icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

sarkasv80
1. bře 2022

Lidé v #kazakhstan zahájili občanskou iniciativu s cílem vybrat peníze na nákup léků a dalšího zboží za #ukrainians .

sarkasv80
1. bře 2022

Ruským vojskům se podle médií ani šestý den invaze nezdařilo proniknout do Kyjeva. Ukrajinské síly podle ministerstva sestřelily pět ruských stíhaček.

moncakolarova
1. bře 2022

@sarkasv80 ukrajinsky tam má být měkké i

sarkasv80
1. bře 2022

@moncakolarova 👍🏻

wejomina
1. bře 2022

Už mě samotnou děsí jak mě to sledování zpráv pohltilo... No a pak dojdu ráno dolů a mrknu na kalendář a čtu Karo...

sarkasv80
1. bře 2022

Záběry z bezpečnostních kamer zachytily útok na budovu charkovské oblastní správy na Náměstí svobody v centru města.

sarkasv80
1. bře 2022
sarkasv80
1. bře 2022
natilla
1. bře 2022

Putin zakázal vývoz valut do zahraničí.

elencze
autor
1. bře 2022

Ohledně použití termobarické bomby stále není nic potvrzeno, tato informace tak stále zůstává neověřená.

natilla
1. bře 2022

EU poskytně data ze západních družic o pohybu Ruské armády na Ukrajině..

sarkasv80
1. bře 2022

Karty nefungují, dolary nejsou, stěžují si Rusové. Bojí se, co s nimi bude.

hojda
1. bře 2022

Recenze (informace o válce) na googlemaps v Rusku přibývají z celého světa, stačí se vždy podívat na nejnovější recenze.

benetka
1. bře 2022

Včera večer někteří ekonomové prohlásili rubl za mrtvou měnu. Hurá!

benetka
1. bře 2022

@elencze moc děkuji za informace 🕊

natilla
1. bře 2022

Rubl je kaput, valut málo, společnosti přestávají dovážet ruské zboží, dodávat své do Ruska...z té země bude za chvíli KLDR

elencze
autor
1. bře 2022

Velké vlákno k tomu, jak se i v Rusku začínají šířit informace o tom, co se skutečně děje.
Po několika dalších dnech války jsem pečlivě sledoval reakci a produkci ruských sociálních sítí a jsem více než dříve přesvědčen, že Putinův režim totálně přecenil svou schopnost vyhrát propagandistickou válku.
A dlouhé vlákno k tomu s příklady
https://twitter.com/irgarner/status/14983343979...
Krátký výcuc - celebrity s opravdu mnoha followery píší proti válce, to samé blogeři (někteří pro představu třeba běžně v této zemi, která má 144 mil. obyvatel osloví 5 mil.), zatímco tito lidé přímo oslovují srozumitelně obyčejné Rusy, státní propagadna se zasekla někde v době 1. světové války. Především se zdá, že se Putinovi nepodařilo, jak počítal, mezi Rusy vyvolat sentiment po velké vlastenecké válce. Místo toho, aby lidé šířili své nadšení, řeší spíš ekonomické věci. Zatím ne příliš důrazně, ale rozhodně nejsou šťastní. Lidé ale rozhodně nejsou připraveni na vypnutí západních služeb.

elencze
autor
1. bře 2022

Podle ekonoma Tomáše Sedláčka Rusko "krachuje seshora". Sankce jsou už podle něj ale prakticky na hraně a stupňovat už se dají jen velmi málo. Dalším stupněm by mohlo být třeba definitivní zabavení majetku ruským oligarchům a politikům.

sarkasv80
1. bře 2022

Škoda Auto kvůli ruské invazi na Ukrajinu musí od tohoto týdne omezit výrobu, potýká se s kritickým nedostatkem dílů od ukrajinských dodavatelů.

benetka
1. bře 2022

@elencze včera sem s ním viděla rozhovor na Prima CNN a toto tam vysvětloval.

elencze
autor
1. bře 2022

Jinak toto je důležité si uvědomit, podle mě.
Charkov (Charkov). Putinovi vrazi zabili civilisty. Charkov je většinově ruskojazyčné město. Putin si vymyslel záminku, že jde vraždit údajné ukrajinské nacionalisty. Ale vraždí Rusy. Jsem si jist, že by je stejně vraždil v Rusku, kdyby se mu postavili.
Až vám bude nějaký troll tvrdit, jak tam Rusové museli, protože Ukrajinci vraždili rusky mluvící obyvatele Ukrajiny.

moncakolarova
1. bře 2022

@sarkasv80 😨 už teď jsou s díly na hraně. Chybí výplně dveří kvůli požáru

elencze
autor
1. bře 2022

Australská vláda podpoří Ukrajinu vojenským vybavením a humanitární pomocí v celkové výši 105 milionů australských dolarů (1,7 miliardy korun). Dvě třetiny z částky budou vynaloženy na "smrtící a nesmrtící obranné vybavení", uvedl dnes australský premiér Scott Morrison.

elencze
autor
1. bře 2022

A hrozné zprávy - Rusové si berou civily v Charkovu jako živé štíty.

elencze
autor
1. bře 2022

V noci na úterý zahájila ruská armáda také útok na jihoukrajinské město Cherson, které leží při ústí Dněpru. Podle agentury Unian se tu ukrajinské armádě podařilo zničit konvoj ruských vozidel.

elencze
autor
1. bře 2022

Tchaj-wan posílá na Ukrajinu 27 tun zdravotnického materiálu.

pampeliska1313
1. bře 2022

@elencze proboha. Blbý přirovnání možná, omlouvám se, ale už mi tohle přijde jako když se zvíře snaží zoufale zachránit - za každou cenu.

syrecek01
1. bře 2022

Holky, muz ted telefonuje s beloruskym kolegou, to je des 😟 On rika - obycejni lidi s valkou a Lukasenkem nesouhlasi, ale co nadelas, kdyz zijes v koncentraku 😟

syrecek01
1. bře 2022

Maji na jihu plne nemocnici ruskych vojaku, kteri se vraci zmasakrovani, chodby nemocnic splachuji od krve hadicema s vodou. Ty vojaky hlida ochranka, aby se k nim nedostali novinari.
Ale rikal, ze lidi zacinaji tisknout letacky, zacinaji se ozyvat.

syrecek01
1. bře 2022

Jo a beloruske referendum = vypnuty internet.

Strana