Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
Teď jsem četla že Německo poslalo na Ukrajinu rezavé rakety, kde je manipulace snímá velmi nebezpečná😳. ToPokud se to potvrdí tak tak to je teda od Německa hodně velká podpásovka😥
@ilci Budapestska smlouva existuje, a ano Ukrajina se dobrovolne vzdala svých jadernych zbrani uz v 90. letech. Ale Rusko urcite neni jedinou jadernou mocnosti v Evrope, jaderne zbrane ma i Velka Britanie a Francie… skoda te posledni vety, pak clovek nemuze takovy zdroj info brat vazne 🙄🤦🏻♀️
@ivavec Také jsem to četla, že z 2700 raket půjde použít nanejvýš 2000. To jsou rakety z bývalé Německé demokratické republiky. Německá armáda je vyřadila z výzbroje 2014, protože manipulace s nimi nebyla bezpečná, měly být v roce 2014 zničeny. Normálně je mi z Němců na blití. Vidím to, že to pojali jako příležitost se toho levně zbavit, aby nemuseli platit za likvidaci https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ukrajina...
@levandule_k To je fakt prasárna😡
@levandule_k to si dělají srandu 🤬🤬
Máme tady další den, pro ty, co na to čekají ukrajinský prezident (a bohužel asi i ruský) je naživu, Kyjev nepadl. Co dalšího se mezitím událo? Velmi důležitá věc, která se tu už objevila - konec činnosti VISA a MasterCard v Rusku.
Potvrzeno: v běloruské armádě to vře. Důstojníci zřejmě odmítli rozkaz jít na Ukrajinu, údajně hlásili, že se bojí, že by je v případě nasazení na Ukrajině mužstvo povraždilo.
Podle Putinova plánu měly běloruské jednotky vstoupit na Ukrajinu před týdnem. Ale něco se pokazilo. Někteří důstojníci rezignovali, někteří uprchli z Běloruska a kontaktovali nás. Branci masivně utíkají. Někteří generálové se zjevně postavili proti účasti Běloruska ve válce.
Tak trochu přesněji k Číně
Čínský ministr zahraničí Wang Yi řekl při telefonátu se svým americkým protějškem Antony Blinkenem, že Čína si nepřeje eskalaci situace an Ukrajině. Krize by podle něj měla být vyřešena dialogem a vyjednáváním a volal po tom, aby NATO i Evropská unie vedly dialog s Ruskem.
Bohužel, to tedy nelze brát jako postavení se proti Rusku
Jen dodatek k Visa a MC - v Rusku nebudou fungovat karty vydané v zahraničí. Aby to nevyznelo, že odted už jim kartami nejde platit plošně
Tohle je hodne velky mazec. A predpokladam, ze to neni fejk.
@sudylichozrout mě to nejde spustit, co tam je?
@baruneckam Tiskovka se zajatymi ruskymi vojaky.
Demonstrace na podporu se konají dokonce i v Kazachstánu, kde Rusko nedávno vojensky intervenovalo.
Začal další den Putinovy války, umírají kvůli němu další lidé. Ukrajinci odolávají tlaku ruských jednotek u Kyjeva, Charkova a
Mykolajive. Rusové neumožňují bezpečný odchod lidí. Podle ukr. zdrojů se chystají obsadit vodní elektrárnu na Dněpru.
A Rusové opět vyhrožují špinavou bombou
Ruská média dnes s odvoláním na nejmenovaný zdroj napsala, že Ukrajina vyvíjí takzvanou špinavou bombu s obsahem radioaktivního plutonia, má ji údajně téměř hotovou. Zdroj k tomu ovšem neposkytl žádný důkaz.
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj hovořil s podnikatelem a generálním ředitelem společnosti SpaceX Elonem Muskem. Ukrajinská hlava státu uvedla, že Ukrajina příští týden obdrží další antény Starlink, které pomohou zničeným ukrajinských městům.
Na Ukrajinu je připraveno vyrazit bojovat 3000 amerických dobrovolníků.
@sudylichozrout o čem to je? Co říkají? Poprvé lituju, že neumím pořádně anglicky
@78marcela Popisuji, jak se dostali na Ukrajinu, co jim bylo receno a tak. A take rika, ze Rusove maji pristup k informacim, ale ze je to nezajima, ze jspu v podstate lini si je vyhledat.
Chilská vláda stáhla pozvánky, které byly zaslány ruským společnostem k účasti na mezinárodní výstavě vojenského a leteckého vybavení FIDAE. - opět, důležité je, že bojkot přichází i ze zemí mimo NATO
@sudylichozrout to je mazec 🙈
@blue108
@sudylichozrout díky moc
@sudylichozrout ach jo...kluk, stejný ročník jako já...a slzy v očích. Je mi líto obou stran, které kvůli tomu debilovi musejí toto zažívat.

❤️