Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
@pratensis
@sudylichozrout
Ja chtela zkusit, ale musim s prekladem a jaksi se me pismenka prekryvala a bylo to celkove hrozne 🙈... Snad ti to heslo jeste dojde a pujde je informovat 🍀
Jeste me napadlo napsat na ten web primo... Maji tam info@mama.ru.....
IKEA neustála tlak. Ještě včera mluvila o zodpovědnosti za zaměstnance, dnes v Rusku zavírá všechny prodejny.
Automobilka Škoda Auto zastaví kvůli invazi na Ukrajinu veškeré své aktivity v Rusku. Tamní trh je pro ni přitom jedním z nejvýznamnějších. Loni byl dokonce druhým největším – mladoboleslavská automobilka tam prodala přes 90 tisíc vozů. Připomínám, že předtím auta přestali dovážet třeba také Ford, Volvo a BMW
Ruské ministerstvo obrany ve středu poprvé přišlo s informací o počtu padlých vojáků na Ukrajině a Rusové, kteří se dlouho vyhýbali politice, se nyní vyrovnávají se skutečností, že jejich země je zapojená do krvavého konfliktu. Napříč Ruskem se šíří povědomí o válce, ovšem zdá se, že značná část obyvatel ji bere jako něco nevyhnutelného, píší zpravodajové deníku The New York Times
Hele nedesi Vás možnost, že teda Putin zavede u nich to stanne právo? Proč proboha? Napadají mě protesty, aby je potlačil a zjednal si pořádek, ale to je asi to “nejlepší” co mě napadá, ty další scénáře nechci ani psát..:D
Pan Svěrák ví, jak zahrát na notu... Upřímně u filmu Kolja, co mám děti, brečím snad celou dobu.
@jane46 Přesně, u filmu Kolja brečím vždycky, ale teď k tomu mám ještě husinu.
Před 4 minutami vyrazila ukrajinská delegace na jednání s ruskou stranou.
@pampeliska1313 Taky jsem nad tím přemýšlela...může být zákaz vycházení (už teď jsou údajně některá náměstí zavřená) kvůli protestům, ale teoreticky by moh i zabavovat majetek, přiřazovat lidi na jinou práci, mnohem větší cenzura (odpojení od info komplet)..děsivé
@pampeliska1313 taky jsem si říkala, proč? A logicky mě taky napadly hlavně ty protesty a demonstrace. To by znamenalo, že se v Rusku demonstruje hodně.
@elencze jsem z toho nervózní ještě víc, než před prvním velkým rande v pubertě kdy jsem byla silene zamilovaná. A taky jsem seděla na záchodě, kam jsem porad litala z nervu a dávala si panáky zelený. Byly to divoký časy.
@lucie11111 podle mě příprava na demonstrace, které přijdou. Už to, že přiznali skoro 500 padlých po týdnu bojů, musí být pro Rusy děsivé. Do toho mizející peníze, aby se stát nezhroutil, přijde asi válečná ekonomika, možná přídělový systém, už dříve se mluvilo o tom, že rubl zachrání zabavením soukromých vkladů...
@sudylichozrout není fakt někde svázaný? Bože, kéž by.
@sudylichozrout nebo se bojí a je schovaný?
🌷 Přišpendlím se tulipánem, ať mi neutečou informace - pardon, snad později přispěju něčím kloudným. A teď mi došlo, že jsem si mohla zapnout upozornění, blbá já ☹
@lucie11111 jako snad to bude jen tohle, i když i to je pro ty lidi strašný.. pokud se budou bouřit... Já už vidím katastrofu, jak vyrukuje s tím, ze jsou v ohrožení od EU a jak budou dal vyhrožovat atomovkama a bude takhle lidi drzet v pohotovosti, protože “jim hrozí napadení” já tohle nezažila, prvně se setkávám s tím, ze to někdo zavedl a z vyprávění to mám spojeny jen se smrti za kraviny prakticky hnedka. A taky mě zaujalo, ze nejde volit když u nich je stanny právo. Hrozne doufám, ze jsou to jen moje neznalý fantasmagorie.:D
🪑
Tohle ukazují prosakující vide z ruské strany
Ruští okupanti spí v zimě na zemi v mokru, bez jídla, vody a bez velitelů... ti někam zmizeli.
I tohle je důvod, proč se ofenzíva Ruska v některých částech fronty tak rychle drolí.
Měl proběhnout Putina hovor s Indickým prezidentem ne?? Myslím, že včera.
@sudylichozrout Ale teď mě ještě napadlo, že možná jen nechce národu sdělovat špatné zprávy. Prostě zalezl, pak to on shodí na neschopnou generalitu a ministry a jede se dál :(
Londýnská burza pozastavila obchodování s akciemi téměř tří desítek ruských firem, včetně banky Sberbank a energetických gigantů Rosněfť a Gazprom.
Já osobně jsem hodně zvědavá jak to ustojí ruská ekonomika. Rusové mají výhodu, že mají energie (teplo), ty se jim zdraží jenom pokud Kreml rozhodne např. nějaká válečná daň. Rusové jsou největším exportérem pšenice. Z mého pohledu je velmi těžké takovou zemi vyhladovět. Bolet je to bude, ale vydrží to hodně dlouho. Sankce budou mít dopad na životní styl bohatých, nekoupí drahé luxusní značky - boty, kabelky. Tam je šance, že se někdo z bohatých naštve a může proběhnout nějaký převrat, ale zase by to bylo vystřídání autoritáře za jiného autoritáře.
Pobavilo mě z twittru:
Podle http://armadninoviny.cz je 🇷🇺 jaderny arzenal 🚀 zastaraly a dokaze "dorucit" na misto urceni pouze cca 35% kapacity.
Modernizaci a udrzbu nosicu delala, az do okupace Krymu, firma Juzmas, ktera je...
...z Ukrajiny 🇺🇦
@chasl Probehl. Dnes Indie rekla, ze se na Ukrajine zadne zadrzovni indickych studentu neodehrava. Uz yi nepamatuji presne tu formulaci, ale v podstate se tak nejak priklonili na stranu Ukr.
@sudylichozrout Jo jo, jen že asi nebude svázaný.
Holky, omlouvám se za blbý dotaz, já jen hltám informace, ale nezapojuji se, protože lecčemu ani nerozumím... Ale pořád mě vrtá hlavou - včera na Nově zhruba v 21,15 h běžely v dolní části obrazovky titulky, že Rusko překvapivě přistoupilo na příměří a dnes se ještě sejdou, aby vše dojednali... Ale nikde takovou zprávu nevidím, ani neslyším, měla jsem halucinace ? Mám pocit, že blázním, fakt to nechápu...

dějí se nevídané věci, asi se taky pěkně bojí bloknutí