icon

Kdy přejít z barefoot na běžné boty pro děti?

8. srp 2022

Ahoj holky, mám dvouleťáka a jedeme furt barefoot, teda teď v létě výjimka jedny sandálky z H&M jinak furt BF. Kdy jste už kupovaly jinou obuv? Mně se tak líbí dvoje kecky z H&M a ani nestojí tolik.. ale bojim se, abych třeba nějak neublížila malému nebo nevím 😏😅 když koukam na ostatní, mají kecky snad ty děti i od Vietnamců a ja tady resim toto🤦🏽‍♀️😅

A + kdybych je koupila v H&M nebo takhle v těch klasik obchodech, Sinsay, Reserved atd.. kupujete taky s tím nadměrem (0,5-1mm) nebo kupujete zrovna co sedí?

Díky!🙈🌹

Strana
z4
dashyyy
9. srp 2022

@ai30 já doufám, že tou dobou, když už bude kluk ády chtít, budou mít i bf řady 🤣🤣🤣 můj kluk, teď 10 let, adidasky na nohy nevezme.. sám říká, že chce boty, které mají místo na prstíčky

aspie83
9. srp 2022

@kemija širší boty jsou i např. Kacper 😉 Potřebují do práce něco slusnejsiho a dost jsem s tím bojovala. Mám sirsi nohu a vysoký nart... jsou dražší, ale vydrží a jsou fakt pohodlné. Jinak s dětmi máme převážně Keeny...

bbn
9. srp 2022

@betelgeuzz já jsem tak trochu reagovala na některé uživatelky (nechci jmenovat) z té první strany. Něco v tom smyslu, že vzhled má být v tomto případě upozaděn, důležitější je právě ta zdravá bota. Hlavně ta zdravá bota. Jako jo, v principu s tím souhlasím a mělo by to tak být ale u všeho, i u oblečení, jídla atd. Jenže tohle se pak puberťákovi v určitém období prostě vysvětlit nedá, resp dá, ale on na to bude kašlat, na nějakou zdravou botu. Vyhraje to, co bude v tu chvíli cool a in, za co dostane od kámošů a od holky like, ne to, v čem ho vychovali rodiče a to, co je pro něj dobré. Prostě v tu chvíli, navzdory rodičům a jejich názorům, vyhraje ten vzhled. Třeba se jednou k bf rozumem a díky zdravotním problémům vrátí a bude to super, ale moje myšlenka je, že prostě pro určitou skupinu v určitém čase je ten vzhled mnohem důležitější, než zdravotní hledisko.
A teď si ještě myslím, že pro spoustu rodičů, byť přesvědčených o bf, začne být velké hledisko také finanční stránka takové obuvi.

martt
9. srp 2022

@dashyyy Nám to neřekl jen jeden doktor , ale více odborníků, jako je fyzioterapeut, ortoped, neurolog. Syn chodi od mala po špičkách a musí mít kotnikovou obuv aby mu to drželo nejen kotník, ale aby to pro něj byl problém přejít jen na špičku při chůzi.

dashyyy
9. srp 2022

@martt vy ale evidentně řešíte specifický problém, kdy chůze po špičkách může být třeba fakt problém kvůli zkrácené achilovce.. co vím, tak to se pak řeší operací a není to žádná sranda, pak ano věřím, že je pevná obuv vhodná a bare by nepomohl, nenapadá mě v této situaci jak.. máte i nějaké cviky na tu chůzi po špičkách?

veronicka89
9. srp 2022

@bbn nastesti lze i mezi cool obuvi vybrat botu ktera nebude tisnit nebo deformovat nohu ( pubertaka ) 🙂

elesse
9. srp 2022

BF kupuju z přesvědčení. Až přesvědčená nebudu nebo nebude přesvědčený nositel, koupíme něco jiného. Gumáky taky máme z decathlonu, protože je má na noze 3x než mu povyroste... Takže jestli ti to nevadí, kup normální boty a hotovo. Nejvíc mě stejně rozčiluje názor, že nadměrek je BF výmysl (Vám rodiče nestrkali prst za patu, kvůli nadměrnou?) a že vročené kotníky jsou z BF bot a ne nedostatečně posíleného středu těla (což má taky většina dětí, protože "hlavně pozor, aby neběhali a nespadli z prolézačky, to je lepší být v kočárku nebo na nevhodné motorce).

andelka
9. srp 2022

@veronicka89 nemám to naučené,to vidím. Na takovou nožku bych dala tvarově úplně jiné boty.Ale když jste oba spokojeni,tak co že jo.

dashyyy
9. srp 2022

@elesse nedejbože v nějakým čupr visítku nebo chodítku.. to je taky pár minut denně, který nemůžou uškodit.. 🙈🙈

dashyyy
9. srp 2022

@andelka tak za mě to vypadá dobře na přiložené fotce, ale co udělá paleček při pohybu, ohybu, stoji na špičkách? já myslím, že to je z fotky zřejmé.. nemá kam jinam než se máčknout k ostatním na střed.. ale jak píšeš, proti gustu 🙂

bbn
9. srp 2022

@veronicka89 úplně jsem si představila jednou tu cool bf botu dceři do tanečních, kde je ta noha dost namáhána 👍🏻🤣 není myšleno, jako rýpnutí, ale fakt se mi vybavilo zrovna tohle

andelka
9. srp 2022

@dashyyy přitom je tolik nejrůznějších krásných a vhodných nosítek a šátků..až oči přecházejí.

