icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

levandule_k
Autor odpověď smazal
amenophus
Autor odpověď smazal
levandule_k
12. srp 2022

@amenophus Ježiš, já jsem blbá, já jsem si tam nějak automaticky dosadila Rusko místo Ukrajiny, protože se pořád řešily zavřené MC Donaldy v Rusku. Díky, ten předchozí příspěvek smažu.

kristynkal
12. srp 2022
nadja73
12. srp 2022

Nikdy jsem nebyia tak sprostá, jako v souvislosti s ruskou válkou, ale tenhle pi.. č...us už by měl taky viset.
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek...

pampeliska1313
12. srp 2022

@nadja73 je to debil. Jen kecá. Nikdo ho v Ru nebere vážně a tak se snaží. Teda aspoň co jsem o něm zachytila.🙂

nadja73
12. srp 2022

@pampeliska1313 kéž bys měla pravdu. Jako asi většina rozumných lidi si přeje, aby Putin chcipl, jenže já se bojím, že místo něj je tam armáda ještě větších kokotů

amenophus
13. srp 2022

@nadja73 vetsina rusky verejnosti je zodobnenim lobotomie, jen Medvedev je lobotomie na patou a roztrubovana megafonem.

levandule_k
13. srp 2022

Andrej Poleščuk:Ruské ministerstvo zahraničí řeklo, že když Spojené státy uznají Rusko jako stát sponzorující terorismus, Moskva zruší diplomatické styly s Washingtonem.

pampeliska1313
13. srp 2022
amenophus
13. srp 2022

@pampeliska1313 🤣🤣🤣 tak ty persky drony me rozsekaly!

pampeliska1313
14. srp 2022
zuzekk
14. srp 2022

Andrej Poleščuk:
Na výjezdu z Krymu před krymským mostem je kolona 25km. Copak se stalo? Dovolená se nelíbí? Bouchá to tam?

zuzekk
14. srp 2022

Jiri Jicha:
Úředník ministerstva obrany USA uvedl, že na stupnici od nuly do 10 by účinnost ozbrojených sil #ukraine byla 12: "Našli způsoby, jak dělat věci, o kterých jsme si mysleli, že jsou nemožné."

NEXTA
An official of the U.S. Defense Ministry said that on a scale of zero to 10, the effectiveness of #ukraine's armed forces would be a 12: "They have found ways to do things that we might not have thought were possible." https://defense.gov/News/News-Stories/Article/A...

pampeliska1313
15. srp 2022

Haha.)

pampeliska1313
15. srp 2022

Zemřel nejznámější ua pilot.. klukovi by teď bylo 31.(

amenophus
15. srp 2022

@pampeliska1313 :( Lest we forget.

nadja73
15. srp 2022

@pampeliska1313 neni problem zrusit sankce, kdyz: stahnou se z UA, zaplati vsechny skody i pozustalym za mrtve (nevycislitelne), kompletne se odzbroji a poslou Putina pred Mezinarodni soud. JInak sorry.....

amenophus
15. srp 2022

@nadja73 presne! Vzdycky kdyz russaci knouraji kvuli sankcim a vyjednavani a miru, vzpomenu si na Theodena: "We shall have peace... We shall have peace when you answer for the burning of the Westfold! When you answer for the children who lie dead on the plains! For the soldiers who were hewn even as they lay dead! We shall have peace when you hang from a gibbit for the sport of your own crows!"

nadja73
15. srp 2022

@amenophus je to velice neinteligentni národ (cest výjimkam)

sebestka
15. srp 2022

@nadja73 tak doufám, že to tak bude vidět i ten soud, protože já už se bojím, že ne.

nadja73
15. srp 2022

@sebestka Peťo, oni ho nikdy nevydaji, i kdyby bylo na něj 1000 zatykačů

sebestka
15. srp 2022

@nadja73 To mně je jasné, já spíš reagovala na to zrušení těch sankcí

pampeliska1313
16. srp 2022
levandule_k
16. srp 2022

The Kyiv Independent:Financial Times: First grain-carrying ship from Ukraine arrives in Syria.

