Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
Danuše Nerudová:
“Spekuluje se, ze Putina stojí válka 22 mld USD denně.Při zmrazení devizovych rezerv má tak peníze
maximálně na 3 týdny války. Dolary mu ale stále proudí za ropu a zemní plyn. Chceme-li tu dobu zkrátit, Evropa se bude must uskrovnit ve spotřebě plynu a ropy z Ruska.
Putin samozřejmě může válčit déle, ale po 3 týdnech
už bude muset činit nestandardní kroky na úkor
obyvatelstva. Může například znárodnit bankovní
vklady obyvatel, zavést daň z války nebo znárodnit
všechen zahranicní kapitál v zemi. A to všechno jen
proto, aby válku prodloužil.”
@sudylichozrout Ano. Tohle prostě nevyhraje, i kdyby Ukrajinu vojensky porazil. I kdyby její území na nějaký čas získal pod svou kontrolu. Už věřím tomu, že dál nepůjde (i kdyby teda UA zabral), na to (a na NATO) nemá, to musí být zřejmý i jemu.
A co dál, to mě znepokojuje. Těch obyvatel R. je tolika, a takovýhle pád...aby z toho nebyla válka občanská, či jiná katastrofa.
@jolana24 Strašné. Strašné, strašné.
@zuzekk Dál na západ nepůjde, to si nestřihne. Ale pokud vyhraje a nebude ještě úplně ekonomicky na dně, půjde na jihovýchod. Jeho cílem je obnovit SSSR, takže Moldávie. A pokud už ztratil kontakt s realitou úplně, může zkusit šlápnout i do všech těch -stánů. Ale to by se asi moc nelíbilo Číně. Ale na druhou stranu si myslím, že se tady tak finančně vyšťaví a ty sankce ho budou natolik bolet, že do Moldávie nebude mít sílu dojít a hlavně tam vyhrát.
@hojda Budu asi trochu tvrda, neber si to osobne, ale Cesti elfove at jdou do prdele. Nejen oni, ale i dalsi tyhle faktchecker neziskovky rady tvrdi, ze prakticky kdokoliv, kdo neskakal metr dvacet z kovidovych restrikci, se najednou prerodil do Putinovy devky. Nejen, ze je to nebezpecne, ale je to jeste uplne mimo. Ten prekryv antivaxer = ten, kdo schvaluje to, co Rusko dela, je mizivy a odpovida vice mene procentu volebniho uspechu Lubomira Volneho. Mozna ani to ne.
Jsem pesimista. Je tu euforie a sankce nejsou vidět, zní z Moskvy
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcas...
@bigbig Je brzy a ruska centralni banka ma jeste nejake penize na intervence. Tohle bude za tyden az dva minulosti. Ver mi. Kdyz se budu mylit, krom toho, ze ti poslu cokoladu, snim svou klavesnici. 😉😘
Holky prosím, jak je na tom ta kolona na Kyjev? Nechce se mi dohledávat 🤷🏻♀️
@sudylichozrout No tohle říká ten Just. Ale já jsem teda pesimista taky. Teď bude pro lidi těžký vyjít do ulic když jim hrozí 15 let. Jsem fakt zvědavá jak to tam bude vypadat až sankce padnou naplno.
@sudylichozrout Ví se tom dlouho, že tyhle všechny weby vedou do Ruska a že Rusko sem tlačí plno dezinformací. Ano za covidu byli i lidé, kteří nespadali do skupiny antivaxdezinformátor, ale bohužel si je tahle skupina "adoptovala" a zařadila je k sobě, takže to působilo jako dvě velké skupiny provax a antivax. Mluvím o těch webech, kde je to naprosto zřejmé a teď z covidu přepnuli na Rusko, lidé kteří řešili čistě covid (bez toho ruského pozadí) toho neudělali tj. nepřešili z covidu na Rusko.
@sudylichozrout
@zuzekk holky,dík za odpověď. Já právě ať nad tím přemýšlím,jak přemýšlím,tak si to nějak nedokážu v dnešním moderním světě představit. Když to řeknu blbě,tak si budou muset začít sami doma péct chleba a stloukat máslo... Já vím,to je zrovna blbý přirovnání,ale myslím tím,že ne všechny potraviny si vyrábí sami,určitě si vyrobí to základní,ale vymoženosti doby jako coca cola a podobné věci ze zahraničí si třeba nedovezou. Já si to prostě nedokážu představit,že ty miliony lidí najednou sleví tak moc ze svého blahobytu a i to co budou schopni vyprodukovat,tak na to nebudou mít peníze. Je mi jich líto,ale ať s tím zavcasu něco udělají a zastaví to.
Na druhou stranu pochybuji,že by ho dokázal zastavit někdo jiný,než jeho nejbližší..
@sudylichozrout Co sleduju u sebe na Facebooku tak to ale sedí naprosto přesně. Volič Volného je tam jeden, zbytek si nejsem jistá, tipuji SPD. U mého tatínka je to ale třeba naopak covid opatření dodržuje a věří všemu, ale je zásadně proruský. Takže ne každý, ale u spousty z nich to tak bude.
@sudylichozrout Ty to chápeš, že někdo ukazuje na lidi, ale já to chápu tak, že ukazují na ty weby a informace, ne na lidi.
Teď říkají v TV, že podle tajné služby byl zmařen útok na Zelenského?? Ví se o tom něco??
@sudylichozrout No ale ti nejvíc hluční anticovid dezinfo se překabátili na prorus fakt skoro všichni.
V Německu vzrůstá tlak na bývalého kancléře Gerharda Schrödera, aby se důrazně distancoval od ruského prezidenta Vladimira Putina a odešel z pozic ve firmách napojených na jeho režim. Schröder se k tomu ale zatím nemá, a není tak vyloučeno, že ho jeho mateřská strana SPD potrestá. Schröder považuje Putina za osobního přítele a v minulosti o něm říkal, jaký to je demokrat. Exkancléř musí složit funkce v ruských firmách, tedy v největší ruské ropné společnosti Rosněfť a firmách stojících za plynovody Nord Stream 1 a 2.
17:51
Na programu dalších rusko-ukrajinských rozhovorů je také otázka příměří, uvedl podle AFP ruský vyjednavač. Jednat se má ve čtvrtek v Bělorusku
Je třeba určit konkrétní typy útočných zbraní, které na Ukrajině nebudou nikdy rozmístěny ani vyrobeny, prohlásil ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov. Podle agentury Reuters rovněž uvedl, že Moskva je nadále odhodlaná dosáhnout „demilitarizace“ Ukrajiny, kterou Kreml odůvodnil invazi do sousední země. Moskva při jednání s Ukrajinou nepožaduje kapitulaci, ale navrhuje dohodu, která zajistí zákonná práva všem národům této země, cituje agentura TASS Lavrova, který to podle ní uvedl v rozhovoru pro stanici Al-Džazíra

😡😢 Až se mu všechny tyhle prasárny budou vracet, tak chci informace minutu po minutě, jak trpěl než chcípnul… Ne, fakt už nemám slov