Kolik máte oblečení pro mimčo ve skříni?

25. zář 2021

Ahoj holky, nedávno jsem byla u známé a ta má plnou skříň pro stejně starou dceru jako mám já (1 rok) má třeba 10 body v 74 s dlouhým, pak zase 10 body v 80, pak 2 hromady s krátkým.. si říkám, že si prijdu, že toho mám teda asi málo😂😢
Já mám tak 12 druhů 74, jednu větší hromadu krátkých, asi 2 hromádky legínků, 4 tepláčky. No jako ona má oproti mě totálně narvanou skříň.. tak mě zajima jak to vypadá ve vašem šatníku a zda muj stačí nebo opravdu bych měla prikoupit?
Stačí cca a děkuji

emillyhk
25. zář 2021

Tohle je strašně individuální... Já mám třeba pocit, že toho máme hodně, ale je to i proto, že syn (8m) měl jako mimčo reflux, když jsem začala s příkrmy, tak byl i přes bryndák často špinavý až za ušima, potom začali růst zuby, takže hodně slintá... Peru každý třetí den.
Ale k tvé otázce - aktuálně máme cca 12-15 body s krátkým rukávem, 5 s dlouhým, cca 10 triček a 6 mikin, 5x overal na spaní a asi devatero kalhot (tepláky, punčochy, džíny). Čeho máme ale opravdu hodně jsou ponožky, 15 párů 🙈. V další velikosti máme přibližně stejné množství, jen poměr body s dlouhým rukávem je větší, bude zima.

areh
25. zář 2021

Já toho mám spíš míň. Synovi je taky 1 rok. Má asi 4 + 4 body (dlouhá, krátká), nějaká dlouhá, krátká trička, víc tepláčků, protože když ještě lezl, tak byla velká spotřeba. Mikin se mi taky sešlo víc. Máme poděděné a všechny nenosí. Jednu bundu a vestu. Ikdybych toho měla víc,tak stejně dávám pořád dokola, co se mi líbí a méně oblíbené oblečení leží ve skříni 😁
Každému stačí jiné množství. Já mám sušičku, takže večer vyperu a ráno mám suché. Kdybych to měla dávat na sušák,tak mám věci asi taky víc...
A ještě - stalo se ti někdy, že jsi mimčo neměla do čeho obléknout? Jestli ne, tak bych nic navíc nekupovala, jen proto, že kámoška toho má víc...

felixfelicis
25. zář 2021

No hromádka je dost široký pojem 😀 Pokud ti vaše oblečení stačí, tak proč bys prikupovala?
Vzhledem k tomu, jak moje děti prasily při prvních prikrmech, tak mi 10 body od velikosti nepřijde mimo🙂 (malé oblečení jsem měla komplet bazarove). Přesne počty u nás nevedu v evidenci, ale jsem zvyklá prat cca 1x tydne, tak aby to vydrželo po tu dobu.

autor
25. zář 2021

@areh děkuji moc❤️ Nene to se mi naštěstí nikdy nestalo, jen mi ta skříň přijde taková prázdnější… overaly má 2 na podzim/ zimu, 2 bundy, ale třeba mikiny jen 2 a svetry taky jen 2, tak si říkám, zda proste prikoupit.. zase když byla miminko malé, tak jsem měla tak 4 hromady body s dlouhým a úplně narvanou skříň, tak je to asi o zvyku.. moc děkuji!

bara88
25. zář 2021

Pokud ti to stačí tak proč přikupovala?vždyť dospělí mají taky každý jiné nároky na oblečení a taky by sis přikupovala oblečení jen proto že kamarádka má deset bund a ty jen tři?

merope
25. zář 2021

Já měla asi 100 body do velikosti 68. Prostě se mi to nějak naskládalo od rodiny, kamarádů a podobně. No, většinu jsem neunosila. Pokud ti to stačí, tak nevidím problém - a když stačit nebude, tak si skočíš a koupíš / seženeš na bazárku. Ono fakt stačí málo. Stejně jsem točila tak max 10-20 nejoblíbenějších 🙂.

jeyre
25. zář 2021

Dělej to tak, jak to vyhovuje a stačí tobě... starší mi jako mimčo pořád blinkala, denně jsme dali i čtyři bodycka. Mladší se mi za tři roky ještě ani jednou nepozvracel, kolikrát by mu stačilo jedno bodycko na tři dny 😁 Já teda mám systém spíš míň věcí a klidně je úplně oddělat, než mít toho třikrát tolik a pak to třeba posílat dál. Ale to už je fakt na osobních preferencích, mě prostě nebaví řešit, co s oblečením dál, tak ho děti nosí do zničení 🙈

autor
25. zář 2021

Děkuji vám holky ❤️❤️❤️

vikinkav
25. zář 2021

Ja mam pro kazde dite 1 vetsi hluboky suplik u komody, tam se musi vejit aktualni obleceni i se spodnim pradlem. Takze maji komodu vsichni 3 spolecnou, jsou tam presne 3 supliky 😄 Ale peru skoro denne (je nas doma hodne). A budny, cepice, overaly maji v predsini. Za me cim min tim lip a jinak bych se vubec netrapila tim, jak to ma nekdo jiny, nez ja 👍

