icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

lumiga
22. dub 2022

Téměř tři čtvrtiny vládou kontrolované populace Doněcké oblasti byly vysídleny. Guvernér Doněcké oblasti Pavlo Kyrylenko uvedl, že počet obyvatel regionu, dříve kolem 1,6 milionu, se od začátku ruské úplné invaze 24. února snížil na 430 000.

V Kramatorsku, největším městě regionu po Mariupolu, zbylo z 200 000 obyvatel pouze 40 000, řekl Kyrylenko.

sebestka
22. dub 2022

Americký prezident Joe Biden zdůraznil, že se Rusko mýlí, pokud doufá, že Západ přestane Ukrajině pomáhat.

„Zatímco Rusko pokračuje v páchání zvěrstev na Ukrajině, Putin sází na to, že o to ztratíme zájem. Sází na to, že západní jednota padne. Znovu dokážeme, že se mýlil,“ napsal americký prezident na Twitteru.

sebestka
22. dub 2022

Po válce Německo poskytne Ukrajině 37 milionů eur na obnovu.

Zhruba 22,5 milionu půjde na rekonstrukci energetického systému a dalších 14,4 milionu eur na renovaci obytných prostor a nákup lékařského vybavení.

sebestka
22. dub 2022

Zdá se, že Rusko náhodně uznalo skutečné ztráty okupačních sil ve válce proti Ukrajině. Prokremelská publikace Readovka informovala o uzavřeném zasedání ruského ministerstva obrany, na němž velitelé mluvili o 13 414 mrtvých a 7 000 pohřešovaných ve válce proti Ukrajině.

Informace byla zveřejněna ve čtvrtek 21. dubna ve 23:35 na stránce Vkontakte. Příspěvek byl okamžitě stažen, lidé si ale udělali několik snímků obrazovky.

„Zazněly také údaje o křižníku Moskva: Bylo potvrzených 116 mrtvých lidí, dalších více než 100 je nezvěstných. Náměstek ministra obrany uvedl, že je obtížné vypočítat počet obětí kvůli intenzitě bojů a nedostupnosti těl na bojišti,“ uvádí se v prohlášení.

sebestka
22. dub 2022

Finsko hodlá požádat o členství v NATO do konce jara, píše Unian. Své kroky bude koordinovat se Švédskem.

pampeliska1313
22. dub 2022
lumiga
22. dub 2022

Dnes v noci byl opět ostřelován Slavyansk. Podle ukrajinských představitelů pravděpodobně za využití kazetové munice.

leneee
22. dub 2022

@odula @zuzekk Tahle “zvlastni” fotka putovala internetem davno pred valkou. Proverte si zdroj.

pexi
22. dub 2022

@lentilkah to byl přesný popis z toho videa 😁
Mě jako první napadlo, že se vůbec necítí dobře u tak malého stolu. Shoigu byl ještě nahnutý blíž a Putin by se nejraději zacpal do sedačky.

lentilkah
22. dub 2022

@odula
@pexi
Tatu jeste napadlo, jestli nema tresavku- Parkinson nebo neco takoveho. Jak se drzi toho stolu a celkove je napjatej.

lumiga
22. dub 2022

Rusové trefili nemocnici v Doněcké oblasti.

lumiga
22. dub 2022

Na Ukrajině je vyšetřováno více než 7 500 ruských válečných zločinů. Podle generální prokuratury se vyšetřuje dalších 3652 ruských zločinů proti národní bezpečnosti Ukrajiny.

lumiga
22. dub 2022
pampeliska1313
22. dub 2022

Plus fajn článek o “satanovi” raketa kterou teď P zkoušel a byla by hrozbou pro Washington

https://www.forum24.cz/raketa-sarmat-kterou-put...

