Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

@bigbig to je fakt debilita.
Všichni zaměstnanci kanceláře bývalého kancléře Schrödera dali výpověď. Schröder dál trvá na tom, že za válku na Ukrajině nesou vinu obě strany. Postů v dozorčích radách firem v majetku Kremlu se odmítá vzdát.
@pampeliska1313 To je Rusko prostě....
@bigbig pro mě je vážně těžký pochopit, že tomu někdo věří, ale tak my ty informace máme a jsme na tom dobře, já osobně tohle nemusela nikdy řešit a jsem za to vděčná.. Jsem ráda, že aspoň na těch sociálních sítích se cílí na mladší ročníky a i Rusové s tou situací nesouhlasí a snaží se jít proti propagandě.
@magicaetezzz
@natilla příležitost se zviditelnit
@odula ne, rusky neumím taky, takže jen ty přežvýkané info od jiných, na yutube jde k tomu údajně zapnout titulky (jede to sice z automatického překladače), ale já jsme na to antitalent a nepovedlo se mi to
https://www.youtube.com/watch?v=mfquZAyK6RATřeba ti to půjde
Vědec Oleg Anisimov, vedoucí ruské delegace na klimatickém zasedání OSN, který se omluvil za ruskou invazi na Ukrajinu, byl poslancem Státní dumy označen za „nepřítele státu“. „Musíme ho zničit, připravit ho o všechny jeho hodnosti,“ řekl poslanec
K ukončení konfliktu, který vyvolal útok prezidenta Vladimira Putina na Ukrajinu, vyzvali podle stanice CNN také dva ruští multimiliardáři Michail Fridman a Oleg Děripaska, oba zasažení protiruskými sankcemi.
Proti vojenskému tažení se v Rusku také ozvali již čtyři poslanci Státní dumy. Nově se proti postavil zákonodárce z nové liberální strany Noví lidé Sandgadži Tarbajev, předtím válku veřejně odmítli i komunisté Michail Matvejev, Vjačeslav Machrajev a Oleg Smolin.
Šojgu (rus.min.obrany) prý prohlásil, že budou pokračovat ve speciální operaci dokud nedokončí stanovené cíle.
Provozovatel německo-ruského plynovodu Nord Stream 2 propustil všechny zaměstnance, řekl švýcarský ministr hospodářství. Německo projekt zastavilo.
A zaměstnanci Gerharda Schrödera, který stále tvrdí, že na konfliktu má vinu i Ukajina a odmítá odsoudit ruskou invazi dali všichni výpověď a nepřišli do práce.
Doporučení jak se chovat v diskuzi s troly - nekomentovat, mají pak větší dosah, hned nahlásit, ať je smažou a nezabředávat do interakce.
Dánská společnost Maersk, která je největším provozovatelem kontejnerových lodí na světě, oznámila, že přestane dodávat zboží do ruských přístavů. Uvedla to agentura AFP.
Bělorusové podle všeho již vstoupili na území Ukrajiny ačkoli Lukašenko prohlásil, že nepůjdou bojovat.
Rusko se musí postavit nebezpečí, že se na Ukrajině objeví jaderné zbraně, tvrdí ministr Lavrov. Většina delegací v Ženevě jeho projev bojkotovala.
Denacifikace evidentně ustoupila do pozadí
Ruský ministr obrany Šojgu: Hlavním úkolem ruské armády na Ukrajině je obrana Ruska před Západem.
“Ministr obrany agresorské země Sergej Šojgu: Chtěl bych zdůraznit, že údery jsou prováděny pouze na vojenské cíle a výhradně vysoce přesnými zbraněmi.“