icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

pratensis
20. dub 2022

Nexta:
Zhruba 98 tisíc pracujících v Rusku zahálí, což je 2,5krát více než 1. března.

amenophus
20. dub 2022

Rozhovor v Evropském Parlamentu o práci nezávislých novinařů v Rusku (teda spíš mimo něj): https://fb.watch/cvALCXK2XL/

amenophus
20. dub 2022

STEM analýza nálad české veřejnosti vůči Rusku, Ukrajincům, NATO atd. https://www.stem.cz/wp-content/uploads/2022/04/...

lumiga
20. dub 2022

Asi se začnu modlit... 🙏

Místopředseda vlády: Evakuační koridor pro ženy, děti a seniory dohodnut v Mariupolu. Iryna Vereshchuk uvedla, že civilisté se budou moci evakuovat z obleženého města do Záporoží přes okupovaný Manguš a Berdjansk.

lumiga
20. dub 2022

Ukrajinské zpravodajské služby: FSB zatýká ruského zmocněnce v okupované části Luhanské oblasti. Ukrajinská rozvědka uvedla, že Moskva začala „uklízet“ své zástupce v Donbasu za „selhání na frontě“. Igor Kornet je v současné době držen ve vazební věznici v Rostově na Donu.

lumiga
20. dub 2022
lumiga
20. dub 2022

Guvernér Luhanské oblasti: Elektřina, plyn a voda nebudou v některých částech regionu do konce války obnoveny. Serhiy Haidai řekl, že infrastruktura ve městech Popasna a Rubizhne a několika vesnicích v Luhanské oblasti byla téměř úplně zničena.

amenophus
20. dub 2022

Rozhovor s velitelem ukajinské speciální jednotky o obraně Kyjeva a pomoci Západu https://www.voxpot.cz/velitel-ukrajinskych-spec...

pampeliska1313
20. dub 2022

Pomalu skoro dobra zprava… nechci to zakřiknout… 🙏

78marcela
20. dub 2022

@pampeliska1313 tak se rozzuřil nebo jim řekl, že to mají pod kontrolou?
Včera jsem četla tajemného generála, tam o tom psal taky. Prý se má pokračovat a jedná se i o jaderkach

pampeliska1313
20. dub 2022

@78marcela chápu to tak, že P si stojí za svým a má za to, že jde vše Ok, ale zároveň se rozzuřil, protože si někdo dovolil mu oponovat.

pampeliska1313
20. dub 2022
78marcela
20. dub 2022
lumiga
20. dub 2022

Vývoz ruské ropy, pokles uhlí. Vývoz ruského uhlí se v dubnu propadl o více než 20 %, citovala ruská média Kommersant ruské ministerstvo energetiky. Zatímco dodávky ruské ropy klesly za pouhý týden o 25 %, uvádí Bloomberg.

lumiga
20. dub 2022

Ukrajinská rozvědka: Rusko plánuje nucenou mobilizaci v Záporoží, Chersonské oblasti. Ředitelství pro rozvědku ukrajinského ministerstva obrany uvedlo, že Rusko plánuje provést nucenou mobilizaci na okupovaných územích a poslat Ukrajince bojovat proti vlastní zemi.

pampeliska1313
20. dub 2022

@78marcela já věřím, že se o tom třeba i mluví, je to tam jeden magor vedle druhýho a soutěž kdo má víc bláznivý a vítězný řešení, ale spíš si myslím, že něco ukořistí, dá na chvíli pokoj a pak se třeba zase boje rozjedou, pokud bude pořád u moci, bude mít peníze a tak. Přeci jen Ukrajina má nerostných bohatství, který, z toho co jsem pochopila, je pro P důležitý a takhle by se sám střelil do nohy, pokud chce udržovat třeba obchodní vztahy s Čínou a tak. Navíc mám trochu za to, že byť je P sociopat a dejme tomu, že emoce k lidem mu nic neříkají, tak věřím, že Rusko jako takový je pro něj to hlavní, to kde může mít moc, může plánovat atd a že by si nelajznul to, že by se mohlo rozdělit, rozsypat na víc území, který spolu nekooperujou a tak. Nevim. Jako mám z atomovek strach, neříkám, ta varianta je tady vždycky, ale doufám, že to neudělají, protože jestli by západ nereagoval a pravděpodobně by to tak bylo, bude to pro ně zelená jít dál.