odula
22. dub 2022

@lentilkah me na první dobrou přesně napadl parkinson nebo bolesti. To srani až na druhou dobrou 🤣

odula
22. dub 2022

@pampeliska1313 se mi líbilo jak na zkousku sarmata odpověděl nejakej americkej general. Ze je to sice pěkný, ale ze si nevšiml že by funkční sarmat nějak ovlivnil funkčnost ponorek trident . .... 🤭🤭 děsný toto. Už to došlo tak daleko, že si člověk dělá prcu i z apokalypsy. Hádám lepší než se hroutit

rencaboch
22. dub 2022

@lentilkah já si celou dobu říkala, že by mohl dostat do ruky křeč a z toho by ho trefila mrtvice 🙈 100% je nemocný, na hlavu to víme všichni ale asi i jinak. Teď jen doufat že je to vážný a bude to rychlé 🙄

levandule_k
22. dub 2022

ČT24: Německá armáda z velké části vyčerpala možnosti dodávat další zbraně na Ukrajinu, tvrdí Scholz. Chce zabránit konfliktu NATO s Ruskem.

lumiga
22. dub 2022

V kyjevské oblasti našli už 1084 těl civilistů. 50-75% bylo zabito ze střelné zbraně. 300 těl ještě nebylo identifikováno.

lumiga
22. dub 2022

Guvernér: Ruské síly ostřelují nemocnici v Doněcké oblasti odpalovacím systémem raket Uragan. Guvernér Doněcké oblasti Pavlo Kyrylenko uvedl, že nemocnice ve městě Lyman byla po ostřelování v plamenech. Zatím nejsou hlášeny žádné oběti.

zuzekk
22. dub 2022

@leneee na fotce je kombajn sklízející bavlnu a koberce pod židlí. Zdroj fotek je mi upřímně fuk 😁 v jiné souvislosti se už klidně objevit mohly, proputinovští jásají stejně a upřímně. Nadšenci z druhého screenu evidentně neoveruji nejen zdroje, ale ani vlastní oči 😉
@odula 🤣

sebestka
22. dub 2022

Čínská společnost UnionPay už neumožní ruským bankám pod západními sankcemi vydávat své platební karty. Bojí se, že by mohla být také postižena sankcemi, uvedl ruský server RBC. Právě karty od této firmy měly Rusům umožnit dál nakupovat v internetových obchodech, jejich uživatelé si však stěžovali, že jsou jim platby odmítány.

odula
22. dub 2022

@zuzekk koberec jsem poznala. Ale to první vypada fakt jak sci fi :D

amenophus
22. dub 2022

Ad Parkinson: tohle uz nekde probehlo jako "leak" (nevim jak moc overenej) - ze ma Parkinsona a rakovinu stitne zlazy. To ze se drzi toho stolu by teda aspon toho Parkinsona potvrzovalo... snad se mu nebudou moct trast ruce az bude mavat nad tim svym cervenym tlacitkem...

A lidi...zrovna jsem videla novej Matrix a konecne jsem asi dostala vhled do toho co se deje rusakum... oni proste zijou v Matrixu a nekdo je neustale krmi modrejma pilulkama... chtela jsem si delat screenshoty spousty citatu odtamtud ktery sedi jak hrnec na p**el!

bigbig
22. dub 2022

@leneee To je právě ta prča, nejen že se radují nad kobercem "z Berlína", ale navíc je to ještě starý 😀

lumiga
22. dub 2022

Severodoněck je bez proudu. Rusové trefili vedení vysokého napětí.

lumiga
22. dub 2022

Johnson připustil, ze válka na Ukrajině může trvat do konce příštího roku.

78marcela
22. dub 2022

@amenophus psal to tajemný generál taky, že má parkinsona a rakovinu

amenophus
22. dub 2022

@78marcela jo aha, tak nevim jestli to nemam jen od nej...radsi se k tomu nebudu upinat...

78marcela
22. dub 2022

@amenophus ne, to se psalo i jinde, dala jsem si to teď do google a spousta odkazů.

Strana