Jak vybrat sluneční brýle a clonu pro roční dceru?
Ahoj, nevím zda je to už v hodné koupit sluneční brýle pro roční dítko. Pokud na tom není nic špatného jaké by jste doporučily 🙂))) a prosím s jakou sluneční clonou do auta máte dobrou zkušenost. Děkuji 🙂))
Do tří let by dítě sluneční brýle mít nemělo. Používej klobouček, kšiltovku a tak. 😉
Taky se přidávám do tábora sluneční brýle až později. 🙂 Klobouček, kšiltovka. 🙂
Děti by neměly nosit sluneční brejle do - já znám hranici pěti let aspoň. čím dýl, tím líp. zvykněte na klobouk, kšilt.
@normalnimatka tyjo a mklife a babyporadna na insta doporučuji brýle pro deti..co vim,tak z profimedu,teď by měla mít mk life slevu
@terez317 Syn má 2,5 roku a řešíme to kšiltovkou. Brýle bych zvažovala možná tak na dovolenou nebo k vodě, ale ne na běžné celodenní nošení venku. Časné a časté nošení tmavých skel zvyšuje riziko světloplachosti. Na druhou stranu brýle chrání nejenom před oslněním, ale i před UV zářením. Takže pokud už brýle, tak na chvilku a hlavně kvalitní 🙏
Kup spis klobouk nebo ksiltovku, já je jednou zkusila roční dceři dat a stejně je okamžitě zahodila :D až tak od 3 let je to dítě schopné to udržet na obličeji :D
Pracuji v optice a pořád vysvětlujeme rodičům, že malému dítěti by se sluneční brýle vůbec dávat neměli! Oko tak malého dítěte se stále vyvíjí (mimochodem, vyvíjí se až do 18 let) a dítěti pak může zbytečně způsobit dioptrie, světloplachost, citlivé oči. Sluneční brýle se doporučují pouze k moři na ostré sluníčko.
Ročnímu bych je nedávala,stejně by si s nimi hrál a pořád by je sundával,i když by se nemělo,tak já dávám dvou a půl letý dceři a to jen proto,že to vidí u starší a chce je taky , naštěstí,je nevydrží mít celý den na očích,jinak do tri let bych je nedávala
U starší dcery jsem podlehla v necelých třech letech (je na podzim). No stejně je skoro nenosila a to trvá doteď - 6,5 let. Má je tři minuty a už mě je dává. Nosí kšiltovku nebo klobouk. Kluci budou mít v létě tři roky a o brýle se kupodivu ani nezajímají, takže mají kšiltovky. Když byls ještě zima a svítilo sluníčko přímo proti nim po cestě někam, řekla jsem jim ať koukají do země 🙈😂. Takže pokud jim nesvítí přímo do očí, tak jim to nevadí.
@lennus na to odpověď není. Samozřejmě čím déle dítěti brýle nedáte, tím lepší pro něj a tím víc mu oddalujete oční vady jako jsou dioptrie, světloplachost, ...já osobně bych radila, pokud dokážete chránit oko jinak než brýlemi (klobouk, kšiltovka, nebo i úplně bez) jedině dobře. Samozřejmě pokud jedete k moři, tak téma 14 dnima, kdy to dítě je mít bude kvůli ostrému sluníčku, nic nezkazite...
Obě děti mají normální, syn nosí sluneční brýle od tří let, ale letos ma diopatrické už,tak má smolíka a nemá to kvuli slunečním brýlím, ale zdedil vadu po mě, co mam od útlého dětství. Dceři budou tři ale už asi rok je dostava, protože nemá rádá slučníko a kolikrat nechtěla ani vyjít z paneláku, jak svítí a kšiltovka a tyhle věci nepomáhali, díky nim aspon jsme mohli jit na procházku, k vodě či na výlet. Někdy je pak sundala, jindy ne.
V roce si je strhaval, zajem prisel od dvou let. Ted bez nich ani ranu na slunicku. (Ma 3r)

Slunecni bryle pro tak maly decko v zadnym pripade! Zbytecne bude mit potom citlivy oci. Odkdy to nevim, ale syn ma 3 roky a jeste bryle nenosi a zatim neplanujeme.