icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

nadja73
6. kvě 2022

@hojda videla jsem rozhovor s D.Dedkem, majitelem Jablotronu a z toho ten odpor k Rusakum uplne pryskal, takze me ani neudivilo, ze zalozil neco takoveho👍👏

78marcela
6. kvě 2022

@nadja73 tak se necháme překvapit 😀

nadja73
6. kvě 2022

@78marcela verim tem klukum usatym, ze neco epesniho maji uz davno vymysleno 😉

pratensis
6. kvě 2022

Dnes se mělo podařit z Mariupolu i z Azovstalu, ve spolupráci s OSN a Červeným křížem, evakuovat 500 lidí. Potvrdil to šéf Zelenského kanceláře Andrij Jermak.
(Twitter Roman M)

odula
6. kvě 2022

@amenophus may the fourth be with us all ;)

odula
6. kvě 2022

Neovereno :
Člověk který zautocil molotovem na policejni vuz v centru moskvy, byl identifikovan jako valerij kolcov. Otec tri deti, absolvent filosoficke fakulty, přišel do centra moskvy oblecen v obleku a s kufrikem. Několik dní před tim uverejnil basen o zapalenych srdcich ozarujicich temnotu. Hrozí mu 20 let vězení.
https://www.google.com/amp/s/therussianreader.c...

lumiga
6. kvě 2022

Ruské jednotky stříleli na evakuační vozidlo poblíž Azovstalu a zabili ukrajinského vojáka. Ruští vojáci také zranili šest vojáků, kteří byli na cestě vyzvednout civilisty z obleženého závodu Azovstal. Útok byl spáchán během předem dohodnutého příměří.

pratensis
6. kvě 2022

V ruském hlavním městě Moskvě se objevily propagandistické plakáty zobrazující slavné osobnosti švédské kultury. Kampaň připisuje spisovatelce Astrid Lindgrenové, režisérovi Ingmaru Bergmanovi a zakladateli nábytkářského impéria IKEA Ingvaru Kampradovi výroky údajně podporující nacismus. Jsou ovšem výrazně vytržené z kontextu.
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-pr...

odula
6. kvě 2022

@pratensis jeeee, denacifikace Švédska je další bod programu?? 🖕🖕🖕

sarrita
7. kvě 2022

🌻

pampeliska1313
7. kvě 2022

Pentagon předpokládá v následujících týdnech eskalaci

nadja73
7. kvě 2022

@pampeliska1313 on RuSSak nepripusti porazku, taky cekam nejaky velky pruser😔

nadja73
7. kvě 2022

edit: jeste vetsi pruser....to ,co delaji ted, je za hranou vseho😠

ilci
7. kvě 2022

Pro odlehčení 😉

pampeliska1313
7. kvě 2022

Jsem “věřící nevěřící” a začala jsem se zase modlit po několika letech. Každej večer za to, aby se děti vrátily k maminkám a neměly pocit strachu. Aby je nerozdělily a komu děti vzaly, aby se zase našli s rodiči. Asi se to nesplní ze sta procent, ale doufám, že se takový případy najdou. A jsem ráda, že “aspoň” tenhle malej zázrak se povedl..

pratensis
7. kvě 2022

@pampeliska1313 Tak na tuhle zprávu čekám jak na smilování a už jsem ani nevěřila, že přijde. 🙏 Díky!

odula
7. kvě 2022

@pampeliska1313 já úplně nevím, jestli bych to klasifikovala jako "malej" zázrak.

pampeliska1313
7. kvě 2022

@odula a jak?

odula
7. kvě 2022

@pampeliska1313 Vzhledem k tomu jak se rusaci chovaj k civilum, jak "podporujou" humanitární koridory, bych to klasifikovala jako obrovskej zázrak. Nebud skromná, modlitby zabíraj

pampeliska1313
7. kvě 2022

@odula 🙂

pratensis
7. kvě 2022

22:43 - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve večerním projevu uvedl, že po evakuaci dětí, žen a starců z areálu obléhaných oceláren Azovstal v Mariupol se úřady se zaměří na „evakuaci zraněných a zdravotníků” a také na práci na humanitárních koridorech pro všechny obyvatele Mariupolu a okolí. Z oceláren bylo zachráněno přes 300 civilistů.

zuzekk
8. kvě 2022

Zdeněk K:"Karma je zdarma. 🙂 GŠ OS potvrdil informaci o zničení části 64. motostřel. brigády, která páchala zvěrstva v Buchu v oblasti Izjumu. Bylo zadrženo i množství zajatců. Putin ji v pondělí dal titul GARDOVÁ za „hrdinství a statečnost, houževnatost a odvahu“.

Sergej Sumlenny: "According to many reports, Russian 64th separated motorized brigade, responsible for mass rape, torture and executions in Bucha, promoted by Putin to a Guard brigade, was completely destroyed at Izyum, Kharkiv region."

pampeliska1313
8. kvě 2022

Ajajaj

sarrita
8. kvě 2022

🌻

pampeliska1313
8. kvě 2022

Údajně kolem nějakých 40% části vojáků, kteří patří přímo pod P a ne pod armádu odmítlo bojovat a hlídat pořádek na území ua a žaluje své velitele (ne přímo P pod kteryho spadají, ale někoho jiného) protože dostali vyhazov z armády. Argumentují tím, že ve smlouvě mají, že budou operovat jen na území ruské federace

pampeliska1313
8. kvě 2022

Nějak se jim to klukům plete.

odula
8. kvě 2022

@pampeliska1313 já nechci úplně obhajovat rusaka, ale mám dojem, že se situace trochu změnila ve prospěch ruska s hypersonickyma strelama a sarmatem. Pokud nemaj usa něco zásadního v záloze, tak je na tom asi Rus opravdu ted hypoteticky lip. Hypoteticky. Sice asi ne tak dramaticky jak p píše pan rogozin, ale lip. S technologií hypersonickych střel usa ponekud zaspalo.

amenophus
8. kvě 2022

@odula jo, o tom tu byl nedavno taky nejakej clanek (nebo jsem se k nemu jen sama proklikala ve sve rabbit hole online zprav?) - jak USA sice maj neco ve vyvoji, ale ze je to pri nejlepsim prototyp a jsou jeste 2-3 roky od toho, aby to zacli bejt pouzitelny a masove vyrabeny :/

pampeliska1313
8. kvě 2022
Strana