icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

ilci
2. bře 2022

Přesun Volyňských Čechů, odpověď pobavila 😉

elencze
autor
2. bře 2022

Německo prodlouží provoz uhelných elektráren a bude směřovat k úplnému zastavení odběrů ruského plynu, řekl Robert Habeck.

elencze
autor
2. bře 2022

Začíná se mluvit o tom, že Rusové v ukrajinských uniformách zaútočí na Bělorusy, aby je vyprovokovali k válce. Vzpomínáte si na to, jak si před více než osmdesáti lety Němci vzali polské uniformy a zahájili 2. světovou válku?

pampeliska1313
2. bře 2022

@elencze však Rusové jsou v tomhle pořád zaseklý, je to špatný.

jolana24
2. bře 2022

A to je co? 😳

sarkasv80
2. bře 2022

@elencze taky jsem to teď četla 🤦‍♀️

natilla
2. bře 2022

@jolana24 To nemůžou myslet vážně už fakt😀 Utekl, schovával se jako krysa někde u Putina a teď se vítězoslavně vrátí a Ukrajinci co, budou mu líbat ruce?

elencze
autor
2. bře 2022

Vysvětlení, proč není ze Swiftu odpojena Sberbank
Evropská centrální banka a centrální banky zemí EU nepoužívajících euro už předtím na svém území uložily uzavření operací Sberbank z důvodů její finanční nestability, nedostatku likvidity. Čili zbytek likvidity operací Sberbank na území EU už by měl být pod kontrolou evropských orgánů dohledu nad finančním trhem, které z těchto prostředků – spolu s prostředky pojištění bankovních účtů – budou vyplácet pohledávky vkladatelů a jiných věřitelů.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-oc...

bucifalek
2. bře 2022

@elencze mužu poprosit o zdroj tohoto "Německo prodlouží provoz uhelných elektráren a bude směřovat k úplnému zastavení odběrů ruského plynu, řekl Robert Habeck." Díky moc!

aluskaasimon
2. bře 2022

@magicaetezzz moc gratuluji🥳

sarkasv80
2. bře 2022

😲

sudylichozrout
2. bře 2022

@sarkasv80 Janukovic take skonci jako Ceausescu. Akorat to zatim jeste nevi.

slunecnice7
2. bře 2022

Lidi se uz zblaznili 🙈

sarkasv80
2. bře 2022

Něco od nás 😉
Středisko ve Vyšních Lhotách na Frýdecko-Místecku se stalo jedním z nejdůležitějších center, kam přijíždějí uprchlíci z válkou sužované Ukrajiny. Většinou tam stráví první klidnou noc po zdlouhavé cestě z válkou sužovaných oblastí. Takřka výhradně jde o ženy s dětmi.

Věděla jsem o této zprávě už včera,pracuje tam tchýně muž, uprchlíků (z jiných zemí) tam bylo dočasně asi 12 a šlo pouze o muže, nyní je ubytovna plná žen a dětí.

sarkasv80
2. bře 2022

@slunecnice7 to je šílené 🤦‍♀️😡

jolana24
2. bře 2022

Díky Vám za tuhle diskuzi, protože to, co některý šířej na hlavní zdi, stojí za to 🙈

jancasirka
2. bře 2022

Největší problém je omezenost Rusů, nechci vyznívat nijak zle, ale oni mají svou pravdu a my všichni jsme jen proti nim. Včera večer mi manžel pouštěl video od jeho známé (Češka žijící v Rusku) co mu poslala, jak je to celý jen fake, propaganda, nějaký borec tam chodil po Kyjevě a okolo štáb, mlel o tom, jak si jde nakoupit, jak je ubytovaný v hotelu a nic se neděje.. na videu prostě pohodička normálka.. měla jsem z toho zas totálně blbý spaní.. a i když některý věci nám připadaj absolutně nepochopitelný, jakože si říkám, kdo může sakra věřit tomu, že by Ukrajina, která má sama co dělat, aby se z toho nepo.., ještě útočila na Bělorusko, bojím se, že se zase najdou experti, co tomu věřit budou.. mimochodem ty dnešní výhružky zas od Lavrova o tom, jak by byla třetí světová válkou jaderných zbraní.. nevím, jestli jsem někdy byla takhle vnitřně naštvaná a zahořklá..

bucifalek
2. bře 2022

@psya v tomto článku se ale nepíše o tom, že Německo směřuje k úplnému zastavení plynu z Ruska, pouze že teď bude jaro, tak výpadek zvládnou a jinak ze střednědlouhodobého hlediska to mají v plánu, ale to měli už i před tím..

pampeliska1313
2. bře 2022

@jancasirka to je hrozny. Hlavně už je toho dost, nevěřím jim nic. Ani to ze kdyby nahradili současného ukrajinskyho prezidenta někým jiným, nevěřím ze daji pokoj

psya
2. bře 2022
sarkasv80
2. bře 2022

@jolana24 no tak na hlavní zdi se raději ani neúčastním nějakých diskuzí 🤦‍♀️😅 já tady byla kdysi pod jiným nickem a zrušila jsem ho nebyla jsem tu rok a pak jsem si udělala nový a jsem tady asi dva roky 😁 a skoro nikde nic nekomentuji, některé ženské mě totálně překvapily myslela jsem si,že mají hlavu v pořádku,ale asi ne ,už tehdy kvůli covid a co je tato situace na Ukrajině,tak to totálně nechápu některé myšlenkové pochody,ale svůj názor si raději nechávám pro sebe 🤮

elencze
autor
2. bře 2022

@jolana24 tam nestíhám koukat. Malý, práce a tahle diskuze mě zaměstnávají natolik, že co se děje na hlavní zdi netuším. Ale pokud tam je nablito, tak je to fakt smutné.

margriet
2. bře 2022

@jancasirka Ale to není o Rusech. Je to o lidech. Ano, je pravda, že jsou Rusové v něčem vychováváni a hodně z nich si myslí, že to takto je, např. že západ je největší zlo (bohužel i spousta mladých lidí to tak vnímá). Ovšem je i hodně těch, kteří s tím nesouhlasí, jen třeba nemají ty prostředky na to, aby emigrovali.

jancasirka
2. bře 2022

@margriet no tak teď mají jedinečnou příležitost s tím něco udělat, zamyslet se a změnit to...

hojda
2. bře 2022

Vypadá to, že ty recenze na googlemaps mažou,ale každopádně někdo si to určitě stihl přečíst.

hojda
2. bře 2022

Tak je to tak: Google smazal recenze mladší než týden. Byly tam a už nejsou. Týká se to těch co jsem viděl a dával v Moskvě. V menších městech zatím zůstali.

tahejhula
2. bře 2022

@ilci Andrejko už zase zachraňuje mrtvé?

pe_tu_ss_ka
2. bře 2022

@jolana24 ja už ani na hlavní zeď nechodím 🙊

Strana