Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=102...
Tohle je taky celkem zajímavé, dnes malinko začíná můj optimismus vylézat.
Dobré ráno, ženy.
Docetla jsem zprávy za noc a nenašla. Nevíte, jak je na tom ten obří konvoj, co mířil ke Kyjevu?
@magicaetezzz To jsem nikde nevyčetla, ale večer bylo, že je dlouhý 27km a ráno v jednu, že 64km 😵💫
Ruské jednotky za poslední den udělaly při postupu na Kyjev jen malý pokrok, uvádí britské ministerstvo obrany. Intenzivněji operuje dělostřelectvo.
@magicaetezzz
@syrecek01 na jihu Ukrajiny ?
Ruská armáda spustila raketový útok na správní sídlo v centru Charkova, zasaženy byly i okolní budovy včetně opery či obytných domů, píše Unian
@mamadvoudeti Na jihu Beloruska. U hranic.
Ruskem koordinovaní separatisté z Doněcké oblasti podle Interfaxu vybídli obyvatele obklíčeného Mariupolu, aby město do 2. března opustili dvěma koridory
@magicaetezzz Poslouchám Radiožurnál. Na pozadí k práci, takže ne na 100% a nevím, kdo přesně mluvil. Ale rozebíral tam právě tuhle kolonu. Jedním z důvodů jejího zformování by prý mohlo být to, že v Ukrajině už rozmrzá půda a tanky a těžká technika tudy neprojedou, musí využívat jen zpevněné silnice. Pro Rusy to není dobře. Ukrajinská strana je prý výborně informovaná a dá se předpokládat, že se bude pokoušet kolonu zničit, přičemž by se mohly uplatnit ty turecké drony. Komentoval tam ještě to, že na kolonu se obvykle útočí na začátek a na konec, což jí nejúčinněji ztíží další pohyb... Jen velmi volně a určitě nepřesně převyprávěno, ale dalo mi to naději. Tak doufejme.
@magicaetezzz On tam i říkal, že část té kolony má pravděpodobně zásobovací funkci, což je celkově jejich slabina. A že na Ukrajině je na řekách relativně málo mostů, takže i to komplikuje přesuny. Logicky si asi i jako laici můžeme představit, že kolona takových rozměrů se přesouvá fakt špatně, nemůže manévrovat, reagovat na změny. Tak snad bude relativně snadno zneškodnitelná...
Na druhou stranu, špatná zpráva je z toho všeho je, že se Rusové evidentně budou snažit dostat tanky a těžkou techniku do Kyjeva, což by bylo výrazně destruktivní pro město a civilisty - říkal taky ten komentující na Radiožurnálu (mrzí mě, že mi uniklo, kdo to byl).
@pratensis
Mno tak se to děla. Nejdřív odstřelovaní, pak tanky a pěšáci.
Já se jen bojím, aby Kyjev neobklíčili ze všech stran. Pak by bylo hooodně těžké se ubránit.
Doufám, ze vojáci Lotyšska dorazí co nejdříve! 🤞
@magicaetezzz neobklici, z několika zdrojů jsem slyšela, že na to nemá dostatek lidí, Kyjev je obrovská.
Já nevím Maďarsko je v Nato a EU, ne,tak co blbne šašek?
@magicaetezzz Aha, no já vím houby... Já se teď jen modlím, ať je tam těch zvěrstev co nejmíň.
@natilla
No protože je to debil…
@pratensis
no já doufám, ze Lotyši hodně pomůžou a ty zvěrstva se snad dít přestanou.
Opravdu Mosad na nej!
@magicaetezzz zajimave..... A toto taky.... Bělorusko se neplánuje přidat k ruské vojenské operaci na Ukrajině, tvrdí podle agentury Belta vůdce Alexandr Lukašenko. Odmítl, že ruští vojáci útočí z Běloruska. Z běloruského území ale na Ukrajinu směřovaly rakety.....
Dle meho ma strach a velky strach
YouTube s okamžitou platností zablokoval po celé Evropě kanály spojené s ruskou televizí RT a s webem Sputnik. Zdůvodnil to situací na Ukrajině.

@sarkasv80 bud rada ze menis jen y za i .... My mame kousek Kyjov 🙈😂 a jezdime tam furt, jako vesnice patrime pod nej 🙈😂🙈