icon

Kurzy plavání pro dospělé začátečníky. Je trapné začít pozdě?

11. črc 2026

Je mi přes třicet a neumím pořádně plavat. U vody to vždycky nějak maskuju, ale letos mi došlo, že bych s tím konečně chtěla něco udělat.

Našla jsem kurz plavání pro dospělé začátečníky, jen se trochu stydím tam přijít. Mám pocit, že v mém věku už to bude trapné.

Byl jste někdo na takovém kurzu až v dospělosti?

anonym_9df8b8
11. črc 2026

@anonym_autor chodidla jsem na kurz třeba v 15ti. Plavat jsem uměla, ale technika dost zaostávala a potřebovala jsem ji vypilovat. Bylo tam spousta dospělých, co se plavat učili. On se tím asi nikdo moc nechlubí, ale lidí, co neumí plavat je dost. A pokud máš chuť se to naučit, tak směle do toho. Nebudeš tam sama! I pro děti je to skvělý příklad 🙂

zuzkasim
11. črc 2026

Myslím, že je to super. Mezi dětma bych se to učit nechtěla, ale takhle klidně. Budeš na sebe pak pyšná, jak to zvládneš!

anonym_d61974
11. črc 2026

Mám kamarádku, co se učí plavat v dospělosti. Má kvůli negativnímu zážitku strach z vody, tak s osobní trenérkou to překonavá. Nejsi jediná, kdo neumí plavat.

sigyn
11. črc 2026

Není to trapné, naopak je to velmi rozumné a nic špatného na tom není. Ne každý měl příležitost se naučit plavat. Je to prostě dovednost, kterou je třeba se naučit, jako spousta jiných. Navíc kurz je určen pro dospělé začátečníky, takže tam budou dospělí lidé, kteří se také chtějí naučit plavat. je to správné rozhodnutí!

cuuza
11. črc 2026

Kamarád se učil ve třiceti a prý to bylo super, navzájem se podporovali a hecovali a všichni to zvládli.

kamimnichov
14. črc 2026

Na tom neni vubec nic trapneho. Naopak je to hodno obdivu!!!
Ten kurz je pro zacatecniky, coz znamena, ze nebudes sama, kdo tak na tom je.

K takovemu rozhodnuti je potreba mnoho odvahy, kterou jsi nasla a muzes byt na sebe pysna 🫶🏻 Ten zbytek uz pujde sam, nejdulezitejsi je ten prvni krok.

Hodne sil. Ty to zvladnes 🍀🍀🍀