icon

Jak správně obout dítě doma? Naboso nebo barefoot?

kkonikk
23. únor 2023

Zdravim, přemýšlím, do čeho obout 13-ti měsíční dcerku. Chodí asi měsíc, teď už asi 14 dni téměř jen po dvou (predtim to jeste střídala s lezenim). Doma máme dlažbu s podlahovym topením nebo palubky (koberce bohužel nikde). Doteď chodila bosa, ale nevím, zda je to dobre- rovna tvrdá podlaha (ale tepla). Jak byste to řešily?? Na ven chci koupit barefoot, ale na doma se neumím rozhodnout. Díky

veru181
•
23. únor 2023

Nechala bych naboso/ponozky

lida9
•
23. únor 2023

nejprirozenejsi je na boso ci v protiskluzove ponozce, at se noha muze vyvijet a zpevnovat sama... jsme prece z opic ne a ty zadne boty nemaji😀

jjasmina
•
23. únor 2023

@kkonikk naboso doma

ferda90
•
23. únor 2023

@kkonikk syn chodí doma na boso, ať je venku zima či teplo. Ponožky si sundáva,papucky taky nechce. Nechávali jsme mu ušít Barefoot botky a ty zatím na doma taky nechce. Nechala bych chodit na boso 🙂

terkezz
•
23. únor 2023

@kkonikk my doma necháváme na boso nebo jen ponožky, pak měl capáčky s protiskluzem na ven když začal chodit😃

konidana
•
23. únor 2023

Naboso doma a venku klidne taky co nejvic. Aspon pres leto. Ja treba deti zouvala na hřišti, na pisku, aspon nemely písek v botech. A prvni boty dcera teda po lete akceptovala az behem rijna v 10 mesicich. Do te doby lezla a mesic chodila bosa, protoze jsem ji nebyla schopna obout vubec nic😅

kkonikk
autor
•
23. únor 2023

@lida9 vím, naboso nejlepší, ale i po dlažbě? Rovna tvrdá (byt tepla). Opice chodily po lese, ne po betone. O nerovném stimulacnim povrchu nediskutuji, tam je to jasné

martinka_33
•
23. únor 2023

@kkonikk doma nenachodí kilometry, popojde, sedne si... Osobne moc nefandim barefoot botam na vycházky do mesta (po chodniku), ale doma fakt človek ani malý človíček nenabehá tolik.

martinka_33
•
23. únor 2023

@konidana jedno moje dítě neuznává boty ani v osmi letech 😅 Když jsme byli v léte kempovat, v páek při odjezdu jsem se jí ptala, kde má boty a ona, že je viděla naposledy v úterý u tamtoho stromu 😂😂😂 Naštěstí tam byly. Druhé moje díte nechtelo chodit bez bot po tráve ani na roce a půl, ani teď, ani nikdy. Bez bot nedá ani krok...

konidana
•
23. únor 2023

@martinka_33 Tak při kempování to je normál, to i já po X dnech hledám boty 😎 (nehledám, narozdíl od dětí si je většinou nechám na určitém logickém místě). Je fakt dobrá, že věděla kde by asi tak mohly být🙂

martinka_33
•
23. únor 2023

@konidana spis se divim ze je tam nekdo nesebral jako zapomenuté, kdyz se tam válely tri dny 😀 Jinak to ona v tom chaosu má pořádek, aspon myslim 😅 Vecne neco nemuze najit 😀

helinkaaa
•
23. únor 2023

Ahoj, já nechala syna na boso a pak jsem mu střídala capáčky a barefoot. Hlavně když začal svižněji chodit, tak aby neuklouznul v ponožkách.
A osobně bych nejlíp hodnotila ty barefoot. Koupili jsme 2 páry ale bohatě stačily jen jedny. Pokud chceš, můžu ti ty nové nechat za nějakou kačku nebo i výměnou 🙂

palja
•
23. únor 2023

Dcera 15 měsíců doma chodí po dlažbě v teplých protiskluzovych ponozkach, jinak by jí bylo zima.
Kdyz jdeme ven, tak tam boty nechce, při každé příležitosti si sedne a botky sundá😄🤦‍♀️ takže se s ní skoro nikam nedostaneme a musí být v kočárku.

