icon

"Zpříjemňují" vám rodiče den?

klokanka31
10. bře 2021

Taky máte pocit, že vám především mámy a tchýně dovedou "zpříjemnit" den? To jsou pořád rady za všechny prachy. Moje máma už milionkrát slyšela, že druhý dítě nechci. No a dneska mi ráno hned volala, že je štěstí že nejsem v tuhle dobu těhotná, protože korona je pro těhotné velké riziko, a ať se teď určitě nesnažím otěhotnět 😣 tak zase vysvětluju že další nebude, ale jako bych mluvila do zdi. A hned mi i nezapomněla vtloukat do hlavy jak mám svojí dceru vychovávat. Měla jsem den OK, ale teď zas mám chuť vybouchnout 🤔

Strana
z3
mimi1004
10. bře 2021

No naštěstí ne, teda ne takto. Možná kdybys jednou bouchla (ve vší slušnosti), měla bys už navždy klid 😉

klokanka31
autor
10. bře 2021

@mimi1004 Ve vší slušnosti to nefunguje, maximálně se urazí na půl dne, ale pak to zas jede znova 🤔

zelenaesmolda
10. bře 2021

@klokanka31
Zkus na to proste nereagovat a poustet jednom uchem tam a druhym ven

mimi1004
10. bře 2021

@klokanka31 Tak bez slušnosti, když to nechce pochopit 🤷‍♀️ Ale chápu, že není taky úplně snadné.

ellyem
10. bře 2021

Co naděláš, někteří si fakt nevidí do pusy. I když to mnohdy nemyslí špatně, neuvědomují si, jak moc dokáží slova toho druhého ranit 🙂

klokanka31
autor
10. bře 2021

@zelenaesmolda To bych se chtěla naučit pouštět uchem ven 😒

zelenaesmolda
10. bře 2021

@klokanka31
Hele zkus to,je to jedna z rad od psychologa.Nehadat se,nereagovat.Chvilku to trva se to naucit ale funguje to.

klokanka31
autor
10. bře 2021

@ellyem No mám pocit že nevyžádané rady vypouštějí jen kvůli tomu, aby člověka zas parádně nasr***. Jako já si už v těhotenství vyslechla dost, po porodu ještě víc, ale aby mi někdo diktoval jak mám vychovat své dítě, to už je vrchol. Jako bych byla nesvéprávná 😤 Asi řeknu že se mi rozbil mobil a nemám si kde koupit nový ☺

95newmommy2020
10. bře 2021

😂 Jáj, tohle mi děla moje mama. Ona je teda tezkej negativista. Takže vždycky řekne, že je něco úplně strašný. .DPosledne na cyklostezce, že to je příšerný kolik je tam cyklistu. :D :D Já to poustim jedním uchem tam druhým ven. A být tebou bych udělala to same.

klokanka31
autor
10. bře 2021

@zelenaesmolda No jo, ale zase nechci aby si myslela že jí poslouchám a dávám na její rady... 🤔 Jak říkal manžel, asi jí řeknu že se mi rozbil mobil abych měla klid ☺

ellyem
10. bře 2021

@klokanka31 Nám se má syn narodit v červenci a už teď jdou na mě z tchyně mdloby :D To vždycky říkám příteli, ať jí něco řekne, nebo se neznám. Věřím tomu, že rady ohledně výchovy přijdou taky... o to strach nemám 😂 Jo a moje máma, tak ta, když jsem jí s radostí ukazovala první ultrazvuk, mi odpověděla jen: "Hm, stejně ti vybledne." a pokračovala v jiném tématu :D

klokanka31
autor
10. bře 2021

@95newmommy2020 Jojo, to mi něco připomíná 😊 všechno strašný, příšerný 😒 a všude jen vidět samé tragédie.

klokanka31
autor
10. bře 2021

@ellyem Jo já si s tchýní a mámou v těhotenství užila dost. A to počkej po porodu...

zelenaesmolda
10. bře 2021

@klokanka31 jenze rozbity mobil je reseni na par dnu

95newmommy2020
10. bře 2021

@klokanka31 Ano. A je úplně jedno, kde je, s kým je a že tam chtěla. :D Je teplo, je to strašný to vedro, je zima to je hrozný jak je furt zima. :D Tady jsou lidi to je příšerný. :D A fakt to umí prožívat jak největší tragédii. Je to takovej vysavač energie, ale já se nedám. :D A nejvíc ji Vadí pozitivní lidi, co si nestezujou. To je největší sranda.

camelinka
10. bře 2021

@95newmommy2020 Tohle se asi se "starim" projevuje vsude...vsechno boli, vsechno naprd,blaa blaaa...Jako chapu, ale jak rikas, zere to energii 🙈🤷

klokanka31
autor
10. bře 2021

@95newmommy2020 Celá moje máma 😒 jednou jsme vzali naše rodiče na vánoční trhy, protože tam strašně chtěli. No a pořád "je strašná zima" a "ty davy lidí, katastrofa", "bolí mě nohy, tam dál nejdem". Od té doby tam jezdíme s manželem zas hezky sami ☺

klokanka31
autor
10. bře 2021

@95newmommy2020 A nejlepší je když pak říká jak můj táta je celý život negativní, ale ona jak je pozitivní 😁

klokanka31
autor
10. bře 2021

@camelinka Žere to energii a akorát to zkazí den.

