Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
Policie v Moskvě zadržela nejstarší ruskou obhájkyni lidských práv Světlanu Gannuškinovou. Dnes je jí 80 let.
@ivavec @bigbig teď psala nějaká slečna na Twitteru,že ti co pak budou utíkat před válkou ať nezapomenou děti zabalit do pytle,sebe do hader s charity a do ruky Nokii (cihlu) jinak nebudou správní uprchlíci.A má pravdu.
Je to strašné jak se lidé vyjadřují nejen na tw,ale i Facebooku,tady na koni a je mi 🤮😡 kdyby raději drželi hubu 🤦♀️
American Express pozastavuje operace v Rusku a Bělorusku. Další platební karty papa
Balkán by se podle balkanisty Františka Šístka mohl stát prostředkem k obcházení sankcí zavedených kvůli Ukrajině. „Jde v zásadě o snahy, aby v daných zemích byly proruské režimy a aby z nich víceméně byla zóna ruského vlivu.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-k...
@sudylichozrout Šojgu by měl pohnout. Je to taky hajzl, ale myslím, že by se s ním dalo lépe domluvit.
@sudylichozrout ale,to je mi novinka 😀 upřímně,podle mě je tohle jediné a nejrychlejší řešení. Jen tak dál chlapče.
@levandule_k prosím tě já Zemana nijak neomlouvam. Nejsem jeho fanynka, naopak. Napsala jsem jenom, že si myslím že tohle od Rusa opravdu ani on nečekal a že označení "spoluvinik agrese" je příliš. A prosím dost už o tomto.
@elencze Putinovi zbyvaji rozvojove zeme a chude zeme. Balkan mu sice prinese nejake ruble, ale nic, co by stalo za rec. Penize se tocily u nas a na zapad od nas.
@pratensis Psal to i Ondra Tesarek, ze dnesni noc bude tvrda. 😭
Putin podepsal zákon, na základě kterého můžou úředníkům strhnout peníze z účtu, pokud částka na účtu přesahuje částku výdělku za poslední tři roky a není doložena zákonnost nabytí takových prostředků.
Polsko svá letadla nepošle a nedovolí ani využívat svá letiště.
TikTok dočasně pozastavuje činnost v Rusku kvůli zákonu o „nepravdivých informacích“.
@sudylichozrout To jsem neměla číst. Já se bojím každou noc, co bude. 😰
@elencze S tim Polskem me to strasne mrzi, ale bylo to ocekavatelne.
Náčelník generálního štábu Běloruska rezignoval, odmítl bojovat s Ukrajinou.
@elencze Ale nee😟. Manžel se mi tu teď vzteká, že posloucháme Putina na slovo.
Jsem ráda, že alespoň Bělorusko se začíná od Ruska distancovat. Doufám, že Lukashenka z toho trefí šlak. A Sojgu by si měl opravdu pospisit..
I když..proč se o tom informuje veřejně? Není to divný?
Holky, co by bylo, kdyby toho krypla odkrouhli? Nenastoupil by za nej zase stejnej magor?

@elencze To je neskutecne. Vzdyt kazdemu Rusovi snad musi byt jasne, ze Ukrajina fakt neni bihata zeme, ktera by mela na takovy vyvoj...