According to satellite imagery from Planet Labs, the Razoni vessel, the first vessel with grain to have left Ukraine since Feb. 24, docked at Tartus port after the ship lost signal on Aug. 12.

The port of Tartus is also Russia’s only naval facility in the Mediterranean. The Financial Times reports that after the grain carried by Razoni was rejected by its initial buyer in Lebanon due to “quality grounds,” it went to Turkey and unloaded 1,500 tonnes of cargo.

The ship was then set for its next stated destination of Egypt, before reappearing in Syria on Aug. 15.

Financial Times: První loď s obilím z Ukrajiny připlula do Sýrie.

Podle satelitních snímků společnosti Planet Labs loď Razoni, první plavidlo s obilím, které od 24. února opustilo Ukrajinu, zakotvilo v přístavu Tartus poté, co loď 12. srpna ztratila signál.

Přístav Tartus je zároveň jediným ruským námořním zařízením ve Středozemním moři. List Financial Times uvádí, že poté, co obilí vezené lodí Razoni odmítl její původní odběratel v Libanonu z "kvalitativních důvodů", vydala se loď do Turecka a vyložila 1 500 tun nákladu.

Poté se loď vydala na další deklarovanou cestu do Egypta, než se 15. srpna znovu objevila v Sýrii.

levandule_k
16. srp 2022

The Kyiv Independent: Institute for the Study of War: Potential divisions among Russian proxies in Donbas.

According to the U.S. think tank, there is a “larger trend of diminished LNR (Russian proxies in Luhansk Oblast) investment in and morale to support” Russia’s war in Ukraine.

In May, the ISW issued a similar report on appeals made by Russian proxies in Donetsk Oblast, in which they complained about being redeployed from Mariupol to Luhansk

Institute for the Study of War: Potenciální rozpory mezi ruskými zmocněnci v Donbasu.

Podle amerického think-tanku existuje "větší trend snižování investic LNR (ruských zástupců v Luhanské oblasti) a morální podpory" ruské války na Ukrajině.

V květnu vydala ISW podobnou zprávu o výzvách ruských zástupců v Doněcké oblasti, v níž si stěžovali na přesun z Mariupolu do Luhanska.

levandule_k
16. srp 2022

ČT24:Ruské ministerstvo obrany podle TASS označilo výbuchy ve skladu munice na severu anektovaného Krymu za výsledek sabotáže. Utrpěly i civilní objekty.
AKTUALIZACE: Zranění utrpěli nejméně dva lidé a obyvatelé vesnice se museli evakuovat. Ruské ministerstvo obrany mluví o sabotáži.

levandule_k
16. srp 2022

The Kyiv Independent:Explosions damage railway in occupied Crimea.

Russian state-controlled media TASS reported that the railway line between the Azovske and Rozizd stations was damaged following the reported detonation of ammunition at a depot in the village of Maiske.

Výbuchy poškozují železnici na okupovaném Krymu.

Ruská státem kontrolovaná média TASS informovala, že železniční trať mezi stanicemi Azovske a Rozizd byla poškozena po údajné detonaci munice ve skladu v obci Maiske.

levandule_k
16. srp 2022

Lukáš Kovanda:Politici EU mohli už od roku 2008, od války v Gruzii, snižovat energetickou závislost na Rusku. Naopak ji zvýšili, vlastní volbou. Podinvestováním energetiky, hlavně jádra, či sázkou na nestabilní zelené zdroje. Dnes své selhání svalují na Putina. Ten ale jen využil jejich chyb. Politici EU mohli už od roku 2008, od války v Gruzii, snižovat energetickou závislost na Rusku. Naopak ji zvýšili, vlastní volbou. Podinvestováním energetiky, hlavně jádra, či sázkou na nestabilní zelené zdroje. Dnes své selhání svalují na Putina. Ten ale jen využil jejich chyb.

levandule_k
16. srp 2022

Estonsko vydává novou eurominci s nápisem "Sláva Ukrajině".

https://twitter.com/KamilKrilov/status/15590783...

Strana