Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
@vlaxyz To jo, ta korelace je dost velka. I kdyz samozrejme vim, ze korelace neimplikuje kauzalitu, takze nelze vyvozovat zavery. Ale je tam.
@elencze Fakt? 😂
Jsem presvedcena, ze Putin se zmrazenim rezerv nepocital. Připravoval se na swift, ale ne na tohle. A fakt, ze se do tydne stane z rublu toaletak, ho musi dost zrat, protoze bude mit v zemi desitky milionu lidi bez penez.
Ke zprávám, které se tu objevily o cizinecké legii. Francie pouští domů všechny Ukrajince, kteří chtějí, a mohou si vzít sebou i svou výzbroj. Kradu z Twitteru Těšim se až kluci z Francouzské cizinecké legie nastoupí na ty čečenský kok... …to bude barber shop zadarmo…
Slovenská prezidentka Čaputová řekla, že si umí představit jednání v Bratislavě o konfliktu na Ukrajině.
@aguu “Cikani byli dobri bojovnici!” Igor Hnizdo 😂
Fiala v Partii: Putin měl šanci na diplomatické řešení, odmítl ji. On šel do války. A my teď musíme jednat tvrdě, protože on ničemu jinému nerozumí. Jsem ráda, že se nemusíme stydět za premiéra.
Krom návodů na Molotovovy koktejly už si Ukrajinci sdílí i videa na výrobu ježků na silnice. 👍 S obdivem pozoruji sílu a odhodlání, se kterým brání svoji zemi.
@elencze Díky za toto vlákno, nestíhám sledovat všechny informace.
@vlaxyz Cizinecka legie nemuze jit na UA, pac je to regulerni soucast fra ozbrojenych sil a ti jsou v NATO
@estelle777 ale můžou materiálně pomáhat.
@vlaxyz Jasne, to ano, ale nemohou bojovat
@estelle777 oni tam jdou na ukrajinští legionáři na dovolenou. Ale můžou si vzít na dovču výzbroj.
@estelle777 hele... On i ten porhub. Představ si, že se jdeš po ránu podívat na pěknou Asiatku a místo toho vidíš ukrajinskou vlajku 🤷♀️😀
Ukrajinské síly opět plně kontrolují Charkov, oznámily místní úřady. Dříve do druhého největšího města pronikla kolona ruských obrněnců.
Ukrajina podala žalobu proti Rusku u Mezinárodního soudního dvora. Rusko musí nést plnou zodpovědnost za manipulativní použití pojmu genocida, kterou ospravedlňuje agresi proti Ukrajině.
Naléhavě žádáme o přijetí rozhodnutí, které RF donutí okamžité zastavit vojenské aktivity.
Z videií co sdílí na Twitteru Andrej Poleščuk jsou ruští vojáci zmatení, bloudí v ulicích a většina jsou vystrašení mladí kluci. Výplach mozku už od ranného věku.
@michaela666 jo, jsou to často branci bez pořádného výcviku. Navíc podle dalších videí se už věnují i rabování bank a obchodů, to pak moc neválčí aspoň. Údajně nedostávají ze zázemí skoro žádné jídlo, takže se z toho stává mise sehnat něco do huby.
@michaela666 Já mám jen trochu strach, kde jsou ti starší a zkušení. Tohle je divné.
@michaela666 to spíš vypláchnuto nemají, když bezcílně bloudí. Hodili je tam jako předvoj nejspíš.

Podle analytiků bylo na Ukrajinu posláno nejméně 13,7 milionů dolarů v bitcoinech od anonymních dárců.