ahoj, tak se jdu poradit. Kluk mi ted nastoupil do prvni tridy a za boha nechce nosit dziny. Kdyz jsem zminila pred svagrovyma, ze ucitelka rekla at nosi hlavne co jim je pohodlny, tzn. u nas teplaky s dinosaurama atd. tak me skoro sezraly, ze jsem se zblaznila teplaky do skoly. Ma krasny, siju mu je takze i originalni.. Jako ja mu klidne usiju i kalhoty, ale nevim z ceho. Dzinovinu nechce tlaci ho, skrti ci co. Mam v planu koupit kdyztak teplakovinu co vypada jako dzinovina, ale furt je to teplakovina. Co mi poradite, v cem chodi Vasi prvnaci? Diky
Dá se koupit i teplákovina, která vypadá jako dzínovina ( tak užít z ní) . Já tedy byla proti teplákům - ale nosí je skoro všichni. Syn má navíc problém, že nezvádá knoflík a zip - takže potřebuje vše v pase na gumu - takže jsem lehce rezignovala : se snažím hledat tepláky - ideálně jednobarevné a takové - "lepší" a pak nějaké pláťáky do gumy a džíny do gumy.
plátěné kalhoty a nebo tříčtvrťáky. Často něco podobného jako toto:
Chlapecké plátěné kalhoty - KUGO FK6660
Tepláky do školy opravdu ne, a ani takové ty moderní kalhoty, co vypadají jako tepláky se mi nelíbí.
Syn nosi dziny do gumy. Prijde mi fakt vtipny, ze holcicky bezne chodi v leginach (jak se lisi leginy od teplaku?), ale u kluku to neni mozny. Kudy chodim, tam zenskym lezou speky z legin, takze by me kluci ve skole v teplacich fakt nepohorsili.
Budu davat hezke teplaky. Holky nosi leginy a to je pro me stejny druh obleceni jako teplaky.
@dasasa1 Já bych třeba holce nedala samotné legíny a tričko, protože přesně, jak píšeš, je to tedy jako tepláky.
Já nevím, no. Je to škola, tak trochu kultury bych už nějak přirozeně očekávala, ale asi jsem divná. Jasně, na 2.stupni a SŠ, to je už pak jiný level, ale ten první stupeň beru tak nějak asi jinak no.
Kluk nosí tepláky.. takový jako lepší tepláky, sportovní adidas, nike apod.. dva roky jsem s ním válčila a nemám na to.. holka si nevezme ani sukni ani tuniku, tak nosí sportovní legíny.. oba nosí spíš takový sportovní hadry a já se s nima teda dohadovat nebudu.. stejně si ráno vezmou co chtějí, vstávají si sami a takto chodí třeba 95% dětí.. my jsme teda maloměsto, tak to tady nikdo nehrotí
Se starším synem v tomhle dost bojujeme, nejradši by chodil všude v teplákách, ale do školy ho v nich prostě nepustím. Džíny za žádnou cenu nechce. Takže různé plátěné kalhoty, třeba ty zmiňované kugo jsou fajn. U Vietnamců jsem sehnala pěkné kalhoty, co vypadají jako džínové, ale jsou tenké a úplně měkké, ty si hodně oblíbil. Mladší syn naopak chce nosit jen džíny, takže tam problém není.
Tepláky s dinosaura bych tedy nedala ale dneska se dají koupit tepláky, které vypadají jako džíny a to kluci nosili. Pohodlí ano ale taky to musí trochu vypadat
A co nosí paní učitelka? Tepláky až do družiny, do školy kalhoty.
Já nevim no… děti nám v první třídě vlastně bezne behaly v teplakach (někdo značkový, někdo ne) holcicky v leginach a obcas měl někdo něco jinyho.. ale dávalo se viditelne prednost pohodlí a tomu, aby dítě mohlo litat, nebyl to takovej průšvih když se uspini. Sama bych poridila asi nějaký “lepší tepláky” jak sem třeba dávala @kkkt
Hele nosej prvnaci teplaky, i v Praze. Z modniho/spolecenskeho hlediska skripu zubama, pripadaj mi v tom jak nejaky **** fitness raperi... ale hlavni duvod, proc kluk zadne "teplaky do skoly" nema, je ze by se v nich upek, vzdyt je to tluste. Dziny vybiram jen mekke a pruzne, chino kalhoty a kalhoty na gumu je ze vzdusnych prijemnych materialu (len, bavlna, viskoza). Az prijde s tim, ze chce nosit teplaky, tak nevim, co s nim udelam. Ale pamatuju si, jak mela babicka strasnej zachvat z toho, ze jsem sla v devadesatkach v zime do skoly v sustakach, a jak jsem tehdy usoudila, ze je magor. Takze az to bude potreba asi vymeknu 😁
@mdch91 asi ty leginy vypadaj elegantneji, treba k sukynce nebo tak, kdezto vyglajdany teplaky na kolenech nejsou nic moc. Ja taky nosim leginy ale v teplakach bych nikam nesla
@ai30 a co je teda berna mince pro obleceni prvnaku? Podle me pohodli, protoze ano, sedet cely den v riflich je skutecne nepohodlne, deti jsou casto i na zemi, aspon v nasi skole. Muj syn v teplakach nechodi, protoze mu volne dziny nevadi, synovi zakladatelky vadi. Pro me jsou leginy kus obleceni, ktery velmi odhaluje telo a to odhaleni mi nekdy prijde nevkusne, ale pro me za me, at si kazdy nosi, co chce, a to predevsim male deti, a to predevsim male deti ve skole, jejichz ucitelka vyslovne rekla, ze je to v poradku. A jeste to tady musi presto projit konikovskou schvalovaci komisi.
Omlouvam se vsem, ktere jsem urazila za speky v leginach, bylo to nevhodne.
Klasické tepláky jsem zatrhla, zase v té první třídě mívají i aktivity na zemi, tak volíme kalhoty (plátěné či měkká džínovina), ale spíš pohodlné a do gumy.
Na tepláky do školy mám stejný názor jako tvoji švagrovci = nikdy...tedy ano, na školní výlet, to je jediná situace, kdy jsem tepláky bez mrknutí oka dítěti dala.
Jinak vím, že kluci hodně nosí chino gatě...