icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

mmirunda
27. únor 2022

@elencze já se odhodlávám jít aspoň vyžehlit, ale furt jsem přilepená na zprávách a mobilu 🤦🏻 teď jsem si psala s kamarádkou Ukrajinkou, která rodila ve stejný den jako já syna. Byly jsme spolu na pokoji. Má rodiče v Doněcku a není schopná jim jakkoliv pomoct. Zatím posílá jen peníze přes různé známé a dobrovolníky 😔😔

safec
27. únor 2022

📍

jancasirka
27. únor 2022

@elencze no snad... a když k tomu dojde, nato se bude muset bránit a co bude následovat už se asi ani nedozvíme.. hrozný, zlej sen tohle všechno.. jinak obdivuju každýho, kdo dokáže teď něco produktivně tvořit, já se na nic nedokážu vůbec soustředit.. 🙄

martinau5
27. únor 2022
jolana24
27. únor 2022

Nemám slov 🤷🏻‍♀️

sarkasv80
27. únor 2022

Poradce ukrajinského ministerstva vnitra sdělil, že rozhovory mezi Ukrajinou a Ruskem právě začaly.

jancasirka
27. únor 2022

@jolana24 jo to jsem si říkala hnedka, že nebylo úplně nejchytřejší hlásat veřejně, kolik která země tam čeho posílá.. v tichosti a bez zdroje by to bylo lepší..

vlaxyz
27. únor 2022

❤❤❤❤

madbetka
27. únor 2022

@sarkasv80 Teď nastal čas se začít opravdu intenzivně modlit. Kéž by něco opravdu vyjednali.

jolana24
27. únor 2022

🥺

sarkasv80
27. únor 2022

@jolana24 😞🥀

pampeliska1313
27. únor 2022

@asongforfay na Vás by si můj manžel smlsnul.🙂)) na základce a na střední vždycky, aspoň u nás, kladli důraz na to, aby člověk byl schopen přijímat informace a nevěřil všemu. To, že si tříbíte informace a jste schopna přemýšlet ve větším měřítku neznamená, že jste ovce, jak často lidi co berou jednorázově informace, tvrdí. Moje kamarádka, kterou mám vážně ráda vyjadřuje třeba pochybnosti nad záznamy z bojů, ale beru to tak, že je to volič spd a člověk co je “putinovskej” a přestože ji mám za inteligentní v mnoha směrech a mám ji ráda, v tomhle jsme si nikdy nerozumněly, protože je konzument proputinovskýho obsahu a věří snad všemu co na internetu najde a aspoň trochu to zpochybňuje situaci co tu byla/je. Beru to jako strach ukázat na pravýho zloducha. Když padla dvojčata spousta lidí začala věřit, že za to mohli američani a souhlasím s psycholožkou co se k tomu vyjadřovala - byl to takovej šok, že se lidi snaží hodit vinu na někoho konkrétního, kdo byl po ruce, protože nevěří tomu, že by se to mohlo stát “jen tak” a byla by to taková katastrofa. Nicméně - umírají rodiny, děti a to všechno kvůli sobectví někoho, komu je to všechno evidentně jedno. Je jedno, že před svým národem by vypadal jako zbabělec kdyby tohle a tamto - teď je zbabělec pro všechny. Ukazuje zuby, vyhrožuje jak může a je jak malý děcko co nedostane svoji hračku. Věřte si čemu chcete, to můžeme všichni - ale proboha. Ani v nejmenším se nesnažte schvalovat zabíjení nevinných civilistů, protože někdo by vypadal jako srab a co jinýho by mohl dělat. Chudáček jeden.

elencze
autor
27. únor 2022

info z Twitteru Karla Vály
Snad trochu potěším, že dle kamaráda se v Moskvě dávají dohromady petice lékařů, umělců, vědců za ukončení války. Tlak na Putina z řad inteligence roste. Izolace Ruska se nikomu myslícímu nelíbí. Dostávají se k videím z UK.
Já vím, je to jen Moskva, ale je to i naděje.

