icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

odula
18. kvě 2022

@pampeliska1313 mas odemceno pls? Ja ho nemůžu číst celej...

pampeliska1313
18. kvě 2022

@odula zkusím přijít na to, jak se to dělá.:D

pratensis
18. kvě 2022

@odula Máš Twitter? Uživatelka Jana Hrbková má odemčeno. Zadala jsem do lupy název článku a vyběhlo mi to. Na čtení se teprve chystám...
@pampeliska1313

odula
18. kvě 2022

@pratensis mam twitter. Díky. 🙂

lumiga
18. kvě 2022

Ruský voják, obviněný ze zabití ukrajinského civilisty, přiznal u soudu v Kyjevě vinu, uvedla BBC. Je to první takový proces od začátku ruské invaze.

lumiga
18. kvě 2022

Generální štáb: Ukrajinská armáda osvobodila další osadu v Charkovské oblasti. 18. května Ukrajina znovu získala kontrolu nad vesnicí Dementiivka. Nepřátelství s ruskými silami pokračuje v další vesnici, Ternova.

lumiga
18. kvě 2022

Rusko vyhostilo diplomaty Francie, Španělska a Itálie. Rusko bude muset opustit celkem 85 zaměstnanců, oznámilo ruské ministerstvo zahraničí. Tento krok je reakcí na podobné kroky tří evropských zemí.

lumiga
18. kvě 2022

Zmocněnci vedení Kremlem tvrdí, že ukrajinští velitelé neopustili závod Azovstal. Zmocněnci Doněcké oblasti pod vedením Kremlu tvrdí, že mezi asi 960 vojáky, kteří se vzdali ruským silám, nebyli vysoce postavení velitelé bránící ocelárnu Azovstal.

sarrita
19. kvě 2022

🌻

lumiga
19. kvě 2022

Chorvatský prezident chce blokovat vstup Švédska a Finska do NATO.

Rusové hlásí mrtvého a několik zraněných po údajném útoku Ukrajinců v příhraniční oblasti.

V Buči zemřeli dva lidé poté, co explodovala protipěchotní mina nastražená ruskými okupanty.

terinka86
19. kvě 2022

@lumiga Ten chorvatský prezident už o tom mluví dlouho, ale prý do toho reálně mluvit nemůže, záleží na parlamentu - a ten je pro.

levandule_k
19. kvě 2022

Historický moment, označil Stoltenberg švédskou a finskou přihlášku do NATO

S radostí přijímám žádosti o členství v Severoatlantické alianci od Finska a Švédska. Jste naši nejbližší partneři,“ uvedl generální tajemník NATO Jens Stoltenberg při předání oficiálních přihlášek obou zemí a dodal, že je to „historický moment“.

Přihlášky teď musí projít schvalovacím procesem mezi všemi třiceti členy Aliance. Ten by měl trvat zhruba dva týdny. U většiny stávajících členů by měl podle očekávání proběhnout hladce.

Proces však může prodloužit postoj Turecka, které má k oběma zemím výhrady. Podle tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana se totiž Švédsko, a do jisté míry také Finsko, provinilo vůči Ankaře tím, že země podporovaly Stranu kurdských pracujících (PKK). Tu Turci považují za teroristicko

https://www.natoaktual.cz/v-mediich/svedsko-fin...

pampeliska1313
19. kvě 2022
pampeliska1313
19. kvě 2022

Jak by se řeklo u nás v rodině - “ Hajzly ” 🙂

Pokud má Rusko vyslyšet výzvu OSN a jejího Světového potravinového programu k otevření ukrajinských přístavů, pak je potřeba zvážit ukončení protiruských sankcí, sdělilo ministerstvo zahraničí v Moskvě

pampeliska1313
19. kvě 2022

Pán dostal od jedinýho kolemjdoucího po hubě.

kristynkal
20. kvě 2022

PŘESKOČIT CITLIVĚJŠÍ!!

Nechtěla jsem to sem dávat, ale i tohle jsou bohuzel zpravy z valky, která porad je... ☹ ☹

sarrita
20. kvě 2022

🌻

nadja73
20. kvě 2022

@kristynkal pověsit hajzly za koule a triskat, triskat, triskat 😡😡😡🤮🤮🤮

sudylichozrout
20. kvě 2022

@kristynkal Trochu jsem doufala, že se to tady neobjeví. Viděla jsem to už včera v noci a bylo mi strašně. Ale na druhou stranu, tahle diskuze je prostě o tom, co se děje a děje se, do psí prdele, i tohle. Strašné.

levandule_k
20. kvě 2022

Lukáš Kovanda: Pekingští supi už se slétají na ruskou kořist. Čína bude extrémně zlevněnou ruskou ropou doplňovat své strategické rezervy. Ruská ropa je "v akci" kvůli západním sankcím, které zároveň citelně zdražují ropu z oblastí mimo Rusko. Čína bude vítězem války Ruska se Západem.

