Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
Putin obvinění o bombardování Kyjeva a dalších měst popřel
https://twitter.com/JuliaDavisNews/status/14993...
Kanada odebere Rusku a Bělorusku doložku nejvyšších výhod, uvalí na jejich zboží 35procentní clo. Na Ukrajinu rovněž pošle další zbraně.
Ukrajinci stojí pevně na frontě informační války. Na Telegramu založili kanál „Gruz 200“, který ohromuje násilím. S odkazem na název slavných „zinkových rakví“ z Afghánistánu má ruským matkám ukázat, jak dopadnou jejich synové, kteří byli posláni na Ukrajinu.
Gruz 200 - označení transportu s padlými zpět do Ruska
Ruský ropný gigant Lukoil vyzval k zastavení ruské okupace Ukrajiny.
@pratensis a evidentně si to o tom užitečném idiotovi nemyslím jen já. Jiný komentář:
Jsem překvapený, že v situaci vyjednávání o podmínkách zastavení bojů a poválečném stavu prezident Macron "vysype" veřejně Putinovo vyjednávací zastrašování. A zde se to multiplikuje vystrašenými retweets. Ano bojuje se a vyjednává, velmi tvrdě. Nervy na uzdu.
@elencze Což to určitě. Ale i tak mě děsí, že prostě P. neustoupí a trvá na zjevných nesmyslech do roztrhání... Jsem zvědavá, co přinese to dnešní jednání v Bělorusku.
Teď čtu tvůj další příspěvek - no je fakt, že Macron by to před jednáním ventilovat nemusel. Jedině to ztíží ochotu Ruska k ústupkům, "když už Putin jednou řekl". Je to úplně pravý opak toho stavění zlatého mostu pro ústup nepřítele.
@elencze Macron měl včera projev a vysvětloval proč chce zůstat v kontaktu i s Putinem (i když ho ostře odsoudil). Chce si udržet možnost vyjednávat, à samozřejmě je to hlavně Macronova předvolební hra. NIcméně Putin je čím dál tím víc izolovaný, a myslím že je dobře, když někdo s ním zůstane v kontaktu, minimálně, aby posoudil v jakým stavu se nachází a nějak třeba předložil stanoviska a podmínky z druhý strany.
A podle toho co Macron říkal teda Putinovi už úplně šiblo. Že lže Rusům, to mě nepřekvapuje, ale popírat útoky na Kyjev Macronovi?
📌
Zítra bude mít Zelensky živý vstup na demonstraci na Václavském náměstí.
Třeba se mu nezmínili,jak to tam vypadá..mají z něj strach,ale podle mě zešílel 😕

Na Ukrajinu chtějí jet bojovat také někteří Češi, o výjimku už požádalo přes 400 z nich.