"Zpříjemňují" vám rodiče den?
Taky máte pocit, že vám především mámy a tchýně dovedou "zpříjemnit" den? To jsou pořád rady za všechny prachy. Moje máma už milionkrát slyšela, že druhý dítě nechci. No a dneska mi ráno hned volala, že je štěstí že nejsem v tuhle dobu těhotná, protože korona je pro těhotné velké riziko, a ať se teď určitě nesnažím otěhotnět 😣 tak zase vysvětluju že další nebude, ale jako bych mluvila do zdi. A hned mi i nezapomněla vtloukat do hlavy jak mám svojí dceru vychovávat. Měla jsem den OK, ale teď zas mám chuť vybouchnout 🤔
Teda holky nechci být potvora, ale mě tak těší že to tak nemám jen já ☺
@klokanka31 jinak buď v klidu, můj otec ví, jaký jsme měli problém mít vůbec jedno vymodlené dítě a do nedávna měl poznámky jako ať koupíme poschoďovou postel, že se bude hodit. Jsem mu řekla, že jestli chtěl mít víc vnoučat, měl si udělat víc dětí, protože já sama jsem jedináček 🤣. O druhé se nakonec snažíme, ale dozví se to až po prvním screeningu, pokud to vyjde.
@klokanka31 má mamka ví, že pokud k tomu budou podmínky, tak druhé bude a naopak odpálkovává hnidopichy, co se buď trapně ptají, jestli bude druhé, nebo že budeme blázni, jestli si druhé pořídíme, tak odpovídá, že je to naše věc! Rady do výchovy nedává, pokud se sama nezeptám ...
Když něco takového nastane, tak klidně týden dva nezavolam a je klid 😄 oni sami od sebe volají jen výjimečně, takže pohoda 🙂
@knoflikarka Já mám staršího bráchu, ale toho nechávají žít v klidu. Možná taky tím, že už bývalá švagrová je poslala do pr**** na otázku kdy bude dítě ☺
@katule1990 přesně, jak nasi... No ale malá přece nemůže být sama... 🙄 já byla ráda, že jsem vůbec otehotnela poprvé a celé těhotenství naprostá hrůza... A hned po porodu to začalo... Ale jak říkám, někdo mě naštve a má ignor 😄😎
To by si tchýně zkusila 🤣 jednou jsem s ní měla velkou rozmluvu ... A nedovolila by jsi mi do něčeho kecat hlavně já si ani do ničeho kecat nenechám 🙂 a moje mamča ta mi do toho taky vůbec nemluví takže v tomto je to supr 🙂 . Já teda zrovna nechtěně těhotná jsem 🤣 ač jsem to vůbec nechtěla 🙂 a korónu mám za sebou jako těhotná 😁 . Ale věřím že je to někdy zatrest poslouchat jsem opravdu ráda že to nezazivam 🙂
@jako_mala_holka Jedno dítě se prostě asi netoleruje 🤔 já to vždycky svádím na to, že o dvě nenarozený mimča jsem přišla, a kdyby se to mělo opakovat, tak bych to taky nemusela už dát. A místo pochopení jen výtlem, že to moc řeším. Bych chtěla vidět jí, kdyby byla na mém místě.
@elcha95
Mluvit ano ale ne kdyz tebe samotnou to vycerpava.
@jako_mala_holka Ano, přesně jak u nás. Taky jsem byla ráda, že jsem vůbec otěhotněla, dítě po 3 letech po IVF, těhotenství nic moc, nakonec ukončeno v 37+1tt sekcí, mimčo neživila placenta a mělo 2,1 kg. Do toho děloha na dranc, protože placenta byla přirostlá, musela jsem pak ještě na další revizi, vůbec to nešlo ven. Navíc se tento problém v dalším těhotenství opakuje, takže by mě tohle všechno čekalo znova, kdyby se náhodou podařilo znovu otěhotnět. A stejně mají ty řeci, no. Člověk si to asi nesmí brát.
@klokanka31 no tvl co to jako je?Znas me,ze ja se s nicim moc neseru a rikam veci pekne od plic jak je vidim ale rict,ze si moc beres dva potraty tak to je sila i na me.
@zelenaesmolda No jo no... To je prosím moje máma 🤔 po mimoděložním jsem musela na další pokus čekat alespoň tři měsíce, a máma do mě hustila už týden po operaci ať se koukáme snažit, že se už na vnouče těšila 😣 a když jsem jí řekla že ale nevím jestli dítě ještě vůbec chci, tak mi vynadala ať to ani nezkouším, že dítě mít musím.
@klokanka31 to je teda síla
@katule1990 no tak to už úplně, i tak jsi skvělá, že jsi to zvládla 😗
@klokanka31 no tvl
Posledni 4 roky jsem zila v dvougen dome s matkou a jejim manzelem. Dospelo tondontoho bodu, ze uz rok si nerikame nic a nehodlam to menit. Pokud se tedy v ni neco nepohne
@barulina
A co k tomu vedlo?