levandule_k
20. kvě 2022

Lukáš Valášek: Rusové tvrdí, že zvěrstva, která páchali v Buče, jsou fake news. Tady investigace
@nytimes
detailně zmapovala, jak ruští okupanti zavraždili minimálně osm neozbrojených mužů. Chvíle před válečným zločinem zachytila bezpečnostní kamera.

https://twitter.com/lukasvalasek/status/1527554...

levandule_k
20. kvě 2022

ČT24: Výrobní ceny v Německu vinou dražších energií způsobených válkou na Ukrajině rekordně vzrostly. V dubnu jejich meziroční nárůst dosáhl 33,5 procenta.

ČT24:Vklady domácností u bank se v březnu poprvé za téměř pět let snížily, klesly o 26 miliard na 3,04 bilionu Kč. Pokles byl největší od května 2013.

ČT24:Nárůst vývozu ruské ropy do Číny ohrožuje její íránský export. Ten po ruské invazi na Ukrajinu prudce klesl, Peking upřednostňuje levnější variantu. Informuje o tom agentura Reuters.

levandule_k
20. kvě 2022

Michael Romancov: Rusko vtrhlo na Ukrajinu. Zabíjí tam lidi, ničí infrastrukturu a mimo jiné blokuje i černomořské přístavy, odkud by se normálně do světa vyváželo obilí. OSN žádá, aby Rusko přístavy odblokovalo. Moskva odpovídá:
Celou situaci je třeba řešit komplexně, tedy včetně sankcí, které Západ vyhlásil proti Ruské federaci. „Nestačí apelovat na Rusko, ale je se také třeba hluboce podívat na celý komplex důvodů, které způsobily současnou potravinovou krizi. Mezi tyto důvody patří především sankce,

pampeliska1313
20. kvě 2022

Aspoň dvě dobrý zprávy - ta žena co si přála ubližovat ua dětem - služba ua ji našla.
Rusové (aspoň někdo z nich) je proti skryty mobilizaci a mstí se. Možná i třetí dobra zprava, kdo ví, že údajně je luhanska část už kousek od “osvobození” - dobra v tom, ze by mohli říct, že chtěli vlastně jen tohle a vypadnout, ale asi jsem naivka.
A taky škodolibá zprava - pravděpodobně panika v Dumě, protože navrhuji popravy za šíření “falešných zpráv” - a víte co? Pro mě tohle znamená, že ví, že je to v prdeli.

Včera jsem četla o těch dětech - paradoxně po pravidelný modlibě, aby tam děti netrpěly, aby se cítili v bezpečí a tak.. A vedle mě spal 11m starej syn. A víc než vztek jsem vážně cejtila bezmoc. Možná je to jen moje stéblo trávy, ale došla jsem k tomu, že je hrozný a šílený, že se to děje. Ale tím spíš věřím, že se jim to v ru posere. Jako se to stalo v Německu. Skončí a budou souzený. Aspoň někdo. Věřím, že si je ua najdou. Že se to děje právě proto, aby ta karma na ně přišla. A možná to nebude před soudem - možná se prostě jen pak doma, až je to bude strašit uchlastaj a odstřelej. Ale nevěřím tomu, že to s nima nic neudělá.

nadja73
20. kvě 2022

@pampeliska1313 tak tu zrudnost o zenske, co schvaluje muceni deti, sla nastesti mimo me😠. Uplne stacilo, jak ta ruska krava schvalovala manzelovi, at si uziva znasilnovani UA zen, tu by uz taky mela spolu se svym muzem (nejen) shoret v pekle. Fakt k zbliti, kam se tahle spolecnost dostala.

pampeliska1313
Autor odpověď smazal
pampeliska1313
20. kvě 2022

Ru údajně dostávají příkazy pro případ mobilizace. Je to ale seznam s odkazem na ua zdroje. Na Twitteru zatím ani slovo.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-r...

pampeliska1313
20. kvě 2022

Ukrajinské armádní velení přikázalo zbylým obráncům hutí Azovstal v Mariupolu, aby složili zbraně. S odkazem na jednoho z ukrajinských velitelů to na Twitteru napsala agentura AFP.

jasekd
20. kvě 2022

@pampeliska1313 a co ted s nima asi bude...? ☹

pampeliska1313
20. kvě 2022

@jasekd nevim. Někde jsem zahlidla ze by byla blbost aby je zabili, protože to už sleduje hoooodne moc zdrojů. Ale kdo ví.. nemyslím si ale, ze by je ua “obětovala” s tím, ze ví ze by skončili špatně.

Strana