Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
Německo prodlouží provoz uhelných elektráren a bude směřovat k úplnému zastavení odběrů ruského plynu, řekl Robert Habeck.
Začíná se mluvit o tom, že Rusové v ukrajinských uniformách zaútočí na Bělorusy, aby je vyprovokovali k válce. Vzpomínáte si na to, jak si před více než osmdesáti lety Němci vzali polské uniformy a zahájili 2. světovou válku?
@elencze však Rusové jsou v tomhle pořád zaseklý, je to špatný.
Vysvětlení, proč není ze Swiftu odpojena Sberbank
Evropská centrální banka a centrální banky zemí EU nepoužívajících euro už předtím na svém území uložily uzavření operací Sberbank z důvodů její finanční nestability, nedostatku likvidity. Čili zbytek likvidity operací Sberbank na území EU už by měl být pod kontrolou evropských orgánů dohledu nad finančním trhem, které z těchto prostředků – spolu s prostředky pojištění bankovních účtů – budou vyplácet pohledávky vkladatelů a jiných věřitelů.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-oc...
@magicaetezzz moc gratuluji🥳
@sarkasv80 Janukovic take skonci jako Ceausescu. Akorat to zatim jeste nevi.
Něco od nás 😉
Středisko ve Vyšních Lhotách na Frýdecko-Místecku se stalo jedním z nejdůležitějších center, kam přijíždějí uprchlíci z válkou sužované Ukrajiny. Většinou tam stráví první klidnou noc po zdlouhavé cestě z válkou sužovaných oblastí. Takřka výhradně jde o ženy s dětmi.
Věděla jsem o této zprávě už včera,pracuje tam tchýně muž, uprchlíků (z jiných zemí) tam bylo dočasně asi 12 a šlo pouze o muže, nyní je ubytovna plná žen a dětí.
@slunecnice7 to je šílené 🤦♀️😡
Díky Vám za tuhle diskuzi, protože to, co některý šířej na hlavní zdi, stojí za to 🙈
Největší problém je omezenost Rusů, nechci vyznívat nijak zle, ale oni mají svou pravdu a my všichni jsme jen proti nim. Včera večer mi manžel pouštěl video od jeho známé (Češka žijící v Rusku) co mu poslala, jak je to celý jen fake, propaganda, nějaký borec tam chodil po Kyjevě a okolo štáb, mlel o tom, jak si jde nakoupit, jak je ubytovaný v hotelu a nic se neděje.. na videu prostě pohodička normálka.. měla jsem z toho zas totálně blbý spaní.. a i když některý věci nám připadaj absolutně nepochopitelný, jakože si říkám, kdo může sakra věřit tomu, že by Ukrajina, která má sama co dělat, aby se z toho nepo.., ještě útočila na Bělorusko, bojím se, že se zase najdou experti, co tomu věřit budou.. mimochodem ty dnešní výhružky zas od Lavrova o tom, jak by byla třetí světová válkou jaderných zbraní.. nevím, jestli jsem někdy byla takhle vnitřně naštvaná a zahořklá..
@jancasirka to je hrozny. Hlavně už je toho dost, nevěřím jim nic. Ani to ze kdyby nahradili současného ukrajinskyho prezidenta někým jiným, nevěřím ze daji pokoj
@jolana24 no tak na hlavní zdi se raději ani neúčastním nějakých diskuzí 🤦♀️😅 já tady byla kdysi pod jiným nickem a zrušila jsem ho nebyla jsem tu rok a pak jsem si udělala nový a jsem tady asi dva roky 😁 a skoro nikde nic nekomentuji, některé ženské mě totálně překvapily myslela jsem si,že mají hlavu v pořádku,ale asi ne ,už tehdy kvůli covid a co je tato situace na Ukrajině,tak to totálně nechápu některé myšlenkové pochody,ale svůj názor si raději nechávám pro sebe 🤮
@jancasirka Ale to není o Rusech. Je to o lidech. Ano, je pravda, že jsou Rusové v něčem vychováváni a hodně z nich si myslí, že to takto je, např. že západ je největší zlo (bohužel i spousta mladých lidí to tak vnímá). Ovšem je i hodně těch, kteří s tím nesouhlasí, jen třeba nemají ty prostředky na to, aby emigrovali.
@margriet no tak teď mají jedinečnou příležitost s tím něco udělat, zamyslet se a změnit to...
Vypadá to, že ty recenze na googlemaps mažou,ale každopádně někdo si to určitě stihl přečíst.
Tak je to tak: Google smazal recenze mladší než týden. Byly tam a už nejsou. Týká se to těch co jsem viděl a dával v Moskvě. V menších městech zatím zůstali.
@jolana24 ja už ani na hlavní zeď nechodím 🙊

Přesun Volyňských Čechů, odpověď pobavila 😉