Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-s...
Víc takových odmítačů války.
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/polsko-p...
A ze by se železná opona znovu hodila…
@pampeliska1313 To rozbíjení je fakt vtipné 😂 Která z těch “dam”, co s pompou loni na sociálních sítích rozstříhávala Channel kabelky vydržela v neznačkovém oblečení alespoň týden? 😂😇
Holky, diky za to, ze to sem stale davate. I kdyz je to takove depresivni cteni. Clovek mel chvili pocit, ze by to uz mohlo nabrat pozitivni smer, a ono nic, je z toho spis opotrebovavaci valka 😢
Za nas muzu rict, ze jsme neskutecne stastni za noveho pana prezidenta a jeho jasny postoj smerem ven, v souladu s nasi vladou. Nic neni bez chyby, ale verime, ze to u nas bude zmena k lepsimu.
Aspon jsem dnes poslala dalsi penize na Pamet naroda, Post Bellum, tentokrat na sanitky pro UA. Manzel taky posle.
@jasekd vůbec se to tam nevyvíjí dobře, já si každý den přečtu souhrn od Tomáše Dvořáka na fb. A zrovna včera mě to uvrhlo do depresí, vůbec si nedokážu představit jaké zoufalství musí zažívat lidi tam. A desim se s čím zas Rus přijde.
@kackacka37 ano, stacila vcera ta vichrice, hodne lidi bez proudu, treba i muzovi rodice. Opruz, ale jen na chvili. A ti lide to tam maji porad, v zime, ve tme, bez vody atd. a v neustalem strachu, co jim spadne na hlavu a jestli jejich blizci jeste ziji... nepredstavitelne a moc me mrzi vsichni, kdo to zlehcuji, je jim to jedno nebo to dokonce schvaluji.
https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine...
A kdo se neboji, ze bude zvracet, muze se podivat do diskuse... Zda se, ze velka cast Cechu ma problem s porozumenim psanemu textu. A pokud ne, a presto tam pisou, co pisou, je to slusny obrazek moralni urovne casti nasich spoluobcanu 😢 Ano, je to na rudych Novinkach, ano, Novinky obcas samy maji problem se srozumitelnosti textu. Ale i tak...
Jednu dobu kolem voleb tam obcas ty diskuse nebyly vubec otevrene nebo nefungovaly... a bylo to docela fajn 👍
@jasekd text neotevru, naštvala bych se.:D ale občas se podívám na komentáře a mám dojem, že to přesně odpovídá - většina se řídí titulkem a do textu ani nekoukne, další nechápe co se tam píše a vezme si jen něco a na tom se točí, pak ještě chápe text, ale je zabedněnec a stejně remcá a výjimečně někdo, kdo se postaví proti tomuhle všemu a snaží se vysvětlit, že ti ostatní jsou trubky - což samozřejmě nikam nevede. Nikdy nevim jestli fakt na to ten člověk nemá kapacitu, nebo je blbec co to chápe ale je stejně proti jakýkoli pomoci komukoli.
Jinak to dobře nejde.. opotřebovací válka to bude určitě, par dni zpět jsem četla, že Evropa v podstatě na obranu už skoro nic nemá a zbraně nejsme schopný vyrobit tak, aby se daly použít v krátký době. Mám takovou obavu, že pokud se něco najednou nehne (Putina někdo odstaví, nebo dojde i k eskalaci) tak je to fakt otázka času. Proč by si P netroufl na NATO, který nebude vybavený k obraně..).. věřím tomu, ze se dejou různý věci i v nějaký sedy zóně (předávání zbraní, nějací “agenti v kremlu”) ale mohli by máknout (a zase, jen zabít Putina nejde, protože když to udělá někdo neruskej, tak je to o kejhák - nedovedu si představit situaci, kdy třeba přijdou s tím, že “americani nám zabili prezidenta”).. měla jsem z toho depku dva dny zpátky, kdy jsem popisovala manželovi, že prostě mám pocit, že všichni umreme a není žádná naděje (ale mám úzkosti, takže to berte trochu s rezervou, hroutim se s pláčem i když mám jít někam na pobočku do banky a za přepážkou je chlap a ne ženská..) ) a ten třeba rikal, že je ohledně toho v klidu, že prostě nám nic momentálně nehrozí, že se nebojí, že by tady byl problém (on je takovej analytickej, sleduje různý zdroje, no prostě mě zatím vždycky uklidnil, tak se snažím toho drzet.) a přece jen - což je asi moje poslední a jediná útěcha - zlo vždycky prohraje. Jen to někdy zabere čas. Nebala bych se toho, kdo přijde po Putinovi, tak jako tak to budou muset ukončit, aby napravili vztahy. Jde jen o to, co Putin mezitím získá. Osobně si myslím, že aliance se bude muset přezbrojit, že dojde k nějaký “přestávce” Ukrajina o část země přijde a pak bude otázka jestli v čele furt bude Putin nebo ne. A část lidí se bude pak u televize vztekat, proč musíme dávat peníze na obranu, když “je Rusko už pět let v klidu, nic se nestane, nazdar.”