icon

Jaké dárky pro jedenáctiměsíční dítě na Vánoce?

30. lis 2025

Ahoj, mám syna 11m. Hodně věcí zdědil po starším a já jsem v koncích s nápady na dárky. Nějaké stavebnice ho nezaujmou, vše nejlépe do pusy a jediné, co ho dokáže zabvit jsou míče a něco, co může sledovat. Sám zatím nemá snahu něco stavět nebo zkoušet dávat tvary do otvorů apod. Takže co jiného kromě plyšáka, muchláčka pořídit?
Napadl mě nějaký ten lezoucí medvídek nebo neposedný míček, ale vyplatí se? Bavilo by ho to déle? Knížek od Svojtky máme plno.
Prosím pomoc, jsem v koncích. 😂

klokanka31
30. lis 2025

@anonym_autor Co houpací koník?

autor
30. lis 2025
@klokanka31

@anonym_autor Co houpací koník?

@klokanka31 Starší má montessori houpačku a na houpacího koníka tady už není místo.

malytlustyhroch
30. lis 2025

@anonym_autor svindluj 😉, neporovnavej to s tim, co dostal sourozenec na prvni Vanoce, byla to jina situace, proste jen slad pocet darku s tim kolik dostane sourozenec letos. Nemusi byt vsechno wau, klidne zabal krupky, plinky, kapsicky, boty, teplacky a nemusi vsechno vyuzit hned.
Stran hracek, doporucuju montessori "nic se neztrati" klidne vyrobene z krabice. Je to uplne jednoducha vkladacku, na jeden micek, bud se suplikem dole nebo naklonenou rovinou. Uzitecnou nadobu s poklickou, my meli drevenou, protoze na triskani kovove uz s druhym nebyly nervy. Jestli rad kouka, tak existuji micky s vodou a kachnou, nafukovaci valce s naplni a rolnickou, obri káči, ktere mimino zmackne a ony se toci uvnitr.

patypresdevaty
1. pro 2025

11m dítěti je to úplně jedno. Nebude ještě porovnávat, jestli dostal stejně jako starší a ve výsledku bude mít stejně největší radost z papíru a stužek 🙂 Klidně kupte jen drobnosti, které udělají radost.

pilzzee
3. pro 2025

@anonym_autor Hele nase bude mit o vanocich 2 roky a 2 mesice, a nemam potrebu ji vubec nic kupovat, protoze z vanoc stejne jeste nema rozum 😀 Takze se domluvim s jejim starsim brachou, co by se "jim" hodilo 😀

ninive211
3. pro 2025

Jedenactiměsícnimu je to fuk. Pokud fakt nevíš, zabal klidně balík plínek či nějaké lepší kapsičky či dětské sušenky, co bys normálně třeba nekoupila, že je drahé, dětskou kosmetiku, oblečení s nějakym merchem,pyźámka, mikinky...a jednu, dvě hračky, které budou opravdu pro něj. Třeba fakt nějaký ten plyšaček či interaktivní hračka. Mi neříkej, že jste staršímu koupili fakt VŠECHNO, že už není vůbec žádná inspirace.

kacka1994
3. pro 2025

Za me se to dite prece muze uplne zmenit a za mesic uz trba bude stavet 🙂 My hodne kupovali koleje, doplnky ke kolejim, vlacky na baterie (na ty se da i koukat). Vkladacky taky zacne behem chvile, ruzne montessori aktivity- zatloukacky apod. Nejvic ale u tech starsich dvou frcelo duplo a duplo vlak s kolejema.

macik84
3. pro 2025

Koupila bych mu Lego Duplo. Když ne teď, tak ta chvíli si s ním hrát bude. Klidně bych zabalila i nějaké oblečení.

linusha
3. pro 2025

@anonym_autor naše v 11m k Vánocům dostala hudební nástroje a pak africký buben a Montessori domeček

radkazenklava
3. pro 2025

Já jsem měla pro mladsiho Lovevery sadu babbler, jedna se o set pomůcek a třeba kuličkodrahu máme ještě dnes. Kluci to ještě teď vytahují.

monny3
3. pro 2025

Osobně řeším a vybírám dárky (hračky, pomůcky) pro 4 měsíční, abych dala doporučení i zbytku rodiny, takže rada "zabal plínky" by mi úplně nepomohla 😃 Pro skoro ročního mi přijde fajn třeba zvukostrom, sada perkusních nástrojů, něco z montessori aktivit: otáčecí buben, přihrádka "nic se neztratí", senzorické koule nebo disky Tickit, Elis design má rovnou sady v montessori duchu podle věku... je plno věcí, které nejsou na stavění ale dítě zaujmou, případně nějaká nová sada Dupla do sbírky no 😁

alpakovo
3. pro 2025

@anonym_autor brala jsem vnukovi tohle https://allegro.cz/produkt/senzoricka-manipulac.... Má to sice odzkoušené v herničce, ale lepší než vkládací kostky,aspoň za mě