. A to se tu rozkecalo, kde co, naše tanky, slovenský systém protivzdušné obrany, 100 tanků z Polska, teď zbraně sovětské výroby posílá Kypr. Kdyby byli tak namachrovaní, dávno raketou jeden z nich sejmuli.

elencze
autor
10. dub 2022

@sebestka no k tomu je ještě větší sranda, k tomu pohřbu, když vzdával hold mrtvému, musela odejít čestná stráž, která do to doby u rakve stála. Asi se bál jejich bajonetů. Jinak prý to nebyl jaderný kufřík, ale balistická zástěna, stačí tím kufříkem mávnout a vznikne neprůstřelný paraván. Má to i u nás sebou nosit Zemanova ochranka.

elencze
autor
10. dub 2022

@bigbig jo jo, dokonce se ukázalo, že letušky nejsou herečky, ale údajně důstojnice tajné služby, a stejně se s nimi bál natočit naživo v inscenovaném vystoupení a nechal se tam zřejmě naklíčovat

sebestka
10. dub 2022

@elencze kdyby ho někdo střelil, nestihli by nic. On už do smrti bude žít někde v bunkru. Doufám, že ta smrt přijde záhy.

sudylichozrout
10. dub 2022

@sebestka A to ja jsem vetsi krutas. Mym pranim je, aby pohorel i na jihovychode Ukrajiny a pak zil v naproste izolaci a strachu dalsich par let. Kdyz se takovy psychopat zacne bat o kejhak, jsou to pro nej ta prava muka.

sebestka
10. dub 2022
pampeliska1313
10. dub 2022

Jako lidi z armády se většinou vyjadřují ve smyslu, ze ua o něco určitě přijde, ze vojensky nemá na to porazit ru. Ale stejně je vždycky milý něco takhle číst

pampeliska1313
10. dub 2022

Oni chtějí proste všechno ideálně.

pampeliska1313
10. dub 2022

Sice Dzamila, ale není to poprvy co něco podobnýho čtu

pampeliska1313
10. dub 2022

A tady něco k tomu… nevim, jak ho nazvat.

elencze
autor
10. dub 2022

máme rodinný víkend, včera výstava lega, dnes loutkové divadlo. Nahážu zase příspěvky večer u práce. Díky všem, co přispívají, chtěla jsem napsat, že je to super, ale nějak mi to nesedí k celkové situaci.

sebestka
10. dub 2022

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v rozhovoru poskytnutém agentuře AP zopakoval, že je ochoten jednat s Moskvou o míru, přestože pokračují ruské útoky na civilní obyvatelstvo. „Nikdo nechce vyjednávat s lidmi, kteří mučí tento národ. To je pochopitelné. Ale nechceme ztratit příležitosti, pokud ji máme, k diplomatickému řešení,“ řekl mimo jiné.

sebestka
10. dub 2022

Šéf státní správy Charkova Oleg Sinegubov oznámil, že byl v noci zničen ruský konvoj mířící směrem na Izjum. Inormovala o tom televize Nexta.

simix22
10. dub 2022

🤬🤬🤬 slabé povahy nerozklikavat!
A já grcaam...kurva tam už...
Já bych červený tlačítko stlačila na ty kurvy

sebestka
10. dub 2022

Ukrajinský prezident Zelenskyj v telefonátu s německým kancléřem Scholzem mluvil o ruských sankcích, obraně a finanční podpoře Ukrajiny, uvedl na Twitteru. Také s ukrajinskými úředníky probral návrh na šestý balíček sankcí proti Rusku.

pampeliska1313
10. dub 2022

🙂

sebestka
10. dub 2022

Ruští vládní představitelé obviňují další evropskou zemi z neonacistických sklonů. Tentokrát se mluvčí ministerstva zahraničí Marija Zacharovová zaměřila na Lotyšsko a to kvůli rozhodnutí udělat z 9. května, tedy z dne, kdy si Rusové připomínají kapitulaci nacistického Německa, den vzpomínky na oběti ruské agrese.

pratensis
10. dub 2022

Sestřelení Suchoje Su-35S, dosud nejmodernějšího ruského bojového letounu, ztraceného nad Ukrajinou, znepokojilo Čínu, která má ve výzbroji 24 strojů tohoto typu. Přestože obvykle Čína válku na Ukrajině popisuje z ruského pohledu, když přebírá zprávy z ruských médií, tentokrát tomu bylo jinak.
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek...

blue108
10. dub 2022
pratensis
10. dub 2022

@blue108 😄 To si neumím představit, tolik toho značit. A taky to musí být pro ten obchod docela investice, pořídit tolik ochranných prvků. To se vážně vyplatí. 🤦

blue108
10. dub 2022
Strana