icon

Zakopávání v Barefoot obuvi u dětí. Máte zkušenost?

georginka15
29. srp 2026

Dobrý den, prosím vás o vaše názory a případně o radu. Naše dcera má tři roky, na jaro měla botasky Superfit, ty byly úžasné, měkké, příjemné a úzké, což jí na její uzounkou nožičku sedělo. Na léto pak měla sandálky Fare Bare. Ty byly taky v pohodě, akorát měly oproti těm Superfit trochu širší špičky, ale v pohodě. Teď jsme před nástupem do školky koupili botasky nové, a to Fare Bare. V obchodě mi to až tak nepřišlo, ale když si je obuje v klidu doma a chvíli v nich chodí a běhá, tak často zakopne těma špičkama o sebe a spadne. Mám strach, že takto zakopne venku. Jaký je prosím váš názor? Stalo se vám někdy, že ty širší špičky (možná i trochu zahnuté dovnitř) u Barefoot obuvi mohly dětem "překážet"? Nebo čím by to zakopávání mohlo být? Předem děkuji za odpovědi.
Pro srovnání na fotce: v pravo staré boty Superfit, vlevo nové FareBare (právě ta širší špička)

Zakopávání v Barefoot obuvi u dětí. Máte zkušenost?
anonym_9b138e
29. srp 2026

Srovnávat BF obuv s běžnou konfekcí je dost mimo. Stejně tak je jakékoliv vyjádření k novým botám jako věštění z koule, když nezmiňuješ tvar chodidel, délku chodidel, šířku chodidel a samotnou délku a šířku nových bot.
Možná má dítě příliš velký nadměrek v botě (naše děti snesou max 0,8 cm, ideál je 0,6 cm, u většího by se přerazily), možná potřebuje úplně jiný tvar bot.

georginka15
autor
30. srp 2026
@anonym_9b138e

Srovnávat BF obuv s běžnou konfekcí je dost mimo. Stejně tak je jakékoliv vyjádření k novým botám jako věštění z koule, když nezmiňuješ tvar chodidel, délku chodidel, šířku chodidel a samotnou délku a šířku nových bot.
Možná má dítě příliš velký nadměrek v botě (naše děti snesou max 0,8 cm, ideál je 0,6 cm, u většího by se přerazily), možná potřebuje úplně jiný tvar bot.

@anonym_9b138e já jsem měla spíš na mysli, jestli ta širší špička může způsobovat to, že dítě si o ně zakopává? Jestli třeba někdo nemá stejnou zkušenost? A nesrovnávám BF obuv s běžnou obuví, jen konstatuji rozdíl mezi těmito danými botami...

anonym_9b138e
30. srp 2026
@georginka15

@anonym_9b138e já jsem měla spíš na mysli, jestli ta širší špička může způsobovat to, že dítě si o ně zakopává? Jestli třeba někdo nemá stejnou zkušenost? A nesrovnávám BF obuv s běžnou obuví, jen konstatuji rozdíl mezi těmito danými botami...

@georginka15 klidně to označuj za konstatování, výsledek je stejný. A jak už jsem psala, když k faktu, že ti ve FARE BARE zakopává, neuvedeš i parametry chodidel a samotných bot, nikdo ti neřekne, proč ti v nich zakopává. Nejčastější důvody, proč se tak děje, jsem ti napsala.

korin
30. srp 2026

Fare bare jsou boty na širokou nohu, víš jistě, že sedí? Měřili malé v obchodě i šířku nohy?

georginka15
autor
30. srp 2026
@korin

Fare bare jsou boty na širokou nohu, víš jistě, že sedí? Měřili malé v obchodě i šířku nohy?

@korin ne šířku nohy neměřili.

georginka15
autor
30. srp 2026
@anonym_9b138e

@georginka15 klidně to označuj za konstatování, výsledek je stejný. A jak už jsem psala, když k faktu, že ti ve FARE BARE zakopává, neuvedeš i parametry chodidel a samotných bot, nikdo ti neřekne, proč ti v nich zakopává. Nejčastější důvody, proč se tak děje, jsem ti napsala.

@anonym_9b138e no tak už to prosím neřeš. Za názory děkuji, ale zbytečné řeči si prosím nech od cesty.

georginka15
autor
30. srp 2026
@georginka15

@korin ne šířku nohy neměřili.

@georginka15 ale když vytáhli stélku z boty a malá na ni stoupla, jedny boty vypadalo že ji budou úzké ale u těch FareBare jí to sedělo akorát. Ale ta špice těch bot mi přijde taková hrozně hamatná. Tak jsem byla zvědavá jestli třeba někdo neměl stejnou zkušenost. 🙂

anonym_9b138e
30. srp 2026
@georginka15

@anonym_9b138e no tak už to prosím neřeš. Za názory děkuji, ale zbytečné řeči si prosím nech od cesty.

@georginka15 no už to řešit nebudu, protože to považuji za ztrátu času. A teď si tedy dovolím tu zbytečnou větu, když už mi ji vkládáš do úst (do té doby tu nic zbytečného nepadlo) - laikováním vlastního komentáře mu nedodáš na pravdivosti 😉 Pěkný večer.

georginka15
autor
30. srp 2026
@anonym_9b138e

@georginka15 no už to řešit nebudu, protože to považuji za ztrátu času. A teď si tedy dovolím tu zbytečnou větu, když už mi ji vkládáš do úst (do té doby tu nic zbytečného nepadlo) - laikováním vlastního komentáře mu nedodáš na pravdivosti 😉 Pěkný večer.

@anonym_9b138e na palec nahoru jsem klikla omylem, nepotřebuji svému příspěvku dodávat na pravdivosti, jak jsi ty napsala. Založením této diskuze jsem jen chtěla znát názor druhých na věci kolem tvaru bot. Ne že mi tady bude někdo něco vyčítat. To mi přijde zbytečné.

anonym_9b138e
Včera v 06:24
@georginka15

@anonym_9b138e na palec nahoru jsem klikla omylem, nepotřebuji svému příspěvku dodávat na pravdivosti, jak jsi ty napsala. Založením této diskuze jsem jen chtěla znát názor druhých na věci kolem tvaru bot. Ne že mi tady bude někdo něco vyčítat. To mi přijde zbytečné.

@georginka15 no ano a přesně to jsi ode mě dostala - názor, že srovnávat BF obuv s běžnou konfekcí je stejné jako srovnávat jablka s hruškami a pak ti bylo specifikováno, jaké informace od tebe potřebujeme, abychom ti mohli pomoct identifikovat problém. K tomu jsem i uvedla, jaké nejčastější příčiny za tím stojí. To, že v tom vidíš cokoliv jiného, neházej na mě, protože z mé strany za tím nic jiného nebylo.

dashyyy
Včera v 09:57

Jaký má nadměrek? Nemáš fotku nožky na stélce? Zakopávání by nemělo být špičkou, ale spíš špatně sedící botou, většinou velkou .. píšeš, že má uzounkou nohu, tak to vypadá, že jí ty Fare jsou prostě velké, všeobecně jsou spíš na baculaté nožky.. protože i když by byla stélka dobrá, může mít zbytečně moc prostoru v botě