icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

sarkasv80
1. bře 2022

@moncakolarova ano lékař tady je,dnes jsem koukala na stories na jeho insta ho sledují a neměla jsem to dělat 😢 velmi smutné záběry zraněných a mrtvých dětí 😞😢

sarkasv80
1. bře 2022
sarkasv80
1. bře 2022

Pokud by Putin Ukrajinu dobyl, vůbec nechápu, jak si představuje, že tam bude po tomto všem vládnout. Každý druhý Ukrajinec má teď doma samopal.

Zdroj Jiří Pehe

sarkasv80
1. bře 2022

👍🏻

pampeliska1313
Autor odpověď smazal
pratensis
1. bře 2022

@sarkasv80 Právě, jedna věc je dobýt, úplně jiná trvale kontrolovat.

magicaetezzz
1. bře 2022

@pampeliska1313
Tohle je ale konverzace k situaci, když rusaci byli u Černobylu a de facto už ho obsadili, tuto se netýká jaderných hlavic - to pozor

sudylichozrout
1. bře 2022

Kouknete na ten vyraz generality. Lukasenka je ultra idiot 😂😂🤦
https://twitter.com/TadeuszGiczan/status/149867...

sudylichozrout
1. bře 2022
magicaetezzz
1. bře 2022

Alexey Danilov oznámil likvidaci skupiny Kadyrovitů, kteří plánovali zabít Zelenského.

tahejhula
1. bře 2022

@sudylichozrout no ta Hitlerova se tvářila stejně, všichni věděli, že mu jebe, ale poslechli.

michaela666
1. bře 2022

@sudylichozrout Ukazovátko mu protáhnout krkem až přes řiť ven. 🤣

galatea_a
1. bře 2022

Chci moc poděkovat za tohle vlákno. ❤ I ty negativní zprávy tu nějak zvládnu líp skousnout a z dobrých zpráv mi skáče srdíčko radostí 👍 ❤

pampeliska1313
1. bře 2022

@magicaetezzz aha! Díky moc, já to jen prolítla, tak to smažu.🙂

magicaetezzz
1. bře 2022

@pampeliska1313
Nemusíš to mazat. Jen aby si nepanikarila. Je to zprava z 24.2. 😉 jestli mas Twitter, tak si projdi Drábové komentáře, řeší to dnes a denně, coby kdyby.

estelle777
1. bře 2022

Holky, nechci porad plevelit hlavni zed, ale vysvetlete mi, kdy by mela byt vzata UA do EU. Takhle to vypada, ze uz zitra 😂
Potom jsem cetla, ze je dobre, ze USA nepristoupily na bezletovou zonu, protoze uz by do toho bylo zatazeno NATO. Je ro tak?

ilci
1. bře 2022

@estelle777 to přijetí bude trvat dlouho, spíš jen UA podala žádost a tím ukázala, kam chce směřovat.

estelle777
1. bře 2022

@ilci Diky ❤️

natysnovec
1. bře 2022
pampeliska1313
1. bře 2022

@magicaetezzz Mám, ale vůbec na něj nechodím. Teď si říkám, jestli se zvědavosti podívat, nebo si šetřit nervy..:D

