icon

Jsou celoroční boty s teplou ponožkou vhodné na zimu?

1. lis 2021

Ahoj, možná mám úplně blbý dotaz, ale jednak, stačí dítěti na zimu do města celoroční bota a v ní teplá ponožka? A potažmo je cajk ušetřit tím, že koupím o číslo větší botku, dám do ní tlustou ponožku s na jaře do ní doroste???

hojda
•
1. lis 2021

Jak staré dítě? Záleží také na tom, jaké bude zima. Jeden rok byla zima totálně bez sněhu a moc nemrzlo, ale pokud hodně napadne a budou velké mrazy, tak to ideální řešení nebude☹.

krisstina93
•
1. lis 2021

Jak velké dite? Třeba u ročního bych to i riskla, když bude stejně většinu zimy ve fusaku. Pokud je starší, tak by mělo mít dobře padnoucí botu a co se týče celorocek, tak záleží jaká bude zima, když je nad nulou, max kolem nuly, tak to jde, ale třeba u nás i ve městě jde teplota k ránu třeba hodně pod nulu a to už bych se bála, aby nenastydli od nohou.

brixavonpavli
•
1. lis 2021

Ahoj, podle mě ne. Já sama jsem tohle praktikovala na sobě ve studentských časech. Když bylo v Praze třeba -5, bez sněhu a čekalo se dlouho na tramvaj, tak mi fakt byla od nohou velká zima. A nezachránily to ani tlusté merino ponožky, které mi pletla babička....

zelenaesmolda
•
1. lis 2021

Loni stacila,snih skoro nebyl

felixfelicis
•
1. lis 2021

A ty bys v zimě chodila v kožených keckach s tlustou ponozkou a stačilo by ti to? Já mám snehule/boty s kožíškem, do toho poradne ponozky a stejně mi je občas zima. Jedno dítě mi v mírně zimě nosilo boty s fleecem plus normální ponozku a stačilo mu to, ale on je opravdu horkokrevny. Druhé dítě by v tom umrelo zimou. Takže případ od případu...ale i kocarkovane dítě z něj občas vyndas ven, nechtěla bych,aby jim byla zima.
Veliké boty se mi jednou podařilo koupit omylem, když dítě nespolupracovalo v obchodě při měření, a jako přežilo se to, ale když vezmu, že u nás je to pomalu co roční období, to jedno číslo, musel by ten nadmetrek být fakt obří. Jestli chceš ušetřit, kupuj na bazaru.

orchidis
•
1. lis 2021

Necháš to pak v lékárně, věř mi 🙂. No a copak ty s dítětem nechodíš na snížek do parku, nejezdíš na hory? Nebo třeba nechodíte o víkendu do lesa? Superfity z bazaru, naimpregnovat a jakýpak copak. Nespekuluj, nevyplatí se to 🙂. Teď jsem prodala měsíc používaný Superfity za stovku, koupila jsem je za 2 200. Top stav to ale nebyl, to je fakt, naše děti umí dělat ve skautu i na horách nepochopitelný psí kusy 🙂. Radím bazar.

kosi_cek
•
1. lis 2021

Tak třeba puberťák už nějaký rok existuje bez zimních bot v zimě a v létě bez sandálů (otevřených bot), naposledy se narval do zimních bot, které nosil na konci základky na chvíli v prváku, když jeli na lyžák do Alp. Ani do bot nenosí snad teplé ponožky. No, je to jeho volba, však znám osobně lidí, kteří celoročně obouvají sandále a dokonce i v zimě bez ponožek (a nebo taky úplně bez bot). Každopádně u těch dětí to někdy nevyjde(myslím to šetření) ani skrz teplou ponožku, jednak že jim noha může vyrůst hodně rychle nebo prochodí rychle třeba podrážku (s tím jsme měli problém i u docela drahých bot), celoročky nemusí dávat zimní radovánky, ale to bude záležet i jak je bota vysoká, jak moc do ní může padat sních, jak moc bude odolná vlhkosti..., jsou celoročky a celoročky, když se dobře vybere, tak nemusí být bota vyloženě zimní, zvlášť do městských podmínek.

konidana
•
1. lis 2021

Moje batolata a předškolní děti měly i na zimu jen celoročky. Ale je fakt že u nás moc sněhu není, a ten týden nebo sem tam víkend na horách se zvládnul v pohodě. maximálně měly přes boty a kalhoty návleky. Sněhule měly asi až když jely jako školáci na lyžák na jarňáky a nemohla jsem hlídat jak jsou obuté.

konidana
•
1. lis 2021

@felixfelicis jak komu, mě jo. Mám defakto jen dvoje boty - kožené kotníkpové tenkou protektorovou podrážkou nosím podzim až jaro, jaro až podzim kožené sandály. Syn má momentálně sandály keen (stále je nosí) a pak sněhule

cilkat
•
1. lis 2021

Za mě jedny kvalitní celorocky na běžné chození (když toho chcete taky trochu ujít... Ono ve snehulich se obvykle dobře nechodí) a k tomu gumové sněhule za dvě stovky od vetnamcu pro chvíle, kdy napadne sníh, jste venku stejně půl hodinky, ale prostě chcete nohy v suchu, protože dítě ječí, když mu spadne sníh do ponožky...

