Jak se vyrovnat s kontrolami a kritikou na pracovišti?
Ahoj vsem,uklizim 15 let ve firme.A myslim,ze vse na pohodu.
Asi 14 dni,co chodi nase sefova na kontroly,kdyz jeste nejsme v praci a vezme si rukavice bile a kontroluje,jak je uklizeno.A rikala,ze bude mnohem hur...Tento tyden same chyby nasla,po 15ti letech...
Jak se k tomu postavit?
Prijde mi to potupny.
Dat vypoved nebo to tolerovat?
Je mi z toho na nic...
Třeba má nově kontroly úklidu zadané, možná byl někdo nespokojený, možná chtějí zvýšit standard. Spíš bych se zeptala na způsob provedení, zadání, změny atp.
@lv co vim,tak je to z jeji hlavy.Ze dostala funkci,tak aby se ukazala.
@lv co vim,tak je to z jeji hlavy.Ze dostala funkci,tak aby se ukazala.
@anonym_autor jakožto nově jmenovaná? Pořád to platí- možná ji jmenovali, aby pozvedli úroveň úklidu, možná co bylo předtím už nestačí, zkuste se bavit normálně fakticky- co zlepšit, kde je potřeba třeba jiná chemie, postup, četnost atp.
@anonym_autor jakožto nově jmenovaná? Pořád to platí- možná ji jmenovali, aby pozvedli úroveň úklidu, možná co bylo předtím už nestačí, zkuste se bavit normálně fakticky- co zlepšit, kde je potřeba třeba jiná chemie, postup, četnost atp.
@lv ano nove jmenovana.Zda se mi,ze to dela nashvaly.A vypovedi nemam mavat?
@anonym_autor pokud nemáš zajištěné jiné zaměstnání, tak ne, alespoň zatím.
@lv děkuju za odpoved☺️.Jsem z toho zoufala.Po 15ti letech.Vzdy vse v pohode a ted toto
Krok c.1 je sama sobe odpovedet jestli tu praci delas opravdu peclive. Pokud ano tak "nove koste..." , pokud jsou vytky opravnene, tak se zlepsit.
A co to vzít jako příležitost? Po 15 letech už taky nemusíš všechno vidět objektivně. Třeba ti dá zajímavé tipy, na co se zaměřit a co zlepšit. Na kontrolách není nic potupného, je to běžná věc, zažívají to i zkušení profesionálové. Já jsem třeba za kontroly mojí práce ráda, ale musela jsem se s tím naučit pracovat a přijmout zpětnou vazbu.
U nás chodí kontroly každou blbost, ale pokud si každý plní svoji práci tak jak má, tak nikdo nemá důvod se vztekat, být nějak potupený nebo dostávat vynadáno od vedení. Proste prijde kontrola, koukne a zas jde a vetsinou bez výtky. Je asi jedno, jestli je tam někdo týden nebo pulku života, jestli to neděláš pořádně, tak si kritiku zasloužíš no.
Asi by bylo dobre se nejdrive zamyslet nad tim, jestli nema pravda. Za tebe 15 let vsechno na pohodu, ale nevis jestli si nekdo nestezoval, ze je nekde neco spatne a vadi jim a chteji te vymenit.. Takze vypovedi bych nemavala, delala bych praci dobre a otevrene se zeptala, jestli byl nejaky problem nebo je to jen tak. A pro jistotu bych se zacala poohlizet po jine praci, protoze takovehle chovani muze mit 2 hlavni duvody:
1/ sefova si honi ego. Ale jestli to bude delat dlouhodobe, spokojena nebudes
2/ byly na tebe stiznosti a chteji se te zbavit a doufaji, ze po buzeraci das vypoved sama
@anonym_autor potupný ? to je normální, že se provádějí kontroly práce a to všude, pokud nesouhlasíš s výsledky je třeba konstruktivně jednat a se šéfovou pracovat na zlepěení nebo odstranění vad. POkud jsi přesvědčená, že je vše je v pořádku a jen hledá mouchy tak se bránit. Ale stavět se ke kontrole mé práce jako, že je to potupný asi nejde.
Asi by bylo dobre se nejdrive zamyslet nad tim, jestli nema pravda. Za tebe 15 let vsechno na pohodu, ale nevis jestli si nekdo nestezoval, ze je nekde neco spatne a vadi jim a chteji te vymenit.. Takze vypovedi bych nemavala, delala bych praci dobre a otevrene se zeptala, jestli byl nejaky problem nebo je to jen tak. A pro jistotu bych se zacala poohlizet po jine praci, protoze takovehle chovani muze mit 2 hlavni duvody:
1/ sefova si honi ego. Ale jestli to bude delat dlouhodobe, spokojena nebudes
2/ byly na tebe stiznosti a chteji se te zbavit a doufaji, ze po buzeraci das vypoved sama
@tereza0111 Anebo prostě a obyčejně za 3/ dělá svou práci dlouho, ale ne v odpovídající kvalitě, proto je zapotřebí, aby se zlepšila.
Kontrola práce a hodnocení výsledků práce jsou zcela běžnou součástí každé profese, protože buď se zodpovídáš svým nadřízeným, nebo se zodpovídáš svým klientům. Nic potupného na tom není. Vsadím se, že za těch 15 let máš natolik zautomatizované některé činnosti, že už se nesoustředíš na detail, a to bude kámen úrazu. Začni poslouchat, co je ti vyčítáno a pouč se z toho.

Třeba má nově kontroly úklidu zadané, možná byl někdo nespokojený, možná chtějí zvýšit standard. Spíš bych se zeptala na způsob provedení, zadání, změny atp.