icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

zrzeckas
1. bře 2022

@sarkasv80 bud rada ze menis jen y za i .... My mame kousek Kyjov 🙈😂 a jezdime tam furt, jako vesnice patrime pod nej 🙈😂🙈

kackacka37
1. bře 2022

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=102...
Tohle je taky celkem zajímavé, dnes malinko začíná můj optimismus vylézat.

magicaetezzz
1. bře 2022

Dobré ráno, ženy.
Docetla jsem zprávy za noc a nenašla. Nevíte, jak je na tom ten obří konvoj, co mířil ke Kyjevu?

jolana24
1. bře 2022

@magicaetezzz To jsem nikde nevyčetla, ale večer bylo, že je dlouhý 27km a ráno v jednu, že 64km 😵‍💫

zrzeckas
1. bře 2022

Ruské jednotky za poslední den udělaly při postupu na Kyjev jen malý pokrok, uvádí britské ministerstvo obrany. Intenzivněji operuje dělostřelectvo.
@magicaetezzz

mamadvoudeti
1. bře 2022

@syrecek01 na jihu Ukrajiny ?

zrzeckas
1. bře 2022

Ruská armáda spustila raketový útok na správní sídlo v centru Charkova, zasaženy byly i okolní budovy včetně opery či obytných domů, píše Unian

syrecek01
1. bře 2022

@mamadvoudeti Na jihu Beloruska. U hranic.

zrzeckas
1. bře 2022

Ruskem koordinovaní separatisté z Doněcké oblasti podle Interfaxu vybídli obyvatele obklíčeného Mariupolu, aby město do 2. března opustili dvěma koridory

pratensis
1. bře 2022

@magicaetezzz Poslouchám Radiožurnál. Na pozadí k práci, takže ne na 100% a nevím, kdo přesně mluvil. Ale rozebíral tam právě tuhle kolonu. Jedním z důvodů jejího zformování by prý mohlo být to, že v Ukrajině už rozmrzá půda a tanky a těžká technika tudy neprojedou, musí využívat jen zpevněné silnice. Pro Rusy to není dobře. Ukrajinská strana je prý výborně informovaná a dá se předpokládat, že se bude pokoušet kolonu zničit, přičemž by se mohly uplatnit ty turecké drony. Komentoval tam ještě to, že na kolonu se obvykle útočí na začátek a na konec, což jí nejúčinněji ztíží další pohyb... Jen velmi volně a určitě nepřesně převyprávěno, ale dalo mi to naději. Tak doufejme.

magicaetezzz
1. bře 2022

@jolana24
To jsem teď četla na Twitteru. 😔

@pratensis
Díky za info. Na to prave spoleham, ze je sestřelí Bayraktary ✊

pratensis
1. bře 2022

@magicaetezzz On tam i říkal, že část té kolony má pravděpodobně zásobovací funkci, což je celkově jejich slabina. A že na Ukrajině je na řekách relativně málo mostů, takže i to komplikuje přesuny. Logicky si asi i jako laici můžeme představit, že kolona takových rozměrů se přesouvá fakt špatně, nemůže manévrovat, reagovat na změny. Tak snad bude relativně snadno zneškodnitelná...
Na druhou stranu, špatná zpráva je z toho všeho je, že se Rusové evidentně budou snažit dostat tanky a těžkou techniku do Kyjeva, což by bylo výrazně destruktivní pro město a civilisty - říkal taky ten komentující na Radiožurnálu (mrzí mě, že mi uniklo, kdo to byl).

magicaetezzz
1. bře 2022

@pratensis
Mno tak se to děla. Nejdřív odstřelovaní, pak tanky a pěšáci.
Já se jen bojím, aby Kyjev neobklíčili ze všech stran. Pak by bylo hooodně těžké se ubránit.
Doufám, ze vojáci Lotyšska dorazí co nejdříve! 🤞

aluskaasimon
1. bře 2022

@magicaetezzz neobklici, z několika zdrojů jsem slyšela, že na to nemá dostatek lidí, Kyjev je obrovská.

magicaetezzz
1. bře 2022

Aktuálně

magicaetezzz
1. bře 2022

Ještě jeden politicky. Ze je Orbán debil vím, ale ze čeká jako sup, to jsem nečekala.

natilla
1. bře 2022

Já nevím Maďarsko je v Nato a EU, ne,tak co blbne šašek?

pratensis
1. bře 2022

@magicaetezzz Aha, no já vím houby... Já se teď jen modlím, ať je tam těch zvěrstev co nejmíň.

magicaetezzz
1. bře 2022

@natilla
No protože je to debil…

magicaetezzz
1. bře 2022

@pratensis
no já doufám, ze Lotyši hodně pomůžou a ty zvěrstva se snad dít přestanou.

Opravdu Mosad na nej!

zrzeckas
1. bře 2022

@magicaetezzz zajimave..... A toto taky.... Bělorusko se neplánuje přidat k ruské vojenské operaci na Ukrajině, tvrdí podle agentury Belta vůdce Alexandr Lukašenko. Odmítl, že ruští vojáci útočí z Běloruska. Z běloruského území ale na Ukrajinu směřovaly rakety.....
Dle meho ma strach a velky strach

bigbig
1. bře 2022
bigbig
1. bře 2022
jolana24
1. bře 2022
syrecek01
1. bře 2022

@zrzeckas Never tomu. Pry uz se sikuji u hranic s Ukrajinou. Vis, co se rika v Belorusku?
Vite, kdy Lukasenko nelze? Kdyz mlci.

elencze
autor
1. bře 2022

@syrecek01 na druhou stranu on už taky musí být pěkně posraný. Jen to, že tak lavíruje a vyčkává naznačuje, že věci asi opravdu nejdou tak, jak měly.

elencze
autor
1. bře 2022

YouTube s okamžitou platností zablokoval po celé Evropě kanály spojené s ruskou televizí RT a s webem Sputnik. Zdůvodnil to situací na Ukrajině.

syrecek01
1. bře 2022

@elencze Co rikal ten kolega, tak Belorusko je proste pod Ruskem. Loutky. Takze se muze klepat jak chce, ale bude poslouchat.

bigbig
1. bře 2022
Strana