suzief
25. zář 2021

Ja mám pro děti taky málo oblečení oproti ostatním, nejvíc sem měla pro miminka ale časem jsem zjistila, že opravdu nepotřebuji toho tolik. Další věc, oblíkám je jen do toho v čem se mi líbí a to i na doma, i kvalitní a fakt pěkné věci, třeba i bazarové ale vůbec na to nevypadají. Mám sušičku takže to je hned vyprané a suché když potřebuji.
Teď mám děti větší 5 a 7 let a asi si říkají co chtějí nosit a co ne a co se jim líbí, vybírám s nimi a podle jejich vkusu.
Já tu možnost v mládí neměla, mamka mě kupovala a nehradila se se mnou, hrozně mi to chybělo, si sama něco vybrat a koupit. Aktuálně mají děti každý jednu tašku oblečení a to prosím pěkně i zimní. Navíc mám i málo místa doma, takže to k tomu minimalismu spělo taky. Co se mi tu valí dlouho prodám nebo daruji a jsem spokojená, navíc nesnáším plýtvání peněz na x kusů oblečení stejného druhu.

suzief
25. zář 2021

@suzief tašku IKEA * oprava

alilali
25. zář 2021

Syn i dcera, každý má svůj šuplík v komodě s oblečením. Mají toho hodně a vytáčí mě to, ale je mi líto to vyhodit.

autor
25. zář 2021

Jste skvělé, moc vám děkuji hned je mi lépe ❤️

honeya
25. zář 2021

Momentálně (syn 20m) má oblečení v komodě ve dvou šuplíkách.

guliii
25. zář 2021

Ahoj já jsem tedy měla pro malého míň oblečení, ale kupovala jsem další. Protože malý opravdu hodně blikal a prevlekala jsem ho až 10x denně. Susicku nemáme. Dostali jsme i podedene oblečení a musím říct, že nosil vše i růžové oblečení, nestihala jsem prát a susit. Naštěstí s prikrmy se to srovnalo, už toho tolik nepotřebuji. Ale bydlíme na vesnici a malý je docela čuník, tak toho mám taky spíš víc. Většinu na ven, na běhání. Nemrzí mě tolik když se to zničí a hlavně máme velkou šatnu a nejsem limitována místem. Také jsem měla od jedné velikosti 10 body s dlouhým a 10 s krátkým rukávem i víc. Ale vyuziju to ještě na další mimi, počítám, že taky bude blinkaci, má to v genech 😄

ahyt
25. zář 2021

Dcera mela 55 ks bodycek s kratkym rukavem ve velikosti 56,nepouzila ani jedno.Vse slo do Klokanka.Proste nakupovala a nepremyslela. Pokud je susicka,staci opravdu par kousku.

hezz17
25. zář 2021

Ja jsem to hodne zredukovala. 90% obleceni podedene, takze se toho sešlo vždycky mraky. Ted jsem ctyrletacce refulovala skrin. Obpeceji na polovinu, prptoze stejne nosi jen par kousků a zbytek tam jen lezi.
1,5r ma body asi 4kratky, 3 dlouhy, 3 overaly na spani, 5x teplaky, 2 mikiny. Bundu, 2 cepice. A staci to. Peru denne. Stejne se to obleceni pak jen porad nekde vali, ve spine, v susicce, na susaku, po pokoji... takhle maji 1 na sobe, 1 se pere, 2 dl rezervy a cau.

sebinka123
25. zář 2021

Tak my toho asi máme hodně. Každé dítě má svoji ikea skříň. Každý z nich má vždy aktuální velikost, plus něco ve skříni i o velikost větší. Postupně nakupuji do foroty, když se mi něco líbí, většina oblečení je z vinted a nová a nebo třeba lindex, apod, když mají akce.
Já se dobrovolně přiznávám, jsem hadrář, děti prevlikam každý den do čistého, pokud se umazou nebo dcera poslinta, tak se prevlekaji i několikrát denně. Mám je oblečené hezky i na doma, i na hřiště, apod. Mám ráda,když jim to sluší. Proč by měli chodit v něčem horším. Většinu pak zase v pohodě prodám dal.