magicaetezzz
1. bře 2022

@pampeliska1313
Tak šetří nervy a buď jen tady. 👌

magicaetezzz
1. bře 2022

@natysnovec
Řeší se tu par stran zpět 😉

psya
1. bře 2022

Sdílím

Od čtvrtka se změnil svět. Poklidný život střední Evropy a velké části světa narušila reálná, v krvi se topící válka tak řečeno „za humny“ České republiky. První opravdový dopad vidíme na příchodu prchajících lidí. Je úžasné pozorovat aktivitu a účast desetitisíců Čechů na podporu lidí z Ukrajiny.
Dovolte mi však vyjádřit drobnou obavu a varování všem, kteří ve vrhli do pomoci, ujali se ukrajinských rodin, nabídli kus svých domovů, svých majetků, svého času i pohodlí. Mějte prosím na paměti, že
• Jejich reakce nemusí vždy odpovídat Vašemu očekávání
• Rodiny, matky, děti mají za sebou náročnou cestu ve velkém psychickém napětí
• Po prvních hodinách v bezpečí a se střechou nad hlavou se mohou naplno uvolnit jejich strachy, pochyby, zda vůbec udělali správné rozhodnutí uprchnout.
• Rozhoří se lítost nad opuštěním zbytku rodiny, domovů, majetku, zvířat…
• Může propuknout vztek, na který doposud nebyl čas
• Může dojít k naprostému psychickému kolapsu u dospělých i dětí
• Dohromady reakce uprchlých osob nemusí vyznít, tak jak jste si představovali. Nemusí vyjadřovat díky či vděčnost. Neznamená to, že ji nepociťují, jen v této extrémní situaci nebudou schopni něco takového vyjádřit.
• Děti, malé i ty starší, mohou působit, že je to nijak nezasáhlo. Mohou dál hrát na mobilech či tabletech své hry a domáhat se internetového připojení. Je to normální. Zásah do psychiky se může projevit kdykoli, i v delším časovém horizontu.
• Některé starší děti, především chlapci 15,16,17 let se díky okolnostem mohli velmi rychle postavit do role ochránce matky a mladších sourozenců, převzít roli partnera či otce a je potřeba s tím citlivě nakládat. Návrat k odpovídající roli může trvat dlouho.
• Také mějte na paměti, že mnozí přichází z dobrých socioekonomických poměrů, mohou být zvyklí na evropský standard a nemusí být schopni projevovat vděčnost za starý rozbitý mobil, rozšmajdané boty a použité hrnce. Opět, neberte to osobně, není to nevděk, je to jen vyjádření zoufalé situace, ve které se nedobrovolně ocitli.
A co tedy naopak dělat?
• Ptejte se na potřeby a přání.
• Nerozhodujte za ně, předkládejte možnosti
• Lidé v této situaci potřebují mít alespoň něco ve svých rukou a mít pocit, že řídí svůj osud. I kdyby to měla být možnost výběru mezi žlutým a červeným ručníkem.
• Přemýšlejte, jak byste chtěli, aby s vámi bylo jednáno v této situaci.
• Občas je největším luxusem zajistit kousek soukromí a klidu a nechat rodinu projít všemi stádii emocí jejich cestou.

natysnovec
1. bře 2022

@magicaetezzz ja to nestiham cist😅😢

magicaetezzz
1. bře 2022

@natysnovec
Dostaneš poznámku!

natysnovec
1. bře 2022

@magicaetezzz hlavne to ne ...poznamek uz bylo dost🤣🤣

adel2507
1. bře 2022

Tak i u nás ve Zlíně se bude přejmenovávat.
Těm chudákům to sice nepomůže, ale jako gesto je to fajn.
https://ct24.ceskatelevize.cz/zlinskykraj/34490...

lazuli35
1. bře 2022

7 mrtvých a 24 zraněných při raketovém útoku na centrumí Charkova hlásí list The Kyiv Independent. Ruský raketový útok zasáhl Charkovské náměstí a poškodil administrativní budovu Charkovské oblasti. Mezi zraněnými je jedno dítě, uvedl guvernér Charkovské oblasti Oleh Synehubov.

The Kyiv Independent
@kyivindependent
⚡️7 killed, 24 injured in central Kharkiv rocket strike. Russian missile attack hit Kharkiv’s Freedom Square the morning of March 1, damaging the Kharkiv Oblast administration building. Among the people injured is one child, according to Kharkiv Oblast governor Oleh Synehubov.
😔😔😔

sudylichozrout
1. bře 2022

@lazuli35 Jestli tohle byla raketa, tak tedy nejaka hodne brutalni. Protoze ten vybuch je sileny.

Zlobi mi vkladani linku, je to na iDnesu na titulce.

elencze
autor
1. bře 2022

Situace na Ukrajině je momentálně nejzávažnější v Chersonu na jihu země, v Charkově na východě a severozápadně od hlavního města Kyjeva, řekl dnes podle agentury Unian poradce šéfa ukrajinské prezidentské kanceláře Oleksij Arestovyč.

elencze
autor
1. bře 2022

Spojené státy požádaly 🇺🇳 OSN o vykázání jednoho z jejích zaměstnanců působícího v USA, který je podle Američanů agentem ruských tajných služeb 🇷🇺

Strana