icon

Kšíry pro miminko. Na co jsou?

25. srp 2020

Kde všude mají využití?
Je to must have kousek,a nebo se bez toho obejdeme?
Děkuji za odpovědi.

bramarfi
•
25. srp 2020

Netuším, v jaké situaci jsou nezbytné... Nikdy jsme jejich potřebu nepocitili.

ladyhacek
•
25. srp 2020

záleží zda ti dítě vydrží sedět v kočáru nebo ti visí hlavou dolů - pak je dobré mít ty kšíry 🙂 já z kočáru prý visela z akšíry. Pro svoje kluky jsme je neměla

ondul
•
25. srp 2020

Ja je ted poridila, protoze mrnous jezdi v kocare uz jen na brise a ted si zacina klekat na paty a rukama se drzi za borty korbicky, ale kaci se pri tom a je to nebezpecny pekne, hned by mi sletel. Takze ma ksirky.

sumitra
•
25. srp 2020

Taky jsem mela do kocarku, kdyz syn chtel v kocarku mermomoci stat. A pouzivala jsem je i kdyz sedel v nakupnim voziku, pro jistotu.

daasqua
•
25. srp 2020

Dcera jezdila asi od 8 měsíce na stojáka, takže tam byly potřeba, i když se jí nikdy nestalo, že by zakolísala tak, že by mohla spadnout (nebylo to tenkrát v terénu). Používali jsme je asi do 14 měsíců, pak už hodně ťapala sama. V základní výbavě jsem je neměla, ale potom jsem si je hned pořídila.

nazka
•
25. srp 2020

Taky je mám jen do kočárku. Pro první dceru jsem měla od 10 měsíců než jsme přešli na sporťák a u druhé dcery na ně nastupujeme v 7. měsíci, protože to je dablik 😁 jiné využití mě ale nenapadá..

alcar
•
25. srp 2020

V hlubokem jsem je nepotrebovala nikdy. Hned jak zacali delat v korbe čóromóro, tak ficeli do sportaku, kde jsou ksiry integrovane. Porizovala jsem je pak do jidelni zidlicky Ikea, kde nebyly. Ani takove ty vodici ksiry jsem neporizovala a to mam dvojcata. Ale do toho nakupniho voziku u nejakeho divocejsiho ditete budou vyhodne. 😅

malytlustyhroch
•
25. srp 2020

Hluboka korba, jidelni zidlicka, sportak (jako mame v nem i ty "integrovane" ale ja to nejak spatne nesu, aby tam dite bylo uplne prikurtovane, takze ma sportak do lehu a sedi v klasickych ksirach. Pokud u zidlicky mas pasy a dite das do sportaku, driv nez se zacne pretacet, tak je nutne nepotrebujes, ale pro me to je top nejuzitecnejsi vec. Jen pozor na to, ze nektere jsou jenom "vodici" a k nicemu je nepripnes. Vodici ksiry zas nechapu ja.

kessy_s
•
25. srp 2020

No to jsou ty chvile, kdy chces doprat diteti svobodu a presto z kocarku nespadne hlavou na beton =ksiry

malenka3
•
26. srp 2020

Dopředu je rozhodně nekupuj, časem zjistíš, jestli je potřebuješ.
Já je koupila v půl roce pro prvorozenou, protože si v korbě stoupala a bylo to nebezpečné. Vydržela na kšírách asi týden, než jsem to vzdala, protože ani na těch kšírách mi to nepřišlo bezpečné a radši jsem vytáhla sporťák. U druhé dcery,, která je ještě větší divoch, jsem kšíry ani nepokoušela a sporťák vytáhla hned.

zizkmi
•
26. srp 2020

Presne jak pise kessy_s. Kupovala jsem je z druhe ruky do hluboke korby jakmile syn zacal vstavat. V hlubokem jezdil skoro do roka. A jak presel na sportak, tak minimalne prvni 3 mesice jezdil na stojaka a vselijak, jak se mu hodilo. Hlavne ne v sede 🙈

puhelin
•
26. srp 2020

Ano, mela jsem je, protoze mi obe deti staly v 6 mesicich, ale sedely az v 11 mesicich.

