Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
@elencze taky jsem ji včera poslouchala a chytlavá teda je 😉
Dneska jsem si četla text Ukrajinské hymny... dost výstižný 😉
Ruské ministerstvo zahraničí považuje rozhodnutí Západu pozastavit ruské působení v Radě států Baltského moře za nepřátelský krok.
že by pro Putina nutnost bojovat na dvou místech najednou? příprava invaze i do Moldávie? nebo jen moc aktivní místní proruská klika? kdo ví, u něj se už neodvažuju predikovat nic
Moldavská odtržená oblast Podněstří, která je v současnosti okupována asi 1500 ruskými vojáky, požádala Moldavsko, aby uznalo její nezávislost, a to poté, co Moldavsko včera předložilo svůj návrh na připojení k Evropské unii.
Starosta Mariupolu žádá o humanitární pomoc a možnost evakuace obyvatel. Město je bez elektřiny, vody, zdroje tepla a lidem dochází potraviny i léky.
Kyiv Indepdendent: Ukrajinský poslanec a člen opoziční prokremelské strany Nestor Šufryč byl dnes zadržen. Měl fotit checkpointy obránců Kyjeva.
Pentagon hlásí, že konvoj ruských jednotek dlouhý několik desítek kilometrů stále stojí asi 25 kilometrů severně od Kyjeva. Zpomalily ho ukrajinské útoky a vyhození jednoho z mostů do povětří
Poradce ukrajinského prezident Podoljak: Ukrajina dnes nevidí hrozbu ze strany Běloruska a žádné známky toho, že by se Bělorusko účastnilo bojů proti Ukrajině na straně Ruska.
Na tom ruském fóru jeden účastník mlátil hlavou do zdi, že má peníze v eurech a nemůže si je převést na rubly. Ten má víc štěstí než rozumu.....a ani o tom neví🙂.
Po Facebooku v Rusku zablokují Twitter.
Putin podepsal zákon, na základě kterého ruským občanům hrozí až 15 let vězení za dezinformace a lživé zprávy o ruské armádě, za diskreditaci ozbrojených sil a za výzvy k sankcím
Co už v Rusku nebude. Musíme si uvědomit, že ruská ekonomika je založená na exportu. Ale exportu nerostných surovin, ne výrobků. Proto to bolí více, nejsou domácí zdroje na náhradu
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-fi...
@elencze Uz ani Twittwr.
Oni už nemůžou říct ani to, že se zdražuje....dnešní diskuze o cenách už má 7 stran.
Anonymní 175,
Dnes ve zprávách napsali, že budou souzeni za fámy o prudkém zvýšení cen.
Včera jsem byl v Megamartu, dnes v Magnitu. Nezaznamenal velký nárůst
odpověď:
Anonymní,
bylo by lepší, kdyby byli souzeni za prudký nárůst cen.
https://www-u--mama-ru.translate.goog/forum/gos...
Po AaB už v Rusku nefunguje ani Booking.
Ruský velvyslanec při OSN Gennadij Gatilov přivítal návrh Ankary uspořádat příští týden v Turecku setkání ministrů zahraničí Ukrajiny a Ruska. Informovala o tom agentura dnes Ria Novosti.
Údajně už je zablokovaný i YouTube
Jinak se omlouvám tomu, kdo tu psal o rozpadu federace. Odpověděla jsem naprosto debilně. Ano, je to možné, oslabení ruské armády by mohlo vést k odstředivým tendencím mnoha spolkových zemí, které tam jsou drženy jen silou armády - Tatarstán, Baškortostán, Čečensko a další... Jsem si evropocentricky představovala jen tu evropskou část Ruska
tady vlákno, které mi dalo velkou naději
https://twitter.com/sumlenny/status/14998220660...
@bigbig ano, zrovna takhle to komentuje Marie Bastlová na Twitteru
On-line sledujeme, jak se z Ruska stává druhá ”Severní Korea”. Cenzura, vězení za slova o válce, blokace zdraví, brutální agrese… Lidi si tam toho teda ještě většinou nevšimli, ale až si všimnou a budou chtít odejít, už to třeba nepujde…
Z toho mrazi!
Šéf regionální státní správy Mykolajiv Vitalij Kim hlásí, že v Mykolajivu se ruská armáda stáhla z letiště Kulbaki do areálu Mykolajivského leteckého opravárenského závodu.

Obchod s potravinami v Moskvě, tedy nejbohatší oblasti celého národa.
Limity na 1 kupujícího:
Cukr 1 kg - 10 sáčků
Cukr 5 kg - 2 sáčky
Olej - 10 lahví
Mouka 2 kg - 5 sáčků
Sůl - 3 sáčky
Těstoviny - 10 balíčků