Přečetla jsem kousek a dál už jsem nemohla. Nejsme my sestry?? 😂
V těhotenství jsem měla opakované telefonáty na téma jak se mám cítit a jak mám prožívat svoje mateřství!!! Několikrát jsem se s ní pohádala, triskla s telefonem a pak jsem ji ho nezvedala!
To se ukázalo jako nejlepší řešení. Telefon zvedám, jen když na ni mám náladu. Pokud něco hoří, tak pak i napíše. Když ji volám zpět, omluvím se, že jsem telefon neslyšela (vypnute vyzvánění, zůstal v ložnici, byla jsem na WC...). Funguje mi to už roky.
Je mi skoro 40, nepotřebuju, aby mi maminka organizovala život a diktovala co si mám myslet. Pečlivě zvažuji informace, které ji dam- vždy jsou následně použity proti mě, nebo překroucené a rozesílané po široké rodině a mamka je tragéd- vše je problém. Ona prostě potřebuje neustále trpět, obětovat se a litovat 😖
@klokanka31
jsi dospela, záleží na tvém rozhodnuti a rozhodne bych si do toho nenechala kecat...
Ja mám treba naprosto rozdilny názor nez moje máma a? 30let vekovy rozdíl se musí někdy projevit...
Nesouhlasi se mnou at uz kvuli tomu, ze jsem uz spousty let doma, manzel nas zabezpeci, deti nedávám ve 3letech do školky, chci třetího prcka, než se starší dcera rozmluvila (začala mluvit az ve 3,5letech) jsem každý týden poslouchala "zaručené rady" jak ji rozmluvit...zajiste mami, mohla jsem se treba na hlavu stavět a dcera ani slovo navíc...teď to poslouchám podruhé tentokrát u syna...tak se "mami vymluv, ulevi se ti"...ja to s úsměvem na rtech přejdu, kdyz to slyším podruhé a syn opět té mluvě moc neda...
Jooo a ještě k odplenkovani, to mi fuuuurt radila jak v roce jsem byla bez plen...no jooo tehdy s tim bylo moc práce, jednorázovky nebyly, to da rozum, ze rok stačil az az...
Tchyni uz nemam, tu nezajímal ani vlastní syn, či dcera (moje svagrova) natož vnoučata...
@zelenaesmolda to je eoukrome. Nicmene ustojim dost, tohle byl extrem
A holky když jsou vaše mámy/tchýně furt jen negativní, nebojíte se, že to hodí na vaše děti? Moje máma např.u všeho říká "toho bych se bála" nebo "to je nebezpečný" a "aby se ti něco nestalo". A obávám se aby z mé dcery neudělala uzlíček nervů, jako se jí to povedlo u mě... 🤔
@klokanka31 já se spíš bojím, abych to na ni nepřenesla já... Prostě jsem v tom vyrůstala, mám to v sobě zakotvené. 😖
@kafr Mě z toho naštěstí dostal manžel...
@klokanka31
Ja jsem srab takze jestli od nekoho tak to bude mit ode me
@zelenaesmolda Ty a srab? ☺ přijde mi že právě ty se ničeho ani nikoho nebojíš ☺
@klokanka31
Vysek a krve :D
@zelenaesmolda já mám výšky a stísněné prostory 😉 a drobet jehly...nesnesu šití, aby do mě pichal nekvalifikovaný člověk (zajímavé že jazyk mi pichala kamoska u nás v obýváku a to mi nevadilo 😂) a abych pichala do druhých (přítel se školí na širšího zdravotníka a chce,abych šla taky 🙄 zároveň mu dělám pokusneho králíka, ale žílu jsem si ještě napichnout nenechala 🤢)
@amazonkajanik Já se taky bojím výšek i stísněných prostor, sklepů atd. Kupodivu jsem navštívila jihlavské podzemí a vylezla na Sněžku. Jak mi ale bylo, asi není třeba dodávat ☺
@klokanka31 tak takhle mě to nevadí. Byla jsem v Kutné Hoře v dolech, pohoda. Vylezu na vysoký kopec i horu(a na strom, dokud mě větve udrží ). Ale jak bych měla prolezt rourou sotva na má ramena, už jen představa z toho a dostávám záchvat. Nebo na rozhledne mě někdo vzít a vysadit nad úroveň zábradlí, tak pozabijim vše kolem sebe, hlavně pryč odsud

U nás klasika, mí rodiče. Teď teda ne, protože corona, ale předtím bylo vydírání, že málo vidí vnučku, na pořadu dne. A to ji viděli každý týden minimálně jednou. Když chci radu ohledně výchovy, tak mamka mi řekne, že do toho se mi plést nebude, ale pak samozřejmě se jí nelíbí, jak se rozhodnu to řešit. Podle táty děláme už úplně všechno špatně. V létě jsme se dva víkendy po sobě rozhodli jet sami na výlet a dostáli jsme sprchu, jací jsme hrozní, že si je kvůli nám vnučka nebude pamatovat a že si vymýšlíme věci, aby ji nemohli vidět (což byl jednou průjem, podruhé nemoc).