icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

elencze
autor
4. bře 2022

Obchod s potravinami v Moskvě, tedy nejbohatší oblasti celého národa.

Limity na 1 kupujícího:
Cukr 1 kg - 10 sáčků
Cukr 5 kg - 2 sáčky
Olej - 10 lahví
Mouka 2 kg - 5 sáčků
Sůl - 3 sáčky
Těstoviny - 10 balíčků

hojda
4. bře 2022

@elencze viděla jsem to ráno a přijde mi to šílené, když jsem si přečetla že ze stovyk těch 18-19 kluků, které tam poslali jako první přežili prý 4☹ a ty mámy vůbec neví, jaká je pravda, proč jejich děti umřely☹.

pavelkamat
4. bře 2022

@elencze taky jsem ji včera poslouchala a chytlavá teda je 😉
Dneska jsem si četla text Ukrajinské hymny... dost výstižný 😉

elencze
autor
4. bře 2022

Ruské ministerstvo zahraničí považuje rozhodnutí Západu pozastavit ruské působení v Radě států Baltského moře za nepřátelský krok.

elencze
autor
4. bře 2022

že by pro Putina nutnost bojovat na dvou místech najednou? příprava invaze i do Moldávie? nebo jen moc aktivní místní proruská klika? kdo ví, u něj se už neodvažuju predikovat nic
Moldavská odtržená oblast Podněstří, která je v současnosti okupována asi 1500 ruskými vojáky, požádala Moldavsko, aby uznalo její nezávislost, a to poté, co Moldavsko včera předložilo svůj návrh na připojení k Evropské unii.

elencze
autor
4. bře 2022

@hojda ony možná dost dobře ani neví, že umřeli. A podobně jako to bylo u sovětské invaze v Afghnánistánu porostou počty těch, co najednou záhadně na vojně umřeli na cvičení, při dopravní nehodě...

elencze
autor
4. bře 2022

Starosta Mariupolu žádá o humanitární pomoc a možnost evakuace obyvatel. Město je bez elektřiny, vody, zdroje tepla a lidem dochází potraviny i léky.

psya
4. bře 2022

Kyiv Indepdendent: Ukrajinský poslanec a člen opoziční prokremelské strany Nestor Šufryč byl dnes zadržen. Měl fotit checkpointy obránců Kyjeva.

elis_elis
4. bře 2022

@elencze snad to bude pravda

elencze
autor
4. bře 2022

Pentagon hlásí, že konvoj ruských jednotek dlouhý několik desítek kilometrů stále stojí asi 25 kilometrů severně od Kyjeva. Zpomalily ho ukrajinské útoky a vyhození jednoho z mostů do povětří

zuzekk
4. bře 2022

@ilci zítra má být astrologicky nejlepší den. Tak jako celkově. Tak...

elencze
autor
4. bře 2022

Poradce ukrajinského prezident Podoljak: Ukrajina dnes nevidí hrozbu ze strany Běloruska a žádné známky toho, že by se Bělorusko účastnilo bojů proti Ukrajině na straně Ruska.

elencze
autor
4. bře 2022

@zuzekk 5. března umřel Stalin, mohl by navázat na tradici

carrien
4. bře 2022
carrien
4. bře 2022
hojda
4. bře 2022

Na tom ruském fóru jeden účastník mlátil hlavou do zdi, že má peníze v eurech a nemůže si je převést na rubly. Ten má víc štěstí než rozumu.....a ani o tom neví🙂.

elencze
autor
4. bře 2022

Po Facebooku v Rusku zablokují Twitter.

elencze
autor
4. bře 2022

Putin podepsal zákon, na základě kterého ruským občanům hrozí až 15 let vězení za dezinformace a lživé zprávy o ruské armádě, za diskreditaci ozbrojených sil a za výzvy k sankcím

elencze
autor
4. bře 2022

Co už v Rusku nebude. Musíme si uvědomit, že ruská ekonomika je založená na exportu. Ale exportu nerostných surovin, ne výrobků. Proto to bolí více, nejsou domácí zdroje na náhradu
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-fi...

sudylichozrout
4. bře 2022

@elencze Uz ani Twittwr.

hojda
4. bře 2022

Oni už nemůžou říct ani to, že se zdražuje....dnešní diskuze o cenách už má 7 stran.
Anonymní 175,
Dnes ve zprávách napsali, že budou souzeni za fámy o prudkém zvýšení cen.
Včera jsem byl v Megamartu, dnes v Magnitu. Nezaznamenal velký nárůst

odpověď:
Anonymní,
bylo by lepší, kdyby byli souzeni za prudký nárůst cen.
https://www-u--mama-ru.translate.goog/forum/gos...

zuzekk
4. bře 2022

👌

elencze
autor
4. bře 2022

Po AaB už v Rusku nefunguje ani Booking.

elencze
autor
4. bře 2022

Ruský velvyslanec při OSN Gennadij Gatilov přivítal návrh Ankary uspořádat příští týden v Turecku setkání ministrů zahraničí Ukrajiny a Ruska. Informovala o tom agentura dnes Ria Novosti.

elencze
autor
4. bře 2022

Údajně už je zablokovaný i YouTube

bigbig
4. bře 2022

@elencze Už jsou izolovaní jak KLDR

elencze
autor
4. bře 2022

Jinak se omlouvám tomu, kdo tu psal o rozpadu federace. Odpověděla jsem naprosto debilně. Ano, je to možné, oslabení ruské armády by mohlo vést k odstředivým tendencím mnoha spolkových zemí, které tam jsou drženy jen silou armády - Tatarstán, Baškortostán, Čečensko a další... Jsem si evropocentricky představovala jen tu evropskou část Ruska

elencze
autor
4. bře 2022

tady vlákno, které mi dalo velkou naději
https://twitter.com/sumlenny/status/14998220660...

elencze
autor
4. bře 2022

@bigbig ano, zrovna takhle to komentuje Marie Bastlová na Twitteru
On-line sledujeme, jak se z Ruska stává druhá ”Severní Korea”. Cenzura, vězení za slova o válce, blokace zdraví, brutální agrese… Lidi si tam toho teda ještě většinou nevšimli, ale až si všimnou a budou chtít odejít, už to třeba nepujde…
Z toho mrazi!

elencze
autor
4. bře 2022

Šéf regionální státní správy Mykolajiv Vitalij Kim hlásí, že v Mykolajivu se ruská armáda stáhla z letiště Kulbaki do areálu Mykolajivského leteckého opravárenského závodu.

Strana