elencze
autor
27. únor 2022

Pro nás na koníku je zajímavá i informace, že 17 % ukrajinské armády tvoří ženy. I ty teď bojují a umírají za svou zem. Edit, to byla profesionální armáda před mobilizací, povinnými odvody mužů procento žen pokleslo na cca 9 %.

kotatko005
27. únor 2022

Prosím vás mám dotaz co si myslíte k čemu to povede a jak to dopadne? Jako myslíte si, že by Putin někdy přiznal porážku? Nemyslím si, že by z boje jen tak odešel. Já nad tím právě přemýšlím, nebo jako myslíte, že by se mohlo stát (a teď nečekám, že po dnešním jednání), že by se mohlo stát, že teda uzavře příměří aby vyloženě nepřiznal porážku? Nebo si myslíte, že vydrží tak dlouho, dokud fakt ta Ukrajina nepadne i za cenu, že to bude trvat dlouho?

natilla
27. únor 2022

V Rusku i Bělorusku pokračují protesty a zatýká se ve velkém..

jolana24
27. únor 2022

@kotatko005 Dneska jsem přemýšlela nad tím samým. Taky mě to zajímá

sarkasv80
27. únor 2022

President Zelenskyj tvrdí, že hovor s běloruským prezidentem Lukašenkem byl velmi podstatný. Lukašenko ho prý ujistil, že vojenské jednotky nenapadlou Ukrajinu z Běloruska.

Ale předchvílí byla tahle zpráva,tak to mě hlava nebere 🙄
Z Běloruska na Ukrajinu byly vypáleny rakety Iskander, zní alarmy, tvrdí poradce ukrajinského ministra vnitra.

elencze
autor
27. únor 2022

@sarkasv80 zřejmě to bylo myšleno tak, že ne běloruské jednotky. Ale v Bělorusku teď operují i ty ruské.

jancasirka
27. únor 2022

@elencze přesně to jsem chtěla napsat také, že bylo ve hře, že se Bělorusko k Rusku přidá..

elencze
autor
27. únor 2022

Neověřené info
Od čečenských zdrojů jdou zprávy, že po obrovských ztrátách Kadyrovovy osobní „armády“ (zejména: @ 70 z nich bylo hlášeno upálených zaživa po jediném úderu - zbraň neznám, nekomolím název) se většina zbytku vrátila přes hranice.

sarkasv80
27. únor 2022

@elencze jo takhle

michaela666
27. únor 2022

Dnes ráno přišla kamarádovi ( Moldavec s trvalým pobytem v Moskvě) SMS zpráva, aby byli obyvatelé připraveni na jaderný útok. Ten šílenec asi bere poslední měsíce jiné prášky.

elencze
autor
27. únor 2022

@kotatko005 Já osobně bych si tipla, že Putin dostane Luhansk a Doněck, což vydá za své osvoboditelské vítězství a nakonec se stáhne. Nebo se bude odmítnout stáhnout a Rusko chudnoucí a chudnoucí a izolovanější a izolovanější se ho zbaví samo. Ale uvidíme. To je čistě můj osobní názor, co by mohlo následovat.

elencze
autor
27. únor 2022

@michaela666 jo už několik dnů šíří zprávu, že Ukrajinci chtějí v Rusku odpálit špinavou bombu.

jancasirka
27. únor 2022

@kotatko005 Bojím se, že chorá hlava Putina ani sama neví, co by.. Naději vidím v informovanosti Ruska o realitě a v tom, že snad lidé tam (však šmarja, taky posílájí nebohý vojáky na porážku a žijí v tom, že padl jeden) něco zmůžou a nebo v ustoupení a porážce Ukrajiny...

magicaetezzz
27. únor 2022

Já se jen obavám, aby mu vážně nemrdlo a nepustil jednu jadernou, jako zlatej padák…

sudylichozrout
27. únor 2022

https://hlidacipes.org/ne-obet-boje-ale-tela-z-...
Jak Rus dela propagandu.
Bacha, jsou tam nepekne fotky.

natilla
27. únor 2022

Aby něco neshodli v Rusku a nedělal:to já ne,to oni,já vám to říkal..

elencze
autor
27. únor 2022

Ruská armáda vstoupila do Berdjansku, přístavního města v Záporoží

Strana