lenerka1
•
23. únor 2023

Boso, syn nesnesl ani ponožky, furt je sundával a někde se válely. Pokud chodí správně, ne jako naše dupající generace šněrovaná od prvních krůčku do pevných papučí, ani tvrdá dlažba mu neublíží, navíc mozek dostává spoustu signálů o teplotě, vnímá i spáry a tak.

majaveja
•
23. únor 2023

Ty jo, já bych se asi doma na té tvrdé podlaze za něco přimlouvala, ale nedokážu moc říct, jaké backorky by to měly být. Já sama nosím barefoot, a to i do města (ale i v tom městě je ten povrch nerovný, na chodníku štěrk, obrubniky) a mám pořád pocit, že ta noha pracuje, ale doma, když chodím bosa, nebo když se neprezuju v práci a chodím v barefoot po rovných chodbách, tak mi to moc příjemné není... Já teda nosím na přezutí pantofle Peter Legwood, to mi doporučila i fyzioterapeutka, v těch je mi chůze opravdu prijemna, ale u deti nevím. Moje děti měly na doma nějaké kožené capáčky, ale pořád je to rovná podrážka...

kkonikk
autor
•
23. únor 2023

@helinkaaa dekuji, ale ne, raději když mi někdo poradi, aby přesně seděly, byla jsem teď s holkou v obchodě, zkoušely jsme s prodavackou x páru bot a sedly jediné. Jen pravé nevím, jestli je dávat jen ven (protože to v únoru bez nich fakt nejde 😂) nebo i na doma, když nemáme koberce ani jiný nějaký stimulacni povrch

me_druhe_ja
•
23. únor 2023

Doma jsme všichni bosky, respektive ponožky teď. Máme všude dlažbu, studenou bez topení. A je fakt studená. 🙂 Dětem to nevadí, nemocní z toho nejsou (to jsou z jiných věcí). A stejně mají po zemi furt roztahany věci, takže sem tam stoupnou na knížku, hračku, máme i ortopedicky koberec, obyčejný koberec, pár nízkých prahů. A doma nenachodí kilometry. Za me doma chápu boty jen v případě, že je někdo extra citlivý na chlad.

tereza0111
•
23. únor 2023

vsechny deti my behali doma naboso. Podlaha je sice rovna a tvrda, ale kazdou chvili se vysapali na sedacku, prosli po sedacce, pak si nekde povyskoci, i kdyz si sednou na zidli tak si tak pekne procvici nohu sami od sebe.. Boty by jen jen omezovaly 🙂

emillyhk
•
23. únor 2023

Doma jen v ponožkách, ze začátku s protiskluzem (máme dlažbu). Když se mi zdála podlaha studená, dostal teplejší ponožky. Venku jsem dávala kožené capáčky Froddo (seděly nejlíp na tvar nohy), měli jsme jedny a stačilo, že začátku jsme chůzi střídali s kočárem. Další boty už máme normální. Zvažovala jsem barefoot, ale syn chodil strašně divně, nestabilně, vysunoval břicho, zakopával, atd. Potom jsem mu zkusila obout Geoxy a najednou se rozchodil a rozběhal, přestal zakopávat a padat 🤷‍♀️

cherie24
•
23. únor 2023

@kkonikk máme všude dlažbu a děti chodí na boso. Ven nosí "Barefoot" s opatkem. Prostě bota co nejměkčí do všech směrů, ale s opatkem. Tak nám to radila doktorka i 2 fyzio.

andelka
•
23. únor 2023

@kkonikk na doma určitě nic nedávat. Nožka musí trénovat, volně. Max ponožku s protiskluzem.

konidana
•
23. únor 2023

@majaveja me osobne vadí chodit v bare botech po meste, ale uplne naboso mi to nevadi. Ta noha ma mnohem vice podnetu a pracuje. I na asfaltu, i na dlazbe doma.

kkonikk
autor
•
23. únor 2023

Všem moc dekuji, i mě přijde, ze bosa je nejspokojenější, ale to muže být ze zvyku, ze byla bosa doteď. Proste bych ji nerada pokazila nohu hned na začátku, tak se raději informují. Díky

95newmommy2020
•
25. únor 2023

Ja nechavala na boso, a to podlahu mame ledovou. :D Kazdopadne nedavno mi rikala kamoska, ze kdyz dite nenosi backurky bude mit krivy nohy. Ale nejak se mi tomu nechce verit. 😄