Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
@syrecek01 doufám, že až takovej ne. Jako to, že někdo vnímá to, že to s Ruskem jde do prdele a není cesta zpátky, pokud nebude vyjednávat, je pro mě dobrý znamení, i kdyby to byl taky kretén. Ale ne takovej, aby se choval jako Putin, jinak by neměl potřebu ho zastavit. Doufám. Za mě je tohle nejlepší řešení. Ale co jsem četla, tak palácový převraty neměly z nějakýho důvodu v Rusku moc úspěch
@syrecek01 Po nějakém převratu je cesta demokracie je v současné době hodně nepravděpodobná. Místo Putina by vládl jiný autoritář. Podoba režimu záleží od jeho povahy, ale na začatku musí zlikvidovat konkurenci. No vztahy s jinými státy budou záležet na jeho schopnostech a také na reakci západu. Navážeme vztahy s Ruskem, nebo pojedeme politiku sankcí, izolace...
Komsomolská pravda zveřejnila 5.3. mapu představující Putinův pohled na poválečné rozdělení Ukrajiny. V článku se konstatuje, že „bývalá Ukrajina už nikdy nebude." Podle této mapy mají Rusové v plánu zabrat červené území. Zakarpatí a Bukovinu chtějí „darovat" Maďarům a Rumunům jako protektoráty. Žluté území je Malá Rus, tedy Ukrajina. A Halič a Volyň by tvořily Západní Ukrajinu, v obou případech jako loutkové státy ovládané Moskvou. Zde k tomu vlákno s fotkami map https://twitter.com/tydenikeuro/status/15005281...
Jen mě tak napadá, když je ta informace o převratu vlastně takhle veřejně, tak to Putin musí 100% vědět, ne? Navíc i s tím, kdo by to udělal. Čekala bych, že to bude tajnost všech tajností.
Rusko zahájilo aktivní přípravy na odpojení od globálního internetu
Nejpozději 11. března musí být všechny servery a domény převedeny do ruské zóny. Kromě toho se shromažďují podrobné údaje o síťové infrastruktuře lokalit.
zpráva FSB je už dostupná i v českém překladu
https://twitter.com/andrewofpolesia/status/1500...
@pampeliska1313 nebo jde o zastírací manévr, a ve skrytu čeká někdo třetí?
V nejbližších dnech zřejmě dojde k pokusu dobýt Kyjev.
Rusové tam stáhli poměrně velké množství sil.
@elencze pár dní zpět jsem o tom četla článek,bohužel ho nemohu dohledat.
Bylo tam psáno přímo o Sojguovi,že je jeden z mála,který by ten převrat mohl udělat,ale jelikož je prý s Putinem opravdový přítel více,než 20 let,tak to bude pro něj velké morální dilema a dle autora se do toho s největší pravděpodobností Sojgu nepustí.
Obávám se, že je zase na čase začít se modlit a doufat:
Franak Viačorka
@franakviacorka:
Russian aircraft are departing massively from Belarus towards Ukraine. According to @motolkohelp, this is the largest departure during the last week. In many Ukrainian cities, an airstrike alert is on. My thoughts are with the struggling people of Ukraine now.
Euromaidan Press@EuromaidanPress· At 22:00 EET Russia struck 3 airstrikes in Kharkiv: on TV Tower; Military Law Enforcement building and buildings nearby; Internal Affairs Ministry
Filip Horký@FilipHorky:
Další zdroj. Tohle není dobré: TweetMotolkoHelp@MotolkoHelp ❗️According to our information, the most massive flight of aviation from the territory of Belarus towards Ukraine over the past week starts now.
@babe_lka to jsem taky četla.
@elencze ta zprava mi vlastně vůbec nedělá radost. Možná jsem jen velikej nervak a vím o sobě, že pak nevidim nic růžově, ale stejně.
@syrecek01 to tam píše v jednom rozboru Dolejší (snad si to pamatuji dobře 😅) - holky to tady davaly jako odkaz, jednu, dve stranky vzad?
Na konci se vyslovuje, ze kdyby Putina svrhli, zrejme by byl dosazeny nekdo dalsi podobny, ale ne tak sileny, tak by se s nim dalo lepe vyjednavat.
Tady se těhotná slečna z Ukrajiny ptá na ruské fóru, jestli je problém, když nebude mít test na cukrovku. Píše, že některé domy jsou rozbořené,ale že neodchází, její dr. že rodí v krytu....nikomu to nepřijde divné....https://www-babyblog-ru.translate.goog/communit...
@elencze Coze? Prosim o zdroj o tom netu, diky moc.
@sudylichozrout k čemu to je?
No, zásadní to není, ale nepotěší to
Prémiové předplatné Spotify již není v Rusku k dispozici

@78marcela yep. Musím říct, takovou zprávu jsem ani nečekala, že by to někomu cvaklo a měl by na to odvahu. Kéž by se mu to povedlo!!