78marcela
20. dub 2022

@pampeliska1313 já vůbec nejsem schopná něco predikovat, protože u něj je všechno možný a jeho uvažování nerozumím, nemá to pro mě.logiku ať se na to koukám jak chci. Je to magor, takže klidně věřím, že půjde dál a že mu je všechno u zadku, po něm.potopa.

pampeliska1313
20. dub 2022

@78marcela to je taky pravda. Nezbývá než čekat. Asi se snažím si to nějak zdůvodnit, abych ještě víc nepanikařila.🙂

odula
20. dub 2022

@78marcela ten general svr mě už taky se*e. Teď zase přispívá k všeobecnýmu "nechte Putinovi aspoň něco at nesvrhne atomovku"... bu bu bu. whistle-blower, my ass. 🤬... eh. To zní divně. 🤣

pampeliska1313
20. dub 2022

@odula a jako má ty předpovědi dobrý? Protože mi to přijde trochu jako dzamila. Jako … odhady podle situace, vyplnilo se z toho co píše, něco? Někdo prave rikal, ze se mu zda ze to píše tak jako… co se říká, ale ze vlastně je vedle.

lumiga
20. dub 2022

Dnes měl být humanitární koridor pro civilisty z Mariupolu, co jsou na Azovstaliu. Opět neprobehl. Rusové pokračovali v bombardování.

pampeliska1313
20. dub 2022

Víc takových

pampeliska1313
20. dub 2022
brunetka11
20. dub 2022

@odula No upřímně - na Insta se teď vyrojilo nespočet uzamčených nicků s ženskými fotografiemi, které samy sledují stovky / tisíce lidí, ale ony samotné mají minimum sledujících. A světe div se, jedou tu samou rétoriku na profilech Zielenského - obviňují ho, že svou neustupností má na svědomí válku - ať to vzdá.
Takže jedna z vln ruských manipulátorů…

brunetka11
20. dub 2022

A něco pozitivnějšího na dobrou noc - ta nahrávka je boží 😂
https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/dejte-tem...

lumiga
20. dub 2022

Ukrajinská rozvědka zachytila hovor Rusů v Luhanské oblasti. V Popasném Rusové popravili všechny ukrajinské válečné zajatce s výjimkou zadrženého důstojníka.

lumiga
20. dub 2022

Ruští a běloruští tenisté mají zákaz účasti na turnaji ve Wimbledonu. Nejstarší tenisový turnaj na světě začíná 27. června. Rozhodnutí by bylo přehodnoceno, "pokud se mezi dneškem a červnem podstatně změní okolnosti."

lumiga
20. dub 2022

Spojenci NATO by se mohli zapojit do bezpečného průchodu civilistů a zraněných vojáků z okupovaného Mariupolu. Victoria Nulandová, zástupkyně ministra zahraničí USA pro politické záležitosti, uvedla, že „existuje určitá naděje, že by Rusové mohli umožnit“ bezpečný průchod z Mariupolu.

lumiga
20. dub 2022

Japonsko kvůli invazi na Ukrajinu zrušilo obchodní status Ruska jako „nejvýhodnějšího národa“. Nyní bude Japonsko moci uvalit vyšší cla na většinu zboží dováženého z Ruska, kromě ropy, zkapalněného zemního plynu a palladia.

lumiga
20. dub 2022

Generální tajemník OSN požaduje osobní setkání s Putinem v Moskvě za účelem „ukončit válku“. Antonio Guterres rovněž požádal o schůzku s prezidentem Volodymyrem Zelenským v Kyjevě.

Strana