Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
Další sestřelená ruská stíhačka Su-34 u Volnovachy.
@pratensis Milos Cermak je pro me jednim z nejlepsich komentatoru soucasnosti. Moc pekne, diky.
Litevská generální prokuratura zahájila vyšetřování možných zločinů proti lidskosti a válečných zločinů na Ukrajině při ruské invazi. Podobné vyšetřování otevřelo tento týden i Polsko.
Ruské ministerstvo školství připravilo streamování „online lekce“ o tom, proč byla „osvobozenecká mise na Ukrajině nezbytná“.
a nyní se odmlčím, musím se nachystat a vyrazit do školy.
@elencze Děkuji za zprávy.
Rebekah Kofflerová, bývalá důstojnice americké vojenské rozvědky DIA s Cohenovým hodnocením nesouhlasí. Podle ní Putinovu duševní vyrovnanost hodnotili jiní psychiatři a dospěli k závěru, že je to typický autoritář bez jakýchkoli anomálií. "Putinova logika není americká ani západní," řekla Kofflerová, která se narodila a vyrostla v Rusku. "Jeho jednání odráží ruské kulturní normy a standardy chování," vysvětlila. "Ruský způsob vedení války je velmi odlišný od západního stylu," dodala. "Nevěnují velkou pozornost úmrtím civilistů, ale upřednostňují dosažení mise, tedy eliminaci protivníka jakýmikoli prostředky," dodala Kofflerová
Tak ještě jedna zpráva při tisku podkladů - Gerálmajor Andrej Suchovecki zabit v boji s Ukrajinou. Aby padla tak vysoká hodnost je dnes naprosto výjimečné.
JYSK uzavírá své obchody v Rusku. Lego přestává do Ruska vyvážet své výrobky.
Ukrajinská armáda zničila kolonu ruské techniky v Černihivské oblasti, další kolona byla zničena u obce Moskovski Bobrik v Sumské oblasti (blízko Poltavské oblasti). Námi sledovaná koloba bobtná a nehýbe se.
@hojda Kdyby do tohohle ruského mateřského fóra někdo vložil info o tom, že ukrajinský list Ukrajinska pravda zveřejnil 1.3.2022 na svých internetových stránkách kompletní seznam ruských vojáků nasazených na Ukrajině, mohlo by to mít velký dopad. Určitě větší, než ty recenze na Googlu, kde přece jen, když se opakovaně objevuje tatáž hláška, může to vypadat i jako virus nebo trolling. Tady po těch údajích matky tvrdě půjdou. Neumíte někdo rusky? Já ani slovo, teď by se to hodilo...
@sudylichozrout tak zabili ho nebo ne 😁
@roseinka Jojo, zabili. Ale už to tady bylo, já jsem si toho nevšimla.
Holky a myslite, ze to pravda s temi brecicimi vojaky? Jak muzem vedet, ze nebyli donuceni rikat, ze nic nevedeli apod.
@hojda Já to zkoušela. Zatím mi nepřišlo heslo. Možná to nejde z čewských domén, netuším.
@sudylichozrout jj taky si myslím, že tam něco bude☹
@roseinka Jsou to záklaďáci, kluci 18-20 let, jsou vyděšení, myslím, že fakt vůbec netušili, do čeho jdou. A říkají to úplně všichni hromadně. Moc se mi nezdá, že by si Ukrajina teď měla čas budovat tak obří kouřovou clonu a manipulovat stovky videí.
@sudylichozrout tak to rada ctu... jako jo, je to hrozne, ale pokud to tak je, mluvi to ve prospech Ukrajiny a stale vidim nadeji
@vlaxyz “v nekterych pripadech povolujeme obsah, ktery je jinak v rozporu s nasimi zasadami - je-li medialne vdecny…” tak to me dostalo! Takze v prekladu, pokud to hodne lidi sdili a klika, tak nam to hodne sype a nesmazneme to, at je to cokoliv. 🤮
Jinak je to typicky americky pristup ke svobode projevu, pravo na nazor neomezene naprosto nicim… skoda ze nevedi, jak to v nasi evropske realite konci 🙄

Nemám pročtenou diskuzi zpět, to budu muset jindy. Teď jen, že tohle zamyšlení stojí za přečtení, dost s ním souzním:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-b...