bbarshaa
10. bře 2021

☺️ Tak já sem tedy teprve v očekávání. Rodit mám v červenci. Btw coronu jsem prave prodělala a mnohem horší bylo, když sem měla minuly rok v zimě chřipku a pro mimco žádný ohrožení nebylo. A ještě se dle studií národu s imunitou proti covidu jen nevědí na jak dlouho....
Ale k věci 🙂. To mi tedy mrzí a z okolí to znám, musím ale za sebe říct, že to není všude stejný. Moje mamka sice taky má potřebu radit, ale jen v dobrém a nijak otravny to není. A tchyně ta je skvělá, naopak se těším, že mi občas pomůže. Ta má spis takový přístup, že se skoro boji ptát zda ji vůbec půjčím někdy kočárek na procházku 🙂. Jako třeba se to změní, ale já si myslím, že moc ne.
Tak přeju pevný nervy teda holky 😉

klokanka31
autor
10. bře 2021

@bbarshaa Moc ti přeju aby to tak zůstalo 🙂 já než otěhotněla tak to bylo pořád "neboj, nikdy ti do ničeho kecat nebudu, já bych to taky nesnesla... " a realita úplně opačná 😒

camelinka
10. bře 2021

@klokanka31 To verim 🙄😒...ja nastesti mela tchyni na tohle v pohode, ta spis neresila nikdy vubec nic, ani kocar si nevzala, neni na to a mamka se zas hodne drzivala, co se nazoru tyce, ikdyz obcas nejaky dobre mineny rady probehly...
Bydlime od sebe daleko, proto to funguje 😂, akorat sleduju, jak se pomalu zacina podobat jeji mame, co se tyce nazoru, treba kolem corony se nemuzeme bavit vubec, protoze za jeji nazory mi je pomalu stydno a hlavne pres to nejede vlak, tak to utinam hned, kdyz o tom zacne, protoze na to nemam nervy furt dokola ...jinak sme v pohode a kdyz nekdy neco, jak se rika, "poslechnu si to a myslim neco o prdeli"...
Takze fakt zbyva a zabira akorat nereagovat🤷😎

klokanka31
autor
10. bře 2021

@camelinka Já jí nechávám ještě tak vykecat ohledně jiných věcí, třeba o koroně poslouchám dnes a denně. Ale aby mi někdo říkal co mám a nemám dělat, ať už se to týká mě, nebo mé dcery, přes to nejede vlak 😒

camelinka
10. bře 2021

@klokanka31 Tak bud dychej, neres to a doufej, ze ji to prestane bavit, nebo bud husta a stanov nejaky hranice, obavam se ze nic mezi platny nebude 🤷😒 ...

elcha95
10. bře 2021

Tchyně ta je v poho, nikdy do ničeho nekeca, zbytečně neotravuje, co 3 dny si prohodime pár zpráv na messengeru a dobrý... Ale máti, to je katastrofa... Každý boží den přesne v půl 6 kdy si konečně s manželem v klidu lehneme na gauč nebo když dělám večeři tak napíše, a to je debata vyloženě o hov... na tři hodiny... Ale utnout to nesmím Bo by se urazila 😅 furt jenom negativní řeči, neustále řeší ostatní i přes to že jsem ji řekla že mě to nezajímá ať si každý dělá co chce že já s nima neziju... Jak do zdi... Jednu věc mi říká každý den... Každý den se ptá co nového (co asi když sedíme doma na HO venku hnusně takže na zahradě se nic nedá)... Nepřestává mě překvapovat každý den... Moc peru, málo sekam trávu, moc vařím, málo trham plevel, moc uklízím, moc vytiram podlahy, málo vytiram schody (what??).. Berou mě mory vždycky jak se blíží večer 😅😅

zelenaesmolda
10. bře 2021

@elcha95 a proc s ni debatujes?Nectu,neodpovifam,telefon na nerusit at to nepipa

elcha95
10. bře 2021

@zelenaesmolda nechám ji se vykecat... A taky třeba proto že je mi v dnešní době když jsou furt sami zavření doma a nemají si s kým pokecat blbé ji neustále odpalkovavat. Furt je to matka a mám k ní nějakou účtu víš 😉 a nechci si to jednou až tu nebude vyčítat že sem s ní nemluvila když jsem mohla

katule1990
10. bře 2021

@klokanka31 To o druhým dítěti poslouchám taky. Taky jsem jim už x krát řekla, že druhý nebude i s ohledem na zdravotní následky prvního těhotenství a porodu. Nejspíš bych stejně ani neotěhotněla. A přesto pořád poslouchám: "Jojo, to využijete i na druhý", "To až budete mít druhýho...", "To vůbec ani neříkej, že byste neměli druhý.", "Mít jedno dítě je o strach.", "To si ještě určitě rozmyslíš." atd. atd. Taky mě to trochu štvalo, ale už si z toho nic moc nedělám. Asi se nějak zkusím obrnět a nereagovat, třeba to pomůže 😂.

ajuse21
10. bře 2021

Jj,moje máma i tchýně... tchýně se s prominutím do všeho se*e...pořád by nám organizovala co máme jak mít doma,že by dala sedačku tam a tam a pokoj by dětem udělala jinak a na zahradě by to udělala jinak a vybrala sem špatně kočárek a nosítko je podle ní zbytečný a jména už navrhla sama, horor 🤨🤦a moje máma taky,je negativista a pořád volá jestli sem četla zprávy a tuhle mě do telefonu říkala že tady všichni pomreme na covid atd.(to umí povzbudit když sem těhotná 😄) a pořád dává nevyžádané rady co a jak, přitom děti nikdy v životě nepohlidala ani jednou...

klokanka31
autor
10. bře 2021

@katule1990 Kdyby se u toho ale tak blbě netlemili když mi prorokují jak si to rozmyslím... 🤔 a já už jsem z toho tak otrávená, že i kdybych nakonec další chtěla tak si ho neudělám už jen z trucu.

Strana
z3