icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

levandule_k
26. pro 2022

Filip Horký
@filiphorky
Je to sice už opožděně, ale o další ruský požár vás nechci připravit. Tentokrát šlo o sklad u Novosibirsku.

levandule_k
26. pro 2022

Bez ruského plynu i podílu na jádru. Finsko už dosáhlo energetické nezávislosti
Dnes
Finsko už podle svých politiků i ekonomů dosáhlo energetické nezávislosti na Rusku. Společnost Gazprom zastavila vývoz plynu do severské země už v květnu. Sami Finové pak vypověděli smlouvu s ruskou firmou Rosatom, která se měla podílet na stavbě nové jaderné elektrárny.

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3553346-bez-...

levandule_k
26. pro 2022

Další kritik ruského prezidenta Vladimira Putina je po smrti. Klobásový multimilionář a současně nejbohatší poslanec Pavel Antov byl nalezen v neděli mrtev po záhadném pádu v indickém hotelu, píše server deníku The Daily Mail. Bylo mu 65 let.

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-dalsi-...

pampeliska1313
Autor odpověď smazal
pampeliska1313
28. pro 2022
nadja73
28. pro 2022

Konečně 👍

lotosek
29. pro 2022

https://www.irozhlas.cz/kultura/film/avatar-way...
Jak ruská kina obcházejí zákaz distribuce hollywoodských trháků.

levandule_k
29. pro 2022

Andrej Poleščuk🇨🇿
@andrewofpolesia
·

A jak začalo ráno v Ukrajině? Tak, že ji Rusové od rána ostřelují raketami. Prakticky všude teď pracuje pvo.
·

90% Lvova je bez elektřiny. Nejezdi MHD.

Nad Kyjevem bylo sestřeleno 16 z 16 raket.

Ukrajinské sly protivzdušné obrany sestřelily 54 z 69 raket, které dnes letěly z chujlostanu.

Nejtěžší energetická situace je v Kyjevské a Oděské oblasti. Problémy jsou hlášeny i ze západní Ukrajiny.

levandule_k
29. pro 2022

ČT24
@ct24zive
·
22 h
V Moskvě dnes spolu jednali ministři obrany Ruska, Sýrie a Turecka o možnostech řešení syrské krize a problému uprchlíků a také o společném úsilí při potírání extremistických uskupení na syrském území. Oznámilo to dnes ruské ministerstvo obrany.

levandule_k
29. pro 2022

ČT24Ukrajinskou raketu S-300, jejíž části dnes údajně dopadly na běloruské území, sestřelila běloruská protivzdušná obrana, uvedl Minsk podle TASS.

levandule_k
29. pro 2022

ČT24

Ruská invaze na Ukrajinu kromě jiného tvrdě dopadla i na ruský automobilový průmysl. Řada automobilek kvůli sankcím přestala vozy v zemi nejen vyrábět, ale i prodávat.

sebestka
29. pro 2022

To je k ničemu, když to Rusko obchází. Já už bych tak chtěla, aby "padli".

levandule_k
29. pro 2022

Černý humor: Koupila jsem si ruský adventní kalendář.

Pokaždé, když otevřete okno, vypadne z něj oligarcha.

pampeliska1313
30. pro 2022
levandule_k
31. pro 2022

Vladimir Putin telefonicky pozval na návštěvu Ruska čínského prezidenta Si Ťin-pchinga.
Ukrajinský vojenský analytik Oleh Ždanov uvedl, že boje na frontové linii u měst Bachmut a Svatove jsou intenzivnější, protože Rusko tam v posledních dnech poslalo více tanků a obrněných transportérů.
Volodymyr Zelenskyj připravil desetibodový mírový plán pro Ukrajinu. Chce mimo jiné vyzvat k obnovení bezpečnosti v okolí Záporožské jaderné elektrárny, ale například i k ochraně ukrajinského životního prostředí.

Po raketovém útoku vypukl rozsáhlý požár ve městě Mykolajiv na jihovýchodě Ukrajiny.

13:41
Ruská raketa dopadla na hotel v centru města, informují ukrajinská média. Informace o obětech zatím nejsou k dispozici.

13:32
Deset výbuchů bylo slyšet v Kyjevě. Starosta města Vitalij Kličko potvrdil, že na město odpálili Rusové rakety.