lv
•
26. srp 2020

@malytlustyhroch vodici mela sestra pro dvojcata, kdy kazdy mazalo jinym smerem, do silnice apod., jak zacaly holky chodit

theuska29
•
26. srp 2020

Malý rád jezdí v kočárku na kolenou nebo ve stoje 🙂 Občas se rád dívá na chodník, takže by mi bez nich úplně v pohodě vypadl ven. Kamarádky holčička zase používá v hluboké korbě, když malá sedí. Záleží na tom, jaké máte miminko a co se mu líbí. Koupila jsem je až v době, kdy se opravdu začal přetáčet v kočárku a nebezpečně se vyklánět 🙂

merope
•
26. srp 2020

nekupuj jako základní výbavu. Až ti začne stoupat v kočáru, tak uvidíš. Já je kupovala až chodil, protože vodění za ruku je nevhodné a máme tu frekventované silnice.

herminka
•
26. srp 2020

Já jsem je koupila, když se mi syn začal přetáčet a klekat si v hlubokém kočáře, ale potom jsem je použila jen párkrát. Měly i součást, aby se daly použít jako vodicí, ale to jsem nepoužila, ani potom u dvojčat.

jelenice_zavodnice
•
26. srp 2020

Uvidíš sama. Pro první dítě jsem nepotřebovala, to nebylo jako mimino tak akční, u druhého ano. Mám kšíry do hluboké korby ale rozhodně i přesto jsem to dítě musela hlídat, to spíš byla jenom pojistka aby z toho kočáru ve vteřině nevylítla. Mám i vodící kšíry, jelikož jsem měla děti po dvou letech, tak jsem netušila jestli je obě uhlídám zejména na silnici, chodníku a na přechodech. Zahlédla jsem i názor, že dítě není pes aby mělo kšíry ale raději ať si cizí přechytralá matka ťuká na čelo, než by mi dítě vlítlo pod kola auta. Třeba v UK používají chůvy tyto vodící kšíry běžně když vedou víc dětí do školek a škol, vyzvedávala jsem takhle synovce a viděla jsem na vlastní oči, nikdo se nad tím nepozastavoval, je to běžný bezpečnostní prvek.

jirovapa
•
26. srp 2020

Mám dvě děti a kšíry jsem nekupovala, nepotřebovala jsem je. Když holky začaly dělat blbiny v hluboké korbě, tak šly do sporťáku a tam popruhy už jsou 🙂. V jídelní židličce jsou většinou taky popruhy.

drakenn
•
26. srp 2020

Měla jsem u obou. A i tak mi kolikrát viděli za kšíry hlavou dolů z kočárku..za mě k nezaplacení!

budouci_maminka
•
26. srp 2020

bez kšírů bychom nemohli fungovat. Malej byl hrozny torpédo a od 4 měsíce byl schopny vyskočit z korbičky kocarku, takže musel byt priksirovany...navic rad jezdil tak ze klecel (nebo pak stál) a držel se za střechu korbicky a jezdil jak kormidelnik v korábu

cilkat
•
27. srp 2020

Oba kluci pozdě seděli, takže jezdili v hluboké korbě na břiše - a tam mi ty kšíry přijdou nutnost. Přijdou mi lepší i ve sportáku, než pásy, které jsou tam, protože dítěti dovolí aspoň nějaký pohyb. Starší navíc miloval vodu, takže třeba v řece jsem ho koupala tak, že měl triko a přez nej kšíry, na kterých byl ten vodící popruh, který jsem měla já na zápěstí ruky. Nikdy to nebylo potřeba, ale prostě představa, že mi to dítě vypadne z náručí a zmizí ve vodě mě děsila. Ale to už je spíš osobní "libůstka".

izz76
•
28. srp 2020

Já jsem je pro jednu z dcer potřebovala do kočáru, byla hrozná divoška, aby vubec v tom kočáru vydržela musela stát na nohou nebo na hlavě apod. Ksiry to jistily😆

anuliinka2013
•
28. srp 2020

My je vyuzili prave az ve sportaku... Syn byl (a je) hrozne neposedny, kdyvych ho prikurtovala klasicky, rval by jako tur... s ksirama se treba postavil celem ke mne a pohoda. Kupovala jsem obycejne z drogerky, tusim za 200...