icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

elencze
autor
3. bře 2022

Na Ukrajinu chtějí jet bojovat také někteří Češi, o výjimku už požádalo přes 400 z nich.

pavelkamat
3. bře 2022
ilci
3. bře 2022
sarkasv80
3. bře 2022

Tak jsem zvědavá

pratensis
3. bře 2022

@ilci Teď jsem to chtěla vkládat. Putin bohužel svázaný není a nehodlá ustoupit ani o píď. Vyjádřil se, že trvá na tom, aby Ukrajina kapitulovala, a bude pokračovat, dokud toho nedosáhne. 😠

elencze
autor
3. bře 2022

Putin obvinění o bombardování Kyjeva a dalších měst popřel
https://twitter.com/JuliaDavisNews/status/14993...

elencze
autor
3. bře 2022

Kanada odebere Rusku a Bělorusku doložku nejvyšších výhod, uvalí na jejich zboží 35procentní clo. Na Ukrajinu rovněž pošle další zbraně.

elencze
autor
3. bře 2022

Ukrajinci stojí pevně na frontě informační války. Na Telegramu založili kanál „Gruz 200“, který ohromuje násilím. S odkazem na název slavných „zinkových rakví“ z Afghánistánu má ruským matkám ukázat, jak dopadnou jejich synové, kteří byli posláni na Ukrajinu.
Gruz 200 - označení transportu s padlými zpět do Ruska

pratensis
3. bře 2022

@elencze Putin podle Macrona, který s ním telefonoval hodinu a půl, popírá úplně všechno (ruské ztráty, útoky na civilní cíle atd.). Macron se snad měl vyjádřit, že to nejhorší teprve přijde. To je zoufalství, mně už přišlo, že svítá naděje. 😟

elencze
autor
3. bře 2022

@pratensis Macron mu akorát dělá užitečného idiota, dle mého názoru.

elencze
autor
3. bře 2022

Ruský ropný gigant Lukoil vyzval k zastavení ruské okupace Ukrajiny.

elencze
autor
3. bře 2022

@pratensis a evidentně si to o tom užitečném idiotovi nemyslím jen já. Jiný komentář:
Jsem překvapený, že v situaci vyjednávání o podmínkách zastavení bojů a poválečném stavu prezident Macron "vysype" veřejně Putinovo vyjednávací zastrašování. A zde se to multiplikuje vystrašenými retweets. Ano bojuje se a vyjednává, velmi tvrdě. Nervy na uzdu.

babe_lka
3. bře 2022

@elencze na to by byla dobrá fotka od pasu dolů,ale to by se zase na ten polštářek nevešlo 😀

pratensis
3. bře 2022

@elencze Což to určitě. Ale i tak mě děsí, že prostě P. neustoupí a trvá na zjevných nesmyslech do roztrhání... Jsem zvědavá, co přinese to dnešní jednání v Bělorusku.
Teď čtu tvůj další příspěvek - no je fakt, že Macron by to před jednáním ventilovat nemusel. Jedině to ztíží ochotu Ruska k ústupkům, "když už Putin jednou řekl". Je to úplně pravý opak toho stavění zlatého mostu pro ústup nepřítele.

bigbig
3. bře 2022

@elencze Macron měl včera projev a vysvětloval proč chce zůstat v kontaktu i s Putinem (i když ho ostře odsoudil). Chce si udržet možnost vyjednávat, à samozřejmě je to hlavně Macronova předvolební hra. NIcméně Putin je čím dál tím víc izolovaný, a myslím že je dobře, když někdo s ním zůstane v kontaktu, minimálně, aby posoudil v jakým stavu se nachází a nějak třeba předložil stanoviska a podmínky z druhý strany.

elencze
autor
3. bře 2022

@bigbig určitě nemůže být izolovaný, jen kdyby to řekl po ukončení rozhovorů, taky by se nic nestalo.

bigbig
3. bře 2022

A podle toho co Macron říkal teda Putinovi už úplně šiblo. Že lže Rusům, to mě nepřekvapuje, ale popírat útoky na Kyjev Macronovi?

bigbig
3. bře 2022

@elencze To jo. Nevím co je to za taktiku.

simix22
3. bře 2022

@bigbig ještě se Macron mohl vyjádřit jak se tomu curakovi snažil domluvit ať se vzpamatuje a nelže ne ?? Ale to se asi nestalo..to by se pochlubil 😓🙄🙏🙄

pratensis
3. bře 2022

@simix22 Skoro. Prý mu řekl, že lže sám sobě. No tak super. 😕

bigbig
3. bře 2022

@simix22 „Lžete sám sobě,“ řekl prý Putinovi. „Vaše země za to těžce zaplatí, na velmi dlouho skončí v izolaci, zesláblá a pod sankcemi,“ přesvědčoval ho s tím, že dělá „velkou chybu“

pratensis
Autor odpověď smazal
lm_lm
3. bře 2022

📌

brnohrot
3. bře 2022

@lm_lm zapni si nahoře napravo zvoneček.

simix22
3. bře 2022

@pratensis
@bigbig tak jo lepší jak drátem do oka 😓😅😪
Ale stejně mi je z toho blbě..

chasl
3. bře 2022

Zítra bude mít Zelensky živý vstup na demonstraci na Václavském náměstí.

bigbig
3. bře 2022

@simix22 Me přijde, že je už Putin fakt mimo realitu. Možná mu říkaj jen to, co chce slyšet. Včera Lavrov že je do toho někdo uměle zatáhl a dneska Putin že všechno jde podle plánu a brzy dosáhnou svých cílů. Tak ať se aspoň dohodnou 🙈

simix22
3. bře 2022

@bigbig jsou to neskutečný sracky co podávají...a to samé i rusáci na sítích.. celebrity a podobně... připadá mi to celé jako zlý sen..

natilla
3. bře 2022

Třeba se mu nezmínili,jak to tam vypadá..mají z něj strach,ale podle mě zešílel 😕

bigbig
3. bře 2022

Ruský prezident Vladimir Putin obvinil ukrajinské síly, že používají vlastní civilní obyvatelstvo jako živé štíty, uvedla ruská agentura TASS.

Tvl. Oni pálej do nemocnic, škol, paneláků, ale Ukrajinci mají živý štíty. To je fakt dno. Tenhle obrázek to vystihuje hezky...

Strana