12:37
Na Ukrajině se v mnoha městech rozezněly sirény, varující před ruským bombardováním.

Americký Institut pro studium války (ISW) ve svém pravidelném hodnocení bojů na Ukrajině uvedl, že ukrajinská armáda v pátek pokračovala v úderech proti soustředění ruských sil v Luhanské oblasti. Raketomety HIMARS údajně zasáhly ruské základny a opěrné body ve městech Alčevsk, Kadijivka, Brjanka a Hirske.

Podle amerických analytiků Rusové pokračují v útocích na Bachmut. Intenzita jejich útoků se ale oproti posledním dnům snížila, což naznačuje, že ofenziva na tomto úseku fronty by již mohla být za svým kulminačním bodem.

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/valka-na-u...

pampeliska1313
1. led 2023
pampeliska1313
1. led 2023

Přečíst.🙂 projev zelenskeho k novému roku. Je to smutný. A krásný. Přeloženo do češtiny

https://www.simindr.cz/novorocni-projev-prezide...

78marcela
1. led 2023

@pampeliska1313 tak jsem si zaslzela.

amenophus
2. led 2023

@pampeliska1313 ja se proste tesim na ten hollywoodskej blockbuster, kterej o nem jednou nevyhnutelne vznikne 😍😍😍

78marcela
2. led 2023

@amenophus to teda. Už dnes je legendou. A ty jeho projevy..z tohoto mám pořád husí kůži.

pampeliska1313
2. led 2023
sebestka
2. led 2023

Holky, já nevím, Rusko má sankce, nemají díly, nemaji prostředky, ale pořád zabíjí, pořád válčí..už přece dávno měli zkrachovat a to se ani po takové době nekoná. Našli cestu, jak to obcházet a nikdo nic neřeší.. už věřím, že tohle všechno půjde do ztracena.

pavlapavlapavlapavla
2. led 2023

@sebestka 😭

pexi
2. led 2023

@sebestka tak že sankce nezaberou hnedka bylo podle mě jasné. Je to jako s každým hospodařením. Když vám doma vypadne příjem, tak se taky předpokládá, že druhý měsíc nezkrachujete.
Sankce fungují pomalu, ale podle mě se už projevují následky dlouho. Proto taky rusko křičí, jak mu nevadí a ať je zrušíme. Proto se u nich (dle mateřského fóra) lidi uskromňují v rusku mnohem víc než u nás. Proto si velká část jejich mobilizovaných vojáků sháněla víceméně veškerou výbavu sama. Oni nezkrachují ze dne na den a možná nezkrachují vůbec. Ale postupně musí šetřit i s municí, s jakoukoliv moderní technikou, kterou aktuálně neumí opravit, ale i se starší technikou, které je taky omezené množství. Nejde jen o to, aby stát zkrachoval, ale aby neměl dost prostředků na to, dobře vést válku.
Neviděla bych to tak černě.

sebestka
2. led 2023

@pexi To já vím, i když to tak si nevypadá 😃, nejsem naivní, i je mně jasné, že Rusko kecá.., ale strašně mě sere, že to dokážou obcházet a nikdo s tím nic nedělá nebo nedokáže udělat. Jak je možné, že ten Putin ještě vůbec žije?

nadja73
2. led 2023

@sebestka mě úplně maximálně sere nečinnost OSN! Russak si dělá úplně co chce a nikdo nemá páku ho zastavit.

pampeliska1313
2. led 2023
pampeliska1313
Autor odpověď smazal
levandule_k
2. led 2023

Dánská rozvědka: Putin má onkologické onemocnění, o invazi rozhodl pod vlivem prášků
Martin Novák

Ruský prezident Vladimir Putin je nemocný a rozhodnutí napadnout Ukrajinu zřejmě učinil pod vlivem medikace, tvrdí důstojník dánské vojenské rozvědky v rozhovoru pro deník Berlingske.

Kompletní článek zde:https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/putin-rozhodl-o-napadeni-ukrajiny-pod-vlivem-prasku-tvrdi-da/r~a4b8a2a88a8811edbc030cc47ab5f122/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-3&utm_campaign=Aktualne

sebestka
2. led 2023

Sice Seznam, ale..

Strana