7měsíční syn začal dávat přednost kojení před stravou?

beruska951
4. kvě 2015

Ahojky maminky, můj 7 mi měsiční syn poslední týden chce víc kojit než jíst. Začali jsme s příkrmy po 4 měsíci i když byl plně kojen, protože se hodně díval po jídle když někdo jedl, dožadoval se a slintal 🙂. Papal strašně pěkně už spapal i celou porci (150g) takže po šestém měsici má celodenní stravování takto: ráno v 6 hod kojím, v 9 hod přesnídavka s piškotem , 12 hod masozeleninový příkrm , 15 hod kojení, 18 hod kaše + kojení a noční kojení. Po některých jídlech už nechtěl ani kojit jenom se napil čaje. Problém je v tom že v čil sní sotva 50g a potom chce dokojit. Chtěla bych poprosit maminky co s tím mají už zkušenosti jak naučit syna zase tak pěkně jíst jak jedl předtím. Děkuji

wendy_
4. kvě 2015

Moje mala ted ji taky jen tak ctvrtinu toho, co driv, ale je to zpusobeno nemoci. Netrapi maleho neco?

zo_ja
4. kvě 2015

No, mně přijde hodně brzo dávat tolik jídla kojenci tak brzo. Takže se možná jen vrátil. Nebo mu to nedělalo dobře. Nebo mu rostou zuby a potřebuje i útěchu. Nebo prostě potřebuje matčinu blízkost.
V čem máš problém s kojením sedmiměsíčního mimina, kterýmu můžeš něco přehodit, jen ne tolik jako předtím? Tomu nějak nerozumím.

ilili75
5. kvě 2015

Taky bych si s tím nedělala hlavu. Dcerka měla různá období, kdy chtěla jíst jen určité věci nebo nejedla skoro nic atd. Syn byl zase kojený plně 10 měsíců, nic jiného prostě nechtěl. Obě děti přitom prospívaly krásně. Takže bych to nechala na dítěti, mateřské mléko je kvalitní, dobře stravitelná výživa, nemyslím si, že by mu mělo něco chybět. Jestli se ale ptáš proto, že Tě už kojení moc omezuje a chtěla bys, aby dítě spíš jedlo, než se kojilo, tak se obávám, že radu nemám žádnou. Aspoň moje děti jsou neoblomné - jedí jen to, co samy chtějí, pokud bych jim chtěla dát něco jiného, tak budou radši o hladu.

lv
5. kvě 2015

Holky obě u růstu zubů byly jen na mliku, neroste mu zoubek?

pisisvori
5. kvě 2015

já to teď mám s dcerou taky. Jen je jí za pár dnů 10m . Jedla hezky (od 5,5m), někdy něco nechtěla, někdy snědla méně...A najednou už víc jak týden jí jen co si sama ukousne nebo co jí dám přímo do pusinky....ale zásadně ne lžičkou a ne v židličce, ale v kočárku, venku , při hraní...
Minulý týden nejedla pár dnů vůbec a pak měla teplotu 2 dny....ale už je to týden a zuby nikde a jídlo skoro stejně špatné☹. Nevím, jestli jí chvíli nechat hlady a prostě jinde jídlo nedat...fakt se mi nechce běhat za ní s jídlem nebo jí krmit při jejím hraní na zemi....
Chce víc kojit, ale už dlouho mám pocit, že kojení jí nic moc nedává....dřív když se napila, tak pak za půl hodiny snědla 2 banány....Jo a za těch 14 dnů zhubla víc jak 100g☹....

pisisvori
5. kvě 2015

první dcera taky jedla málo, ale od začátku příkrmů...prostě chtěla MM a než jsem jí přes den ve 12m odstavila, tak jedla jen banán s jogurtem a občas kupovanou skleničku špenát jinak jen prso....přibírala málo = 900g za 6m, ale přibírala.

pomykalovak
5. kvě 2015

Můj syn má taky 7m a teď mu roste 3. a 4. zub. Normálně je jedlík - když je při chuti, tak zbagruje i 200ml příkrmu, ale když ho trápí zuby (minulý týden 3 dny), tak si nenechá dát lžičku do pusy a musím jen kojit, přitom od začátku přikrmování vůbec nedokojuju - zvykl si po jídle na čajík. Proto zatím čekám i se zavedením ovoce, než se prořežou ty 2 zoubky, co ho teď trápí.. A jinak si myslím, že není kam spěchat, já začala přikrmovat v 6m, připadá mi to hodně brzo přikrmovat od 4m, když je kojený..

pisisvori
5. kvě 2015

@pomykalovak no 3-4 dny a pak vylezu zub to bych pochopila , ale z nas je tp uz vic jak tyden , zuby nikde. A pri prvnich dvou zadny priblem nebyl

pomykalovak
5. kvě 2015

@pisisvori U prvních dvou zoubků jsme trpěli 3 týdny!! Mezi tím měl sem tam i lepší dny, ale jinak celkem peklo - měla jsem ho u prsa častěji než obvykle ;) ale to jsme ještě nepřikrmovali.. Teď ho ty dva další zuby trápí taky už 3. týden a zatím ještě nevylezl ani jeden, ale už to tolik neprožívá.. každé dítě ty zuby prožívá jinak, těžko říct čím jiným by to mohlo být..

pavlapl
5. kvě 2015

LP: Je to úplně normální. Když chce kojit tak koj. Nevidím v tom žádný problém. Já mám 9 měsíční mimčo a kojím cca 10x za 24 hodin. Když chce něco jiného sníst tak to sní ale nelámu to přes koleno. Moje starší děti začali pořádně jíst v roce a půl. Jídlo nabízej a když bude chtít tak si vezme, když ne tak to zkus dýl. Naslouchej svému miminku ono nejlépe ví co potřebuje.

jhoki
5. kvě 2015

@beruska951 Myslím, že mu polezou zuby. Některé děti pijou jen mlíko, když jim roste zoubek. Není to jen o tom, že je to bolí, ale je s tím spojeno i nechutenství. Nenutila bych ho do ničeho, ať spapá co chce a pokud bude mít potřebu dopije se mlíkem. Do roku je mlíko ještě pořád pro něj energeticky dostačující.

beruska951
autor
5. kvě 2015

S kojením problém samozřejmě nemám, když to dítě chce tak ho klidně nakojím jsem za to ráda, jen sem se bála aby to nebyl nějaky větší problém když předtím neměl z jídlem žadný problém . Zoubky nevím o tom že by mu lezli na dásních to nepoznám ale je to možné.Inak prospívá pěkně a netrápí ho nic. Odstavovat od kojení ještě nechci je to i pro mě pohodlnější a hlavně pro dítě je to to nejlepší co muže být.