felixfelicis
•
1. lis 2021

@konidana jo to jsem viděla tu fotku v sandalech🙂. Já už teď uvazuju, jestli nevytahnu boty s fleecem, děti už je nosí. V barefoot skupině dávají lidi fotky s bosyma nohama na sněhu, tak věřím, že tohle je prostě individuální, ale radši jsem připravena na různý podmínky a pak buď boty prodám, nebo do nich doroste další dítě...nechci řešit, že něco nemůžu, protože na to nemám vybavení.

malinkaelinka
•
1. lis 2021

Já takhle chodim už roky, vyloženě zimní boty nemám. Na túry do sněhu beru celoroční pohorky. Předloni jsem zimu odchodila převážně ve skinnerskach. Pokud má noha v bote místo, německa se, pracuje, tak se sama zahřívá. Takže pro dvouletou mám celorocky a o zimních zatím neuvazuju. Stejně jako celá rodina nemame zimní bundy, jen softshellky. A nebydlime ve meste, ale na Vysocine, ven chodime celoročně, hodně a denně. Neztotoznuju se s myšlenkou, že člověk onemocni od chladu. Ale od oslabení a chlad nemusí nutně znamenat oslabení ale navýšení odolnosti.

zuzkasim
•
1. lis 2021

Já na tohle vždycky odpovídám, že záleží na tom, jak žijete. Pokud je pobyt venku pro vás sprosté slovo, kam potřebujete, dovezete se autem, popojdete po parkovišti a pak zase zpět, tak ano, celoročky s tlustou ponožkou stačí. Náš životní styl je jiný. S děckama strávíme venku hodiny. Malí jsou od 10 do 12 venku se školkou, téměř za každého počasí. Větší pak od 14 do 15h venku s družinou. Do škol se přesouváme pěšky, cca 20 minut chůze jedna cesta. Kroužky mají tady v okolí, popř. se popovezou MHD. O víkendech jsme denně odpoledne venku, nějaký výlet, procházka aspoň po okolí, minimálně na 2h, často i více. Navíc výlety se skautem. My potřebujeme teplé oblečení i obutí. Na to, abych děckám koupila zimní boty, jsem vždycky měla. Nestyděla jsem se koupit bazarové zachovalé, asi od těch lidí, co se vozili tím autem🙂 Protože po naší zimě už v tak hezkém stavu nebyly.

te_reza
•
1. lis 2021

Ušetřila bych tím, že koupím třeba Demar sněhule za 400,- a je. Nevim odkud si, ale tohle bych nedala ani já.

andelka
•
1. lis 2021

Jak staré dítě? Můj malý 3 letý bude mít kožené celoročky, můžu mu přidat teplou stelku, pak zimní nižší, a vyšší jakože sněhule, když by bylo opravdu dost minus a byl by sníh. Ty první dvoje budou Barefoot, sněhule ne. Ale ty počítám,že obuje párkrát za tu sezónu.

izz76
•
2. lis 2021

@zelenaesmolda Loni naopak po dlouhé době snih byl.

izz76
•
2. lis 2021

Kolik je dítěti, jeste se vozí v kočáru? Protože jinak nechápu proč by mělo mít jen jedny boty, taky by se mi nechtělo celou zimu chodit jen v jednéch a ještě k tomu nosit tlustý ponožky. 😃

zelenaesmolda
•
2. lis 2021

@izz76
to sice byl ale jenom par dni,dcera mela i snehule a obula je parkrat

izz76
•
2. lis 2021

@zelenaesmolda Aha.. Tak u nás byl sníh asi měsíc, chodili jsme pořád bobovat.

andelka
•
2. lis 2021

U nás je sníh jakože na bobování obvykle 1-2x za sezónu, v lednu nebo únoru většinou, a vydrží max 10-14 dní,když je dobře. Jinak suchá zima, kolem 5 stupňů, občas déšť.

nezvalova
•
14. lis 2021

Hodně záleží na věku a odkud jste. Něco jiného je město a hory, ale to je myslím logické. Syn má 5 let ( město) a opakovaně kupuji na podzim/ zimu trekove boty( keen, decathlon...) Sú nepromokave,robustnější, nad kotníky, silnější podešev a s teplejší vložkou do bot, zvládáme klidně i zimu. Pokud je zima velká, sníh, tak kupuji Demar Mammut s vložkou s ovčí vlny jako sněhule. Je super, že Demary pak využiju jako holinky ( po vybrání vložky) a trekove boty, bez teplé vložky i na jaro. Jó a já klidně kupuji treky o číslo větší. Synovi totiž zásadně roste noha v zimě. Takže kupuji boty větší a ze začátku dám klidně i 2 vložky do bot a v průběhu zimy vždy 1 odstraním a boty mu vydrží do jara.