icon

Partner zdědil peníze a každý by s nimi chtěl udělat něco jiného. Jak dál?

Dnes v 17:23

partner zdedil po dedovi docela dost penez
on chce cast poslat na hypoteku a zbytek nechat bokem
ja bych zase rada konecne udelala koupelnu a neco pouzila i na dovolenou
vim ze jsou to jeho penize a nechci mu rikat co s nimi ma delat
jen me trochu mrzi ze vsechno ostatni resime spolu a tohle bere vylozene jako svoje
uz jsme se kvuli tomu parkrat chytli
braly byste to na mem miste uplne jako jeho vec?

anonym_b4bde5
•
Dnes v 17:39

Ano, u nás to tak bylo, peníze považuju za jeho a když za část koupil nový auto, ač znal můj názor, že ojeté rok/dva by stačilo nijak nekomentuju. Na investice jsme se domluvili, kdyby však sám řekl, že to tak nechce, vymysleli bychom jinou variantu.

klokanka31
•
Dnes v 17:44

@anonym_autor Jsou to jeho peníze, a navíc jeho nápad se mi zdá i rozumnější...

barmil
•
Dnes v 17:51

Co zdědí je jeho. Ať si s tím dělá, co chce, vůbec by to s Tebou nemusel řešit .

anonym_52484f
•
Dnes v 17:54

Ale však to bere jako svoje zcela oprávněně. Jeho dědictví, jeho věc. Manžel zdědil nemovitosti a také mu neurčuji, jak s nimi má naložit, není to má věc.

malenka3
•
Dnes v 18:35

Jako partnerka/manželka bych ráda byla účastna diskuze/přemýšlení, co s těmi penězi chce dělat. Ale pokud se rozhoduje ve prospěch rodiny, v životě bych si nedovolila u jeho dědictví upřednostnit své zájmy (zjevně on koupelnu nepovažuje za tak důležitou jako ty) a určitý druh rozmaru (dovolenou).
Kdyby to chtěl utratit za blbosti, asi bych chápala rozčarování. V tvém případě z tebou nastíněných informací ale rozčarování moc nechápu.

krtcice
•
Dnes v 18:50

Po právní stránce jsou peníze jeho. Dědictví se nepočítá do SJM. Ale z lidského hlediska by mi to vadilo hodně a narušilo důvěru. Jednou jsme spolu, žijeme spolu, tak vše máme řešit spolu. Neříkám že musí být nutně po tvém, ale styl moje peníze - já rozhodl se mi příčí.

zvalentova
•
Dnes v 18:58

tak jako jsou to jistě jeho finance, nespadají do žádného SJM ani jiného partnerského vztahu a z něj plynoucí výhody. I kdyby je schoval "jen na účet", je to jeho rozhodnutí.
Např. já osobně bych hypotéku rozhodně nesnižovala, hledala bych jiné příležitosti, které musím zajistit nebo refinancovat, ale je to čistě jen můj názor a věc to nezmění.
Zároveň kdo říká, že musí rozhodnout obratem....Stejně jak partnerský vztah po 2-5 letech je úplně jiný, jak soužití po 20 letech, kde se znáte obvykle až do morku kostí.

levandule_k
•
Dnes v 19:24

Ty víš, že dědictví je jeho, nechceš mu říkat, co s tím má dělat, ale už jste se kvůli tomu párkrát chytli.

Protiřečíš si. Kdybys mlčela, tak se kvůli tomu nechytnete.

Já bych partnerovi klidně řekla, že za mě by bylo ideální udělat to a to, ale že jeho nápad dává hlavu a patu.

Budu pragmatická a morbidní, asi si budeš muset počkat na své děditví a pak si s tím naložíš dle své libosti.😉

gruyerre
•
Dnes v 20:51

To je sice všechno z právního hlediska naprosto pravda, že jsou to jeho peníze, na druhou stranu ale kdybych já získala dědictví, určitě bych s manželem diskutovala o tom, co s ním uděláme, a velmi by mi na jeho názoru záleželo. To samé bych očekávala od něj a nepřipadalo by mi v pořádku, kdyby si on se svým dědictvím udělal cokoliv bez porady se mnou.