me_druhe_ja
25. zář 2021

To fakt záleží jak moc to řešíš. Já znám třeba holky, co dítě prevlikaji 4x denně. Buď jen tak nebo že si udělají 1x1mm flek a už to jede dolů. 😀 Ja je prevlikam, až pokud jsou fakt mega pobliti/mokri nebo tak. 😀 jinak já teda do velikostí 68 měla fakt málo oblečení, třeba v té 56 fakt skoro nic. To absolutně nemá cenu, to dítě to má chvíli. Až od 74 toho mám víc. Třeba syn vel 80 nosil asi 8-9m a teď má 86 a tu bude mít počítám tak rok. 🙂 Tak tam už toho klidně nakoupím i víc pac to vynosi. 🙂 Ale teda ani tak toho nemám tolik co kamarádka. 😀

barmil
25. zář 2021

Syn 15mes má plnou komodu IKEA, 7 šuplíku. 5 je co nosí teď, další dva věci, co jsou větší velikost. Body jen nátělník, pak trika Kr a dl rukáv, hodně svetriku, Mikin, kalhot, jeansu, tepláčky.. Delim mu oblečení veci na doma, veci na hřiště, veci do mesta. Pak má 5paru bot, 7bund,2 kombinézy, 2fusaky...
Mixuji nové a značkové sekace.
Dcera 12let ma jednu skříň na ramínka, jednu na skládání, tam ma 7 policek a šuplík na spodní prádlo.
Ale možná jim to zabírá tolik místa i kvůli tomu, že máme systém a dělíme právě věci podle toho, kam je nosí a pak jeste rovname podle trika podle rukávu, mikiny zvlášť, kalhoty zvlášť, pak podle barev atd.. Aby vše bylo přehledně a po ruce.

felixfelicis
25. zář 2021

Kdo píšete, že perete denně, jak to děláte? Posbirate všem z rodiny oblečení a perete dohromady? To naplnite vždycky pracku? Netridite barvy? My máme na 9 kg, mám zvlášť koš pro děti, pro sebe, na bílé pradlo, na červené, na jemné, které nesmí do susicky, a zvlášť peru věci na 60°. Koš je akorát velký jak pračka, když se naplni, jdu prat. Nějak si to neumím predstavit prat od všeho něco a honit v pracce každý den pět triček.

merope
25. zář 2021

@me_druhe_ja Ono záleží, jak rychle roste, já 68ky vyřazovala tuším nějak jako v roce a půl 😀. Ale teda kvůli tomu se mi toho tam naskládala fakt ta hromada, protože mi dost lidí věnovalo 50ky.

@felixfelicis Tak já to vidím skoro tak, že když je velká rodina, tak se pere jeden den světlé a druhý den tmavé. Aspoň to teda vidím u nás doma - 2 pračky za týden se poskládají určitě a to chlap dělá z domu a moc toho neunosí (od jara do podzimu je doma vesměs ve slipech a oblíká se jen ven), ale já v teple mám i dvoje hadry na den a mládě občas i 4 (zase sem-tam to má na 2 dny). Pokud jsou v rodině nějací starší sportovci a podobně, tak to musí taky letět.

hezz17
25. zář 2021

@felixfelicis mame pracku na 8kg. Vychazi to zhruba cerne-bile-pliny a ostatni na 60. Porad dokola. Za 3 dny se ty barvy nasbiraji.

felixfelicis
25. zář 2021

@merope
@hezz17 Já tu 9 kg pracku poskladam svým a dětským prádlem pokaždé 1x tydne, bílé a červené tam leží docela dlouho. Na 60° co 3 dny. Takže dohromady peru taky často, ale to oblečení v koši nějakou dobu leží, takže si právě moc neumím představit mít pro dítě 3 body.
Je nás 5.

hezz17
25. zář 2021

@felixfelicis tak zrovna detsky hazim dost casto na 60. Takze to se pere vlastne s cimkoli. S bilym, cernym i na 60 😀

marimanta
25. zář 2021

@felixfelicis my máme 4 děti, jedno v látkovych plenkách, máme hospodářství, takže i tím je větší spotřeba oblečení, než jsme měli ve městě. Peru všem dohromady: světlé, tmavé, červené, spodní, pleny + hadry (2-3 x týdně), ručníky, ložní (toho je na víc praček), jednou za čas župany, bundy, hodně špinavé pracovní, pravidelně se objeví nějaká mimořádka. Takže to fakt je na jednu, někdy i dvě pračky denně. A to nejsem úzkostlivá a nepřevlikam sebe ani děti při prvním flíčku.

jako_mala_holka
25. zář 2021

Vůbec nevím, tohle je hodně individuální, ale vždycky stačilo a když ne, přikoupilo se... Na kamaradky bych nehleděla teda

felixfelicis
25. zář 2021

@marimanta To jo, já taky peru skoro každý den, někdy i vicekrat. Ale tridim to, a než vyjde rada na tu kterou pracku, tak kromě plinek to trvá tak ten týden. Bílé sbírám klidně 3-4 týdny. Tak mi to nevychází🙂

me_druhe_ja
25. zář 2021

@felixfelicis Hele já peru denně v podstatě. Mam pračku na 10kg, ale je taková chytrá, takže můžu prát i kilo. 😀 jinak já peru vše dohromady, nic netridim, vše na 40. Používám ty ubrousky na "lapeni" barev a zcela výjimečně se mi něco zkurvi.

me_druhe_ja
25. zář 2021

@merope ty jo 68 do roku a půl? Mazec. 😀 to jsi rekordman. 😀 kluk je teda menší, ale 68 by v 18m už neoblikl. 😀