icon

4měsíční miminko odmítá příkrmy po 8 dnech papání

miriar
10. lis 2015

Holky, plne kojim, ale uz to nestacilo a zacali jsme od 4.mesice s prikrmama. Nejdriv super, bastil jak o zivot, krome brokolice, ta mu nejela, ale po 8 dnech mu prestalo chutnat a dokonce nepapa ani to, co mu pred tim chutnalo. Zkusila jsem mu dat i samotnou lzicku do pusinky a uz k tomu mel odpor. Nevim si rady, co a tim :( Kdyz neprikrmujeme, tak kojim co 2 hodin i v noci a mesic jsem poradne nespala :(

drakenn
10. lis 2015

4 měsíce je určitě brzo na příkrmy. Když se chceš vyspat, tak proč nazavedeš umělé mléko?

jitkam6
10. lis 2015

máš dát příkrm UM,po kojení. 🙂

kessa
10. lis 2015

Může se jednat o spurt, chce to vydržet a kojení by se mělo zase srovnat a mělo by to prckovi stačit. Můj osobní názor na příkrmy od 4. měsíce je ten, že je to prostě blbost, tělo na to není připravené a UM byvh také nezaváděla, ale je to věc každého.

semisovamys
10. lis 2015

Na příkrmy je rozhodně brzy, ty byhc dával anejdříve od ukončeného 6. měsíce. Pokud mu mléko nestačí, přikrmovala bych po kojení UM, jak tu již bylo řečeno.

lv
10. lis 2015

nechce, nedávej..někdy to tak děti mají, zkus za 2-3týdny začít znovu. Nebo můžou poporůstat zuby v dásních, to se holky vracely k mlíku i v roce a půl.

saminomimino
10. lis 2015

Tak malému dítěti nepatří do bříška nic jiného než mléko,většina mých dětí dostala příkrm až si samy řekly až začly projevovat zájem o jídlo,dříve nabídnutý příkrm odmítaly,zvracely a pod.nejmenší syn začal jíst až po 9 měsíci věku,nic mu neuteklo,je zdravý a šikovný,jen začala jíst až na to bylo jeho tělo připravené

scruffy
10. lis 2015

Na příkrmy u plně kojeného dítěte je fakt moc brzy, nechci tu "chytračit" a vytahovat se, já jsem třeba UM dávat takhle brzy nechtěla, takže jsem prostě v noci kojila a kojila, kamarádky taky. Ale pokud už to nedáváte, je to vaše volba, tak radši než příkrmy bych dala UM.

sara84
10. lis 2015

Ja jsem taky musela najet na prikrmy uz po 4.mes, mlicka mel malo, a bylo. to na doporuceni lekarky, lepsi nez davat um. Davala jsem postupne, pomaloucku, 3-4 lzicky, vzdy jen jrden druh 3dny.. cely 5 mes spise testoval, zvykal si na alergeny, od ukonceneho 5.mes. zacal papat vice. Do te doby nrkdy nesnedl treba nic , druhy den 3 lzicky, jindy i 100ml, a dalsi denzase nechtel, proste jak potreboval 🙂 zaden strach, kdyz bude chtit, zase bude jist.Nocni buzeni to bohuzel neovlivni, kojim stale nekdy i co 40 min.v noci, nekdy co 1,5 ....Ted ma 6.mes a v poledne sni plnou porci zeleniny a stale je spise drobek...

tifanyt
10. lis 2015

Tak bych nedávala...pokračovala bych v kojení a zkusila to třeba znovu za týden 🙂 UM bych nedávala-je to zbytečné!

zitova
11. lis 2015

2 hodinovy interval kojenia je u tak maleho mimi normalny. Aj v noci. Syn ma takmer 8 mesiacov, papa 3x denne a taktiez sa stale koji tak casto cez den a v noci sa to spravilo na kazde 3 hodiny.

jasminecek
11. lis 2015

Ja nevim, proc ti doktori neustale cpou takhle malym detem prikrmy. Vzdyt je to o zdravi. Pri spurtu jsem taky kojila co dve hodiny. Mam silne podezreni, ze je to jen masaz, aby matky cpaly detem prikrmy co nejdriv. Jako u vseho. Kojit nejmene do pul roku, ale to tu hodne mamin nechce slyset.

wenduliks
11. lis 2015

Ja jsem syna kojila ve dne v noci kazde 2hod az do 6.mesice. Neprijde mi na tom nic abnormalniho. Podle mne je na prirkmy brzy. Soustava neni dozrala atd. Ale je to kazdeho vec.

tutankhamun
11. lis 2015

Ja si naopak myslim ze dle studii alergologu je dobre zavadet prvni purikrmy mezi

petrasipkova1
11. lis 2015

já myslím, že to,že chce kojitkaždé 2 hodiny neznamená, že mu mléko nestačí, jen je lehce stravitelné. naše malá taky jedla co 2 hodiny a pak najednou si přestala říkat a ted chce přes den přesně po 3 hodinách, v noci to nepočítám, spíme spolu a zdá se mi, že se budí snad furt 🙂 většinou si jen cucne a usne. Naše mudr to na mě taky zkoušela s příkrmama a to má malá 9 kg v uk.4.měsíci, ale nedám jí nic, až jestli bude chtít tak na uk. 6.měsíci. Na to imunologické okénko moc nevěřím, už ted má ABKM a nesnášenlivost lepku.

tucica
11. lis 2015

Holky, ale často se začíná i u kojených dětí s příkrmy na 4. měsíci a to z důvodu eliminace potravinové alergie.

pajinaaa
17. lis 2015

Malý má 6 a půl měsíců a zkouším přikrmovat,ale bohužel se nedaří...nic mu nechutná,ani zelenina,ovoce nic...je plně kojený a stále kojím a každý den zkouším něco dávat,zatím bez úspěchů....

barculik
18. lis 2015

Moje sestra měla podobný problém, řešila, že malý chvilku příkrmy papal a pak nechtěl. Narazila někde na tohle video o prvních příkrmech http://www.vimcojim.cz/cs/spotrebitel/videa/2.-... a zhodnotila, že prostě bude trpělivá, že asi začala zbytečně brzy.

mythologist
18. lis 2015

A nebylo by jednodussi kazde dve hodiny nakojit nez nevyspala ve dne jeste varit prikrmy, nutit je decku a stresovat se ctenim diskuzi proc neji? 🙂 ...samozrejme jenom v pripade ze pres den nepracujes na ziskani nobelovy ceny, to chce odpocinek 😉

evaamy
18. lis 2015

Panebože, ve čtyřech měsících už prikrmujes? To ti poradil kdo? Miminkovske zažívání na to ještě není připravené, vyloženě mu to škodí!!

cacenka_d
18. lis 2015

Me se tohle stavalo, kdyz na holky neco lezlo. Jinak u nas se bezne prikrmuje od 4. mesicu nestresuj se tim a to jak deti na UM tak kojene, ne kazdemu diteti staci jen kojeni 🙂 Ono to prejde, zkus tpar dni vynechat a pak zase, muzou se mu menit chute, rust zoubky, leze na nej chripka cokoliv, to pak vzdycky hur jedi a to i nas otesanek 🙂

ludul
18. lis 2015

máme to úplně stejně, 4m - jsme na UM, defakto od narození...prvních 5 dní mu příkrmy chutnali, najednou ne, ani kaše:-/