prejeta_zaba
9. srp 2022

@sinicka a já zase když vidím chudáčky narvané v pevném kotníku, těžké tvrdé botě "se žirafou", aby se náááhodou nějaký sval nezapojil...jak v tom ty děcka chodí jak v lyžácích. No. Každého volba. 🤷‍♀️

ruzova_pastelka
9. srp 2022

@bbn Do tanečních se jako alternativa barefoot nosí profesionální taneční boty, které, světe div se, splňují poměrně dost barefoot kritérií. A to jsou na podpatku!

hojda
9. srp 2022

@ruzova_pastelka Jak to vypadá? Znám jen klasické taneční boty a ty mi BF moc nepřipomínají. https://www.nejtanecniboty.cz/?gclid=CjwKCAjwi8...

elesse
9. srp 2022

Taky jsem to chtela napsat, ale @ruzova_pastelka byla rychlejsi. No nerekla bych bf, ale porad je to ohebna prizpusobiva bota. Prostor pro prsty ale moc nema, obvykle, nez povoli natolik, ze mas prsty castecne venku:D to, co vetsina lidi povazuje za botu do tanecnich stejne neni vhodna obuv na tanec (lodicky atd.)

hojda
9. srp 2022

@elesse A jak to vypadá?

elesse
9. srp 2022

@hojda co jak vypada? Vzdyt si odkaz na tanecni boty davala sama… maji proste mekkou kozenou podrazku

bbn
9. srp 2022

@ruzova_pastelka tak to je super zpráva! Tady si člověk tak rozšíří obzory 👍🏻

hojda
9. srp 2022

@elesse no ale tam není prostor na prsty? Jsou úzké. Nějak si nedovedu představit, jak se do nich dostane někdo, kdo nosil jen BF obuv, to nemá šanci tam ty prsty poskládat.

martt
9. srp 2022

@dashyyy Na rehabilitace chodíme cca od 3 let a od 3 let také cvičíme doma. Synovy je 10 let. Co je za problém doktoři samy nevědí. Má za sebou spoustu vyšetření i specialní a zatím žádný výsledek. Zatim máme diagnozu atypický styl chůze. Ted mu budou dělat poslední vyšetření ,genetické a EMG a pak se uvidí co dál. Ale achilovky má snad v pořádku podle doktorů.

dashyyy
9. srp 2022

@martt tý jo, no tak to je docela síla, to jste si asi i dost užili.. na běžném životě ho to nějak omezuje? Držím palce, aby mu dopadla vyšetření dobře a přišlo se hlavně na to co a jak.. takových let a taková nijaká diagnóza

elesse
9. srp 2022

@hojda Však píšu, že prostor pro prsty moc nemá. Ale pořád je to kůže, co povolí. A pořád je to noha, ne sádrový odlitek. Nevím, co předpokládáš, že dělá BF bota s nohou. Přece to, že noha má normální tvar bez deformovaných prstů neznamená, že se nevejde už nikdy do ničeho jiného než bf. Já sama bf nenosím, doma i na zahradě chodím bosa a za dobu mateřské taky vidím, jak mi jsou úzké boty nepohodlné, ale neznamená to, že se do lodiček nevejdu nebo je nenosím. Jen si výrazně víc uvědomuju, že mám méně místa pro prsty. Očekávám ale, že jak se vrátím na víc dní do práce, tak si noha zase zvykne na to, co bylo dřív...

martt
9. srp 2022

@dashyyy Trochu ho to omezuje v tělocviku a pokud chceme udělat nějakou větší túru musíme vybírat trasu aby nebyla dlouhou do kopce to má problém, že ho to bolí. Jinak je v pohodě. Moc děkujeme také doufám, že už se to nějak vyřeší a budeme alespon vědět proti čemu stojíme a jak s tím pracovat.

hojda
9. srp 2022

@elesse Tak to jsem taky čekala,ale ne, slodičkama jsem po mateřské rozloučila, mám plný botník bot, které prostě na noze nesnesu a to bylo jen za mateřskou, pokud to člověk nikdy nenosil, tak si nedovedu představit, že v těch klasických botách vydrží, tak jsem chtěla vědět, jaká je tedy varianta do společnosti pokud člověk nosí BF.

veronicka89
9. srp 2022

@andelka jo jake byste dala ? Vy znate rozmery a tvar nohy meho syna ? Nebo obuvi ?

ai30
9. srp 2022

@hojda Shapen delaji spolecenske placate boty a Dareen dokonce na zakazku lodicky s sirokou spickou, tak treba ty.

95newmommy2020
9. srp 2022

Mám 30 měsíční dítě, dávám mu BF, dle tvaru nozky mu sedí protetika, což je celkem výhra. Patří k těm levnějším a jsou celkem pekne. Já prechod vidím kolem těch 8 let, to je podle mě ten věk kdy si kluci začnou říkat, co se jim líbí. (Odhaduju, třeba to bude dřív nebo později) a myslím, ze pak budou chtít to, co maj kámoši nebo budou budovat svůj styl. A v tom mu bránit nebudu. Já si jedny BF boty koupila, a vůbec mi neslusely, navíc jsem potřebovala široký a to při výšce 160 Cm vypadalo příšerně. Pohodlný jsou, ale necítím se v tom atraktivne.

veronicka89
9. srp 2022

@95newmommy2020 u nas to zaclo ve skolce lehce uz prave 🙂 chci boty s obrazkem...a svitici ( ty dostal az ted v 6 ) apod...

andelka
9. srp 2022

@veronicka89 rozměry ne,ale tvar jo, vidím fotku ne? Má dominantní palec a další dva prsty podobně dlouhé, nejspíš užší pata, širší prstová část, potřebovala by prostor, široká mi nožka nepřijde..Značky lze dohledat.

Strana
z4