icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

pratensis
14. dub 2022

@odula Bohužel. Začala jsem číst, přišlo mi to zajímavé, tak jsem sem vložila odkaz... a až pak si všimla, že se nedá dočíst do konce. 🙈😄 Ani na Twitteru jsem nenašla nikoho, kdo by ho sdílel odemčený.

odula
14. dub 2022

@pexi ukrajinsti farmáři ... :D

odula
14. dub 2022

@sudylichozrout dekuju!!!
😘

odula
14. dub 2022

@pratensis @sudylichozrout ho má!!👍👍 s 244

odula
14. dub 2022

@sudylichozrout velice zajimavy. Ještě jednou dik 🙂

ilci
15. dub 2022
ilci
15. dub 2022
pratensis
15. dub 2022

@odula Paráda! @sudylichozrout Děkuji, jdu číst.

odula
15. dub 2022

@ilci drabovou mam cim dal radši covece.

sarrita
15. dub 2022

🌻

luciza
15. dub 2022

Pro pobavení 🙂

lumiga
15. dub 2022

Ruské okupační jednotky začaly v Mariupolu s exhumací těl, která byla dříve pohřbena na ulicích a dvorech u jednotlivých domů.

Tvrdí to městská rada města.

lumiga
15. dub 2022

Polský prezident Andrzej Duda podepsal zákon zakazující dovoz ruského a běloruského uhlí. Opatření je součástí legislativního balíčku zaměřeného na boj proti ruské agresi proti Ukrajině, informoval 15. dubna polský list Biznes Alert.

lumiga
15. dub 2022

New York Times: EU zavede ropné embargo proti Rusku po 24. dubnu. Možné embargo může být zavedeno po druhém kole prezidentských voleb ve Francii, aby se zabránilo pomoci krajně pravicové kandidátce Marine Le Penové, která kritizovala rostoucí ceny pohonných hmot, NYT hlášeno.

lumiga
15. dub 2022

Guvernér uvedl, že při ruském ostřelování Luhanské oblasti za posledních 24 hodin zahynuli dva lidé. Dva lidé byli zraněni, dodal guvernér Luhanské oblasti Serhiy Haidai. Infrastruktura regionu byla ruskými jednotkami ostřelována 24krát.

pampeliska1313
15. dub 2022

Achjo. Achjo..

pampeliska1313
15. dub 2022

A trochu srandy🙂

pampeliska1313
15. dub 2022

Přišlo mi, že je tam jedina trochu normální odpověď..

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/ptali-jsme-se...

sudylichozrout
15. dub 2022

@pampeliska1313 Ja se tomu, jak odpovidaji, vubec nedivim. Maji zkusenosti s KGB, vedi, ze mezi lidmi je i ted hromada provokateru a nikdo si nechce jit sednout. Pro me tohle neni nijak vypovidajici, v 70. letech by ti tady taky skoro nikdo neodpovedel na nahodny dopis ze Zapadniho Nemecka, v nemz by se pisatel ptal, co si myslis o okupaci Ceskoslovenska a Breznevovi. Ty odpovedi jsou jak pres kopirak, jsou naucene z nouze. Vzdyt to vidite i na tom mamaforu.

odula
15. dub 2022

@pampeliska1313 tak to bylo pocasi , nebo doura, nebo mina, nebo utok? Skova noha taky....

pratensis
15. dub 2022

Další komentář k postojům světa k válce na Ukrajině:
https://nazory.aktualne.cz/komentare/putin-na-u...

pratensis
15. dub 2022

Válka na Ukrajině má dopady na výuku v Rusku. Své zkušenosti pro server iROZHLAS.cz popsala Světlana, která učí na vysoké škole v Moskevské oblasti.
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/rusko-ukraj...

amenophus
15. dub 2022

@odula tohle uz mi pripomina Za Par Prstenu (moje oblibena parodie na LOTRa), kde cerny bobr rika "kun si zlomil nohu nebo se mi potopila lod, ted si zrovna nepamatuju" 🤣. A ja se tehdy rehtala, jakou muselo dat lraci vymyslet takovy absurdni vtipy a pritom koukam ze rusti predstavitele a statni media by vydelali majlant, kdyby sva prohlaseni vydavali jako humoristickou fantastiku!

lumiga
15. dub 2022

Ukrajinská generální prokuratura uvedla, že Rusové ve čtvrtek v oblasti Charkova stříleli na evakuační autobusy. Zemřelo sedm lidí, 27 bylo zraněno.

amenophus
15. dub 2022

Opět něco k tomu plynu, tentokrát úvaha, že je to válka o uhlovodíky (ukrajinská ložiska) https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-r...

pampeliska1313
15. dub 2022
78marcela
15. dub 2022

@amenophus o tom, že na Donbasu a kolem Krymu jsou zásoby nerostných surovin, se mluvilo už na začátku války. Taky jsem přesvědčená, že tady je ten hlavní důvod (nebo možná jeden z hlavních důvodu), proč bojují hlavně tady. Prostě prachy jsou vždy za vším.

sebestka
15. dub 2022

Severní Makedonie se rozhodla vyhostit dalších šest ruských diplomatů kvůli jejich nevhodné činnosti. Moskva záhy dala najevo, že odpoví stejným způsobem. V krátké době je to druhé vykázání ruských diplomatů ze Severní Makedonie.

sebestka
15. dub 2022

Ruské úřady zablokovaly ruskojazyčnou internetovou verzi deníku The Moscow Times kvůli článku o policistech odmítajících bojovat